Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

PSI Vransen Direct Mail

PGGM wordt opgeroepen te beleggen in goede doelen

Vf Branded Content

Vf Branded Content is de commerciële content op Vakblad fondsenwerving. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoording van Vakblad fondsenwerving.

Redactie Vf

PGGM wordt opgeroepen te beleggen in goede doelen

Meerdere vredes- en ontwikkelingsorganisaties schreven PGGM brief

Op zondag 18 maart 2007 werd bekend dat PGGM een deel van het vermogen belegt in aandelen van ondernemingen die landmijnen en clustermunitie produceren, gebruikmaken van kinderarbeid en aan milieuvernietiging doen. Een groot aantal vredes- en ontwikkelingsorganisaties, waaronder IKV Pax, Unicef Nederland, Hivos, Stichting Vluchteling en Cordaid, hebben op 20 maart 2007 een brief geschreven naar Hans Alders, bestuursvoorzitter van het pensioenfonds PGGM.

In de brief uitten de goede doelen dat zij dit niet verstaan onder maatschappelijk verantwoord ondernemen, en stellen voor dat PGGM helderheid gaat verschaffen over de beleggingen en dat het stopt met beleggen in aandelen van organisaties die landmijnen en clustermunitie produceren, gebruikmaken van kinderarbeid en aan milieuvernietiging doen. De maatschappelijke organisaties willen graag in gesprek met PGGM over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook stellen zij hun expertise beschikbaar, zodat pensioengelden ingezet kunnen worden voor een duurzame samenleving.

www.unicef.nl

www.ikvpaxchristi.nl (voor de brief)

Wekelijksenieuwsbrief

Hey, vond je dit nou een goed verhaal? Wil je meer van dit soort verhalen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close