Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

RLC wijzigt haar naam in Blackbaud

Vf Branded Content

Vf Branded Content is de commerciële content op Vakblad fondsenwerving. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoording van Vakblad fondsenwerving.

Redactie Vf

RLC wijzigt haar naam in Blackbaud

Almere, 1 oktober 2010 – RLC, onderdeel van Blackbaud en marktleider op het gebied van software en services voor non-profitorganisaties in Nederland, maakt vandaag bekend dat zij haar bedrijfsnaam per 1 oktober 2010 wijzigt in Blackbaud. De moederorganisatie van RLC, Blackbaud Inc., ondersteunt de wereldwijde non-profitsector sinds 1981 en heeft wereldwijd ruim 24.000 non-profitorganisaties als klant. Blackbaud bedient vele categorieën non-profitorganisaties, zoals fondswervende organisaties, collecterende organisaties, ontwikkelingsorganisaties, fondswervende hoger onderwijsinstellingen, ledenorganisaties, kunst- en cultuurorganisaties, religieuze instellingen en maatschappelijke organisaties. Blackbaud, met hoofdkantoor in Charleston, Verenigde Staten, is algemeen erkend als marktleider op het gebied van software en services voor non-profitorganisaties.

“We zijn verheugd dat we de binding met onze activiteiten in Nederland versterken en de toekomst ingaan met een gezamenlijk merk dat staat voor de ondersteuning van non-profitorganisaties bij het realiseren van hun doelstelling”, zegt Andrew Mosawi, Vice-President of International Business Development van Blackbaud. “Dit zijn wereldwijd spannende tijden voor de non-profitsector en we verheugen ons op het uitbreiden van onze diensten voor de Nederlandse markt, terwijl we tegelijkertijd onze internationale vertegenwoordiging uitbreiden.

De relatiemanagementsystemen van RLC, Charibase, OneDirect en eTapestry, en de complementaire producten donorCentrics en Mochila zijn in gebruik bij een aantal van de grootste non-profitorganisaties in Nederland.

“Hoewel onze naamswijziging geen invloed heeft op onze strategie, het productenportfolio of de organisatie, is dit een belangrijke stap voor RLC, omdat het hiermee nog duidelijker wordt dat klanten toegang hebben tot de kennis, ervaring, producten en diensten van Blackbaud”, zegt Edwin Schalk, Managing Director van Blackbaud in Nederland. “De nieuwe naam vergroot de betrokkenheid van Blackbaud bij de internationale markt, en de Nederlandse markt in het bijzonder.

RLC is overgenomen door Blackbaud in april 2009 en opereert sindsdien als onderdeel van Blackbaud. RLC heeft een sterk toenemend aantal klanten in Nederland, veelal leidende non-profitorganisaties. De naamswijziging versterkt de merknaam Blackbaud als een internationale onderneming en reflecteert de lange termijnstrategie van Blackbaud om haar wereldwijde aanwezigheid te versterken. Blackbaud Nederland zal blijven opereren als een zelfstandige divisie van Blackbaud Europe.

Over Blackbaud

Blackbaud is de wereldwijde marktleider op het gebied van software en diensten, specifiek ontwikkeld voor non-profitorganisaties. Hiermee kunnen non-profitorganisaties hun operationele efficiency verbeteren, de relaties met hun donateurs, leden, vrijwilligers en andere belanghebbenden versterken, en meer fondsen werven om hun doelen te verwezenlijken. 

Circa 24.000 organisaties wereldwijd maken gebruik van een van de producten en diensten van Blackbaud voor fondsenwerving, relatiemanagement, financieel management, websitebeheer, email marketing, direct marketing, business intelligence, consultancy en analyses.

Blackbaud is opgericht in 1981 en stelt zich ten doel om non-profitorganisaties als partner te voorzien van de IT-oplossingen en diensten die zij nodig hebben om  hun doelstellingen te bereiken.

Het hoofdkantoor van Blackbaud is gevestigd in Charleston, Verenigde Staten. Daarnaast heeft Blackbaud vestigingen in Australië, Canada, Hongkong, Groot-Brittannië en Nederland. Wereldwijd heeft Blackbaud ruim 2000 medewerkers. Het Nederlandse kantoor van Blackbaud is gevestigd in Almere en telt circa 30 medewerkers. Voor meer informatie: www.blackbaud.nl

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close