Google Grants ook voor ANBI's

Branded Content

26 augustus 2011

Het advertentieprogramma waarmee fondsenwervende instellingen gratis kunnen adverteren, Google Grants, is nu ook beschikbaar voor organisaties die alleen een ANBI status hebben. Voorheen was het verplicht om een CBF Keurmerk of Verklaring te hebben maar Google heeft de teugels dus iets laten vieren. Google Nederland was op dit punt strenger dan andere landen dus het is een logisch besluit van de zoekgigant. 

door Redactie Vf

De aanvraagprocedure van Google Grants is op zich niet gewijzigd en het blijft dus onzeker of een organisatie het budget toegekend krijgt. Ook zijn organisaties met een religieuze achtergrond nog altijd uitgesloten, wat inhoudt dat vele Nederlandse non-profits achter het net blijven vissen. Google wil op geen enkele manier met een religie geassocieerd worden maar in Nederland zijn vele organisaties ooit vanuit een religieuze instelling opgezet. Voor hen blijft het hopen dat Google in de toekomst nog iets soepeler wordt.

Meer informatie over Google Grants vindt u bij Pagetraffic.nl of bij Google zelf

Close