Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

The Giving Pledge

The Giving Pledge is een campagne om de allerrijksten te motiveren een groot deel van hun rijkdom aan goede doelen te schenken, tijdens hun leven of als nalatenschap. De Pledge is gebaseerd op belofte; er zit geen juridisch bindend element aan de verbintenis vast.

De campagne is in 2010 in het leven geroepen door twee van de rijkste zakenmannen ter wereld: Microsoft-oprichter Bill Gates en zakenmagnaat Warren Buffett. Zij spraken in die eerste maanden met verschillende filantropen rond de wereld over vrijgevigheid onder de superrijken. Snel na de oprichting van de Giving Pledge hadden veertig Amerikaanse miljardairs hun steun toegezegd. Ondertussen bestaat er wereldwijde steun voor het initiatief, met ondertekenaars tussen dertig en negentig jaar oud in 23 landen.

Begin 2020 zijn er meer dan 200 miljardairs(koppels) die de Giving Pledge hebben ondertekend, waaronder initiatiefnemers Bill en Melinda Gates en Warren Buffett, Facebook-eigenaar Mark Zuckerberg, ondernemer en politicus Michael Bloomberg, Tesla-voorman Elon Musk en MacKenzie Bezos, de ex-vrouw van Amazon-oprichter Jeff Bezos.

Close