Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

‘Go social or go home’

Vf Branded Content

Vf Branded Content is de commerciële content op Vakblad fondsenwerving. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoording van Vakblad fondsenwerving.

Redactie Vf

bratpack2.jpg

‘Go social or go home’

Sociale media, je kan er niet meer omheen, laat Bratpack internetdiensten ons weten:"Feit is dat social media wel belangrijk is en alleen maar belangrijker wordt. Voor steeds meer mensen is social media de startpagina van hun bezoek aan het internet en mede daarom wordt social media door steeds meer bedrijven en organisaties ingezet"

"Voornamelijk om zichzelf in de schijnwerpers te zetten, de naamsbekendheid te vergroten of leads te genereren. Wat veel bedrijven echter niet weten is dat het inzetten van social media ook invloed kan hebben op de resultaten in zoekmachine ranking. Volgers/vrienden/circlers, retweets en delen zijn variabelen die Google meeneemt in de autoriteitsbepaling. Hoe vaker jouw berichten of pagina’s worden geliked, gedeeld of geretweet, des te meer autoriteit ermee wordt gecreëerd."

Stortvloed aan berichten
"Maar er zijn   wel wat ‘regels’ betreft het plaatsen van berichten op social media:  "Overdaad schaadt is zeker van toepassing op social media. Voorkom de bekende ‘twitterdiarree’. Tien berichten plaatsen in een uur schrikt volgers eerder af dan dat het ze aantrekt. Uiteindelijk draait het ook in de wereld van social media om authenticiteit. Plaats dus nuttige artikelen, hulpvolle tips, leuke foto’s/video’s en algemene discussie topics. Zorg er vervolgens voor dat je een gesprek aangaat met jouw volgers. Betrek ze bij jouw bedrijf of organisatie, want conversaties aangaan is de sleutel tot het opbouwen en onderhouden van een goede relatie met je doelgroep. Iemand die jouw Twitter pagina volgt kan deze heel gemakkelijk als favoriet markeren. Hierdoor ontvangt de volger elke Tweet die op de Twitter pagina geplaatst wordt als melding op zijn/haar mobiele telefoon. Dat is de betrokkenheid en het enthousiasme waar je als bedrijf of organisatie blij van wordt"
 
De plus van Google+
Google+ is  een belangrijk hulpmiddle voor het activeren van socialmedia: "Het geregeld plaatsen van nieuwsberichten op de Google+ pagina kan zorgen voor een betere vindbaarheid. Daarnaast kunnen mensen via Google Maps op jouw Google+ pagina komen. Als iemand vervoglens in Google zoekt op je bedrijfsnaam, dan komt diegene in de zoekresultaten ook de social media vermeldingen tegen. Daarnaast zie je aan de rechterkant de Google Mijn Bedrijf / Google+ vermelding. Wanneer je geregeld berichten plaatst op jouw Google+ account dan kan het meest recente bericht daar ook getoond worden.
 
Voor verdere informatie kan je contact opnemen met Bratpack internetdiensten.

Bron: Vakblad Fondsenwerving

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close