Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

MindMatters ontwikkelt softwaretool

Vf Branded Content

Vf Branded Content is de commerciële content op Vakblad fondsenwerving. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoording van Vakblad fondsenwerving.

Redactie Vf

Hans-Lodders.JPG

MindMatters ontwikkelt softwaretool

Marketing- en ICT-bedrijf MindMatters heeft een softwaretool ontwikkeld om het contact met donateurs efficiënter en servicegerichter te maken.

ContactMatters is bedoeld om meer uit bestaande crm-systemen te halen. Donateurscontacten verlopen met de tool efficiënter en klantvriendelijker. "De tool biedt fondsenwervende instellingen de kans om hun klantencontact te optimaliseren", zegt Hans Lodders (foto), marketing- en innovatieadviseur en manager van MindMatters. “Instellingen die veel klantencontacten moeten verwerken, raken het overzicht vaak kwijt. De mailbeantwoording raakt achter of ze zien niet dat iemand al een keer eerder heeft gebeld."

Met ContactMatters worden alle gegevens uit het crm-systeem aan elkaar gekoppeld. Het maakt niet uit of de vraag, klacht of opmerking binnenkomt via de website, via e-mail, telefoon of zelfs per brief. "Wanneer iemand belt, krijgt de agent meteen de contacthistorie te zien. Nieuwe aanmeldingen kan hij gemakkelijk registeren, onafhankelijk van het kanaal waar die binnenkomen. De contactmomenten worden gecategoriseerd en er kan eenvoudig een prioriteitenlijst worden opgesteld."

ContactMatters zorgt er ook voor dat de kennisbank van de instelling aan het crm-systeem wordt gekoppeld. Op veelvoorkomende vragen hebben medewerkers dan meteen een antwoord bij de hand.

ContactMatters levert een onlinemodule voor die kennisbank, zodat donateurs online snel en eenvoudig een antwoord op hun vragen kunnen vinden. Hans: “De resultaten zijn meetbaar. Je kunt direct zien wat de meest gezochte onderwerpen waren, hoeveel tijd het heeft gekost om contact te af te handelen en hoe iedere medewerker heeft gepresteerd. Je kunt zo meer doen met minder mensen. Maar de echte kracht is dat mensen snel en goed worden geholpen. Op die manier houd je je gevers en vrijwilligers tevreden en dat komt de binding met hen zeker ten goede."

Jasper Brugman, softwarearchitect van MindMatters: “Veel bedrijven die een vergelijkbaar product aanbieden, willen dat je bij hen ook een crm-systeem afneemt. Bij ons is dat niet nodig; we koppelen onze tool aan het bestaande crm-systeem. Dat gebeurt snel en (kosten)efficiënt."

Kijk voor meer informatie op de website of stuur een e-mail

Bron: MindMatters

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close