Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Crowdfunding voor innovatief medisch onderzoek

Vf Branded Content

Vf Branded Content is de commerciële content op Vakblad fondsenwerving. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoording van Vakblad fondsenwerving.

Redactie Vf

Schermafbeelding%202016-03-03%20om%2014.33.31.png

Crowdfunding voor innovatief medisch onderzoek

Hoe zou jij het vinden als jij medisch onderzoek mogelijk kunt maken en zelf kunt bepalen welk onderzoek wordt uitgevoerd? De Hartstichting biedt daar de kans toe door middel van een bijzondere crowdfunding pilot, waarvoor Kentaa de site steunmijnonderzoek.hartstichting.nl heeft opgezet. Naast het online platform voor deze crowdfunding pilot, bieden we de Hartstichting hulp en advies om de kans op succes met crowdfunding te vergroten. Hierbij maken we gebruik van onze ervaring met crowdfunding bij ‘social good’ organisaties die we in de afgelopen drie jaar hebben opgedaan.

De campagne van de Hartstichting heeft een bijzondere insteek. Via crowdfunding biedt de Hartstichting onderzoekers de mogelijkheid om bijzondere onderzoeken te financieren. Het gaat daarbij om veelbelovende projecten, met een kans op doorbraak in het onderzoek naar hart- en vaatziekten. Alleen de door de Hartstichting goedgekeurde projecten worden op de website geplaatst. De onderzoekers zijn vervolgens zelf verantwoordelijk voor het succes van hun project.

De Hartstichting benadert daarnaast zelf haar eigen netwerk van donateurs. Ook verdubbelt de Hartstichting iedere donatie en gaat 100% van de donatie naar het onderzoek. Om de onderzoekers te helpen met hun crowdfunding actie hebben wij aan hen samen met de Hartstichting crowdfunding workshops gegeven. Zo konden zij goed voorbereid aan de slag met crowdfunding.

Het streefbedrag van de projecten is €50.000,-. Wordt dit streefbedrag niet behaald, dan wordt het onderzoek niet uitgevoerd en krijgen de donateurs hun geld terug of wordt het in overleg aan een ander project gedoneerd. Het succes van een project is dus sterk afhankelijk van de passie en het netwerk van de onderzoekers. Juist daarom is crowdfunding voor dit concept zo interessant. Om hun crowdfunding projecten te laten slagen en donateurs te betrekken bij het onderzoek, stellen de onderzoekers bijzondere beloningen beschikbaar. In ruil voor een donatie krijgen donateurs een unieke tegenprestatie, gerelateerd aan het project.

Veel van de onderdelen van deze crowdfunding pilot passen al perfect in ons Kentaa platform, maar er kwam ook een stukje maatwerk bij kijken. De verdubbelaar bijvoorbeeld. Een donatie wordt nu automatisch verdubbeld en weergegeven op de donatieteller. Daarnaast creëren we een gevoel van urgentie door een timer die iedereen laat weten hoeveel tijd er nog is om het doel te bereiken.

Op dit moment zijn er twee onderzoeksprojecten waarvoor men kan doneren. Het eerste innovatieve idee komt vanuit Dr. Anton Roks. Hij wil onderzoeken hoe we veroudering van bloedvaten kunnen tegengaan. Het andere innovatieve idee komt vanuit een onderzoeksteam aan het VUmc. Zij zoeken financiering voor een onderzoek naar het verlagen van het risico van een hart- of herseninfarct na een ernstige infectie, met behulp van een eenvoudig aspirientje.

Wil je zelf ook een bijdrage leveren aan één van deze innovatieve onderzoeksprojecten? Kijk op steunmijnonderzoek.hartstichting.nl en help deze crowdfunding projecten slagen! 

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close