Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Vastenaktie kiest voor Stb Goede Doelen

Vf Branded Content

Vf Branded Content is de commerciële content op Vakblad fondsenwerving. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoording van Vakblad fondsenwerving.

Redactie Vf

untitled.png

Vastenaktie kiest voor Stb Goede Doelen

De carnavalsfeesten zijn afgelopen; vorige week begon de vasten. Daarmee ging ook de Vastenaktie van start, de landelijke solidariteitsactie van de Nederlandse katholieke gemeenschap met mensen in ontwikkelingslanden. Na een gedegen selectieprocedure koos Vastenaktie voor Stb Goede Doelen voor het donateursbeheer en de financiële administratie.

In 2012 is de samenwerking tussen Vastenaktie en Cordaid gewijzigd. Het projectbeheer ligt nog bij Cordaid, maar het donateursbeheer en de financiële administratie zijn per 1 januari 2015 in eigen beheer genomen. Om deze processen te ondersteunen, vond vorig jaar een uitgebreide pakketselectie plaats.

Directeur Peter van Hoof: “Na een gedegen analyse hebben we gekozen voor het pakket Stb Goede doelen. Deze ondersteunende software biedt alle gewenste functionaliteiten.  Een andere belangrijke overweging was dat Stb relatief weinig tijd nodig zou hebben voor de migratie: binnen twee maanden kon het primaire proces worden overgezet. Stb heeft de beloftes tot dusver waargemaakt, op 5 januari zijn we live gegaan.”

“De klik met Vastenaktie was vanaf het begin goed,” vindt Rob Goijen, directeur Stb. “De organisatie heeft een hoog ambitieniveau en een heldere visie, waarbij gerichte communicatie met de donateurs en parochies centraal staat. Donateurs geven via de collecte in de kerk, via het traditionele ‘vastenzakje’ of via een DM met acceptgiro. Het is voor Vastenaktie belangrijk dat het systeem registreert op welke manier mensen bijdragen aan de actie. Donateurs kunnen hierdoor een goede terugkoppeling ontvangen. Bovendien heeft de organisatie zo alle noodzakelijke informatie in handen om analyses te maken en het proces waar nodig bij te sturen,” aldus Goijen.

Hans de Groot en Gerrie Conen, de verantwoordelijke projectmanagers bij respectievelijk Stb en Vastenaktie, kijken tevreden terug op een intensieve periode: “Dankzij de goede hulp van Cordaid, de branchekennis van Stb en de toewijding van de medewerkers van Vastenaktie, is het gelukt de processen goed inzichtelijk te krijgen en alle gegevens te converteren naar het pakket Stb Goede Doelen!” Inmiddels zijn de eerste mailingen de deur uit en zijn de incasso’s gedraaid. Kortom: de Vastenaktie 2015 is van start! 

Bron: Stb Goede Doelen

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close