Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Google Grants al 5 jaar succesvol voor goede doelen

Vf Branded Content

Vf Branded Content is de commerciële content op Vakblad fondsenwerving. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoording van Vakblad fondsenwerving.

Redactie Vf

Google Grants al 5 jaar succesvol voor goede doelen

In 2008 bestaat het advertentieprogramma Google Grants vijf jaar. Google Grants biedt goede doelen in bijna 30 verschillende landen de mogelijkheid om gratis te adverteren via het Google Adwords programma. In totaal maken momenteel meer dan 4.000 organisaties wereldwijd gebruik van Google Grants. Tezamen hebben zij al voor meer dan 200 miljoen euro aan advertenties gespendeerd hebben.

Om u een idee te geven van de impact hiervan: iedere organisatie die adverteert via Google Grants krijgt een budget variërend van $ 1.000 tot $ 40.000 per maand. Een click op een advertentie kost minimaal $ 0,01 en maximaal $ 1,00. Stel dat het volledige budget besteed is voor gemiddeld $ 0,50, dan betekent dat er meer dan 400 miljoen extra bezoekers op de websites van goede doelen zijn gekomen!

In principe kan iedere organisatie met een CBF Keur een aanvraag voor Google Grants indienen. Echter: organisaties die van oorsprong iets te maken hebben met een geloofsovertuiging worden bij voorbaat geweigerd. Dat is direct een vervelende eis van Google, omdat veel Nederlandse organisaties hier hun oorsprong hebben. Desondanks zijn er voor alle andere goede doelen meer dan genoeg mogelijkheden om effectief gebruik te maken van Google Grants.

Alle richtlijnen van het Google Grants programma kunt u vinden op www.google.nl/grants/. Wilt u voor uw organisatie een aanvraag doen, maar wilt u daarbij enig advies inwinnen dan kunt u dat gratis doen bij Bratpack internetdiensten. Zie www.bratpack.nl/Fondsenwerving/Google_grants.php voor meer informatie.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close