Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Rode Kruis implementeert de Stb CollecteSuite

Vf Branded Content

Vf Branded Content is de commerciële content op Vakblad fondsenwerving. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoording van Vakblad fondsenwerving.

Redactie Vf

logo-stb-174x1121.jpg

Rode Kruis implementeert de Stb CollecteSuite

Om de organisatie rondom de collecte te ondersteunen heeft Het Rode Kruis deze maand een nieuw ICT systeem geïmplementeerd. Met dit systeem verwacht het Rode Kruis het gehele proces en met name de voorbereiding en afhandeling van de collecte, efficiënter te organiseren, waardoor de marge van de collecte wordt vergroot.

De Stb CollecteSuite bestaat uit de CollecteManager voor de backoffice, het CollecteWeb voor de organiserende vrijwilliger en de CollecteApp voor de collectant. Het CollecteWeb ondersteunt de afdelingen en de organiserende vrijwilligers bij hun administratieve taken. Zo kunnen er online bestellingen van materialen worden geplaatst, looproutes aan de bijna 30.000 collectanten worden gekoppeld, gemeentevergunningen worden beheerd en welkomst- en bedankmails kunnen automatisch worden verzonden. Bij de afhandeling wordt het proces van het tellen van de busopbrengst, het afdrachtsproces en de matching van de bankafschriften met de toegezegde afdrachten, geheel ondersteund.

Het CollecteWeb is geïntegreerd met de CollecteApp. Deze mobiele app wordt gebruikt door de collectant en de wijkcoördinator. De CollecteApp biedt naast looproute en informatieve functionaliteiten ook de mogelijkheid om te collecteren via SMS. Hierbij wordt aangesloten op het GEEF-mobiel platform van de VFI.

CollecteWeb is eenvoudig in het gebruik voor zowel de collectant, de wijkcoördinator als de afdelingen van het Rode Kruis. De verwachting dat het systeem intensief zal worden gebruikt, is dan ook groot. Dit leidt tot een beter inzicht in het proces, een efficiëntere samenwerking en een eenvoudigere wijze om onderling te communiceren.

Frank Kempers, Manager Collecte Organisatie bij het Rode Kruis: “Voor het Rode Kruis is de Geomapping van CollecteWeb in combinatie met de gebruiksvriendelijkheid een grote aanwinst voor het organiseren en lopen van de collecte. Sinds 2008 werkt het Rode Kruis intensief samen met de professionals van STB: absolute collecte-specialisten die de collecteorganisatie van het Rode Kruis naar een hoger plan hebben getild.”

“Wij zijn blij dat het Nederlandse Rode Kruis de CollecteSuite heeft geïmplementeerd. Wij kennen het Rode Kruis als een zeer innovatief en vooruitstrevende organisatie. Het is fijn hen als partner te mogen faciliteren in een effectieve uitvoering van hun collecte.”, aldus Rob Goijen, directeur Stb Goede Doelen.

Bron: Stb Goede Doelen

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close