Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Webinar Electronisch Machtigen (e-mandaat)

Vf Branded Content

Vf Branded Content is de commerciële content op Vakblad fondsenwerving. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoording van Vakblad fondsenwerving.

Redactie Vf

logonew.png

Webinar Electronisch Machtigen (e-mandaat)

In samenwerking met het Instituut Fondsenwerving (IF) organiseert ifunds opnieuw een webinar over electronisch machtigen (e-mandaat).

IF en ifunds hebben de afgelopen 2 jaar de handen ineen geslagen en hun expertise gebundeld in een reeks webinars waarin allerlei aspecten rondom datahandling & veranderingen in ons betalingsverkeer aan de orde zijn komen. Het doel is om, ondermeer met de inzet van webinars, uitgebreid voorlichting te geven over veranderingen in wet- en regelgeving met grote impact voor de non-profit sector. Zo hebben we verschillende webinars georganiseerd over de uitbreiding van de ANBI criteria, betalingen met SEPA en IBAN (om-)nummering. Zoals altijd houden we goed vinger aan de pols en zullen wij je blijven informeren over belangwekkende zaken.

Veel goede doelen en verenigingen verwerven machtigingen via hun website, ten behoeve van projecten of voor aankopen in de webwinkel. Naar de letter van de wet is dit niet legaal, want een machtiging is alleen rechtsgeldig met een fysieke handtekening. De huidige situatie is dan ook een gedoogsituatie. Medio 2015 kun je overstappen op een nieuwe manier van online machtigen die wèl rechtsgeldig is.

De Nederlandse banken werken aan een zogenaamd electronisch mandaat, ook wel e-mandaat genoemd. Via een iDeal-achtige oplossing kan een donateur zich identificeren (de digitale handtekening) en een rechtsgeldige machtiging verstrekken. Een machtiging die aan alle kanten klopt en die de kans op een geslaagde incasso vergroot!

In dit vervolg webinar delen wij het laatste nieuws over de ontwikkeling van het e-mandaat en is er ruim gelegenheid om al je vragen te stellen. Wij adviseren je om ter voorbereiding het artikel te lezen dat Douwe Jan vandaag op Frankwatching heeft gepubliceerd.

Datum: dinsdag 25 november
Tijd: 15.00-16.00 uur
Locatie: je eigen werkplek! 

Met:

  • Hanneke Lenkens, Directeur IF
  • Daan Schmidt, Commercieel Manager ifunds Nederland
  • Douwe Jan Broersma, Product Owner ifunds Nederland en lid van de Afstemgroep e-mandates van de Betaalvereniging Nederland

Bron: ifunds

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close