Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Schamen wij ons?

Column

15 december 2013

Het is zaterdagmorgen 9.00 uur. Ik lees zojuist in de krant dat er in 2014 veel minder mensen deel zullen nemen aan Alpe d’Huzes. 4000 slechts, tegen 7800 IN 2013. Natuurlijk worden daarbij in het nieuwsbericht de woorden ‘Coen van Veenendaal’ en ‘declaratie twee ton’ gebruikt. Ik voel woede opkomen.

door Jeroen Hogenhout

Want ten onrechte heeft weer een prachtig en ongekend belangrijk initiatief een harde klap gekregen. Wij fondsenwervers zien het met lede ogen aan. maar we laten zo weinig tegengas horen. Schamen wij ons soms? Twijfelen wij aan ons werk, of aan onze intenties, als we een fi nancieel beroep op mensen doen? Ook ik vond het altijd erg moeilijk om met de kritiek om te gaan. De critici, het zijn allemaal potentiële donateurs. De mensen aan wie we denken als we onze wervende teksten of beelden creëren. Dus we passen wel op om die voor het hoofd te stoten.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 15-7

Jeroen Hogenhout

Gastauteur

Jeroen Hogenhout is vanuit zijn bedrijf Hogenhout Fundraising Support actief. Hij deelt als onafhankelijk adviseur op het gebied van direct communication, middle donor management en telefonische fondsenwerving zijn kennis en jarenlange ervaring met fondsen- wervende non-profits.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close