Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

De Redactie

De Redactie

Op deze pagina staan alle huidige leden van de redactie van Vakblad fondsenwerving. Wil je rechtstreeks contact met een van onze redactieleden? Stuur ze een e-mail. Voor algemeen contact met de redactie, stuur een e-mail naar: redactie@fondsenwerving.nl

Joëlla Angenent

Joƫlla Angenent - beetje higher res.jpg

Joëlla is eigenaar van tekstbureau Jotexto, waar ze in opdracht voor bedrijven en websites creatieve ideeën uitwerkt tot journalistieke en commerciële teksten. Ze behaalde in 2008 haar Bachelor Sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, waarna ze ook een Master Journalistiek afrondde.

Voor de oprichting van Jotexto werkte ze onder andere voor regiotitels van de Holland Media Combinatie, waar ze zich ook met vormgeving, fotografie en sociale media bezighield.

joella.angenent@fondsenwerving.nl

Anouk Blom

Anouk Blom

Anouk Blom is freelance journalist, tekstschrijver en webredacteur en draagt sinds eind 2018 bij aan Vakblad fondsenwerving en de website. Ze studeerde Journalistiek aan het Windesheim in Zwolle en vertrok daarna voor verschillende stages bij De Telegraaf en Het Parool in Amsterdam.

Na deze intensieve stages werkte ze als redacteur en verslaggever voor De Entertainmentredactie van de Telegraaf en RTL Boulevard, waarna ze als freelancer schreef voor o.a. ANWB, GVB en Dyslexie Font.

anouk-blom@hotmail.com

--

Caroline Vlietstra

Caroline Vlietstra

Caroline Vlietstra is zowel fotograaf als journalist. Ze werkte 29 jaar bij De Telegraaf (TMG) waar haar bureau op verschillende afdelingen heeft gestaan. De laatste zeventien jaar van haar tijd bij TMG bracht ze door op de afdeling Reiskrant.

Tegenwoordig heeft ze haar eigen bedrijf, Caroline Vlietstra Content Creator. Buiten werkzaam te zijn voor Vakblad fondsenwerving schrijft en fotografeert ze voor verschillende opdrachtgevers waaronder Veilig Verkeer Nederland, ZUIDAS. magazine, Tirol Werbung, Oranje Boven, UIT magazine en reisorganisatie Voigt Travel. In samenwerking met laatstgenoemde opdrachtgever publiceerde ze haar eerste boek' een hardcover over haar drieweekse reis boven de Arctische Cirkel, vol verhalen en foto’s over de locatie bevolking.

caroline.vlietstra@fondsenwerving.nl

--

Chris Zeekant

Chris treedt sinds het overlijden van oprichter en hoofdredacteur Jaap Zeekant (28 mei 2020) op als hoofdredacteur a.i. van Vakblad fondsenwerving / Fondsenwerving.nl. Chris is sinds september 2013 betrokken bij het Vakblad fondsenwerving. Lange tijd hield hij zich op de achtergrond bezig met de professionalisering van de organisatie, alsmede de transitie van een vooral op papier gebaseerd vaktijdschrift tot een digitaal platform.

chris.zeekant@fondsenwerving.nl

Dana Dijkgraaf

Dana Dijkgraaf

Dana Dijkgraaf is grafisch ontwerper van Vakblad fondsenwerving. Vanuit haar passie voor kunst, cultuur en natuur werkt ze graag voor opdrachtgevers die in die sectoren werkzaam zijn, waaronder musea, gemeentes en kleine ondernemingen. Ze won in 2019 een prestigieuze European Design Award.

Naast het grafisch vormgeven heeft Dana tevens een passie voor schrijven en fotografie. Voor Vakblad fondsenwerving interviewt ze vrijwilligers van goede doelen en stichtingen en maakt daarbij een beeldende presentatie.

mail@danadijkgraaf.nl

--

Eelco Keij

Eelco Keij

Eelco Keij treedt namens Vakblad fondsenwerving op als correspondent voor de Verenigde Staten van Amerika, waar hij nu voor de tweede keer woont. Tijdens zijn eerste verblijf in de VS was hij daar adviseur van o.a. Nederlandse goede doelen, gespecialiseerd in aanvragen bij de Amerikaanse vermogensfondsen. Sinds de zomer van 2018 is hij in New York aan de slag als consultant bij Global Philantrophic.

Tussendoor woonde Eelco 3,5 jaar met zijn vrouw en kinderen in Nederland. In die tijd was hij directeur fondsenwerving aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

ejkeij@gmail.com

--

Mana Asadi

Mana Asadi

Mana Asadi is redactieassistent voor het Vakblad fondsenwerving.

--

Marijn Thijs

Marijn Thijs

Marijn Thijs is sinds januari 2019 als redacteur Web & Social verbonden aan Fondsenwerving.nl / Vakblad fondsenwerving. Hij speelt een actieve rol in het redactieteam van het Vakblad, en is o.a. verantwoordelijk voor de nieuwsvoorziening op de website, een aantal (nieuws)rubrieken in het Vakblad fondsenwerving en de productie van de Vf-podcastseries.

Marijn heeft een Master of Arts (MA) behaald aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij International Journalism studeerde. Hij schreef daar een masterscriptie over de ontwikkeling van het liveblog als nieuwsgenre en liep stage bij de Volkskrant. Naast zijn werk bij het Vakblad fondsenwerving is Marijn freelance webredacteur voor de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) en heeft hij zijn eigen bedrijf, Marijn Thijs Media.

marijn.thijs@fondsenwerving.nl

--

Petra Hoogerwerf

Petra Hoogerwerf

Petra Hoogerwerf presenteert voor Vakblad fondsenwerving de podcastseries 'Op Locatie' en 'Fundraising Stories'. Petra was pionier op het gebied van fondsenwerving. Ze richtte de eerste opleiding voor fondsenwervers op en is nog steeds een veel gevraagd spreker.

Petra leidt bureau Veleda met als klanten o.a. Gemeente Ede en Amsterdam, het Humanistisch Verbond, dnoDoen, Plein Theater en Museumplein Limburg. Bekend is zij van haar boeken 'Vonk! Fondsen werven met hoofd en hart' en 'Échte winst, ondernemen met impact'.

petra@veleda.nl

--

Teije Brandsma

Teije Brandsma

Teije Brandsma is lid van het redactieteam van Vakblad fondsenwerving en schrijft vooral over communicatie en sociale media. Hij is oud-correspondent voor Newsweek en de Telegraaf in Afrika en het Midden-Oosten. Eenmaal terug in Nederland produceerde hij een film voor National Georgraphic.

Nu runt Teije Aid Publicity, dat zich gespecialiseerd heeft in het opzetten en uitbouwen van communicatieafdelingen van kleine en middelgrote non-profitorganisaties.

teijebrandsma@aidpublicity.nl 

Close