Advertentie

PSI Vransen Direct Mail

Commissie De Jong: op naar de 'geconditioneerde zelfregulering'

Opinie

10 februari 2014

Toen Jordan van Bergen in het januarinummer van Vakblad Fondsenwerving met zijn sombere voorspellingen (klik hier voor deel 1 en hier voor deel 2) kwam over de rol van de overheid, had ik niet gedacht dat hij zo snel al gelijk zou krijgen. Ik had trouwens ook nooit gedacht nog eens gevoelens van heimwee te krijgen, alleen al bij de gedachte dat het Centraal Bureau Fondsenwerving in de huidige vorm gaat verdwijnen. Zoveel bereikt als fondsenwervingssector. Zo weinig respect ervoor.

Word cloud met daarin het woord opinie, uitgeroepen door een megafoon.
Word cloud met daarin het woord opinie, uitgeroepen door een megafoon.

door Jaap Zeekant

Goed beschouwd waren we een geweldig eind op weg met de samenwerking tussen de overheid en de filantropische sector, geleid door het indertijd afgesloten convenant, dat een sfeer ademt van 'ruimte voor de fondsenwervende instellingen', zelfregulering en samenwerking. Met het rapport van deze commissie is die sfeer verdwenen. Alleen al de eufemistische term 'geconditioneerde zelfregulering', net zo'n monstrum als 'verplicht vrijwilligerswerk', niet toevallig ook een uitvinding van dit kabinet.

Wordt lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Jaap Zeekant Commissie De Jong Zelfregulering Vf 16-1

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap is journalist, fondsenwerver en ondernemer. Hij was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving en ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector. Sinds ruim 45 jaar is Jaap serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Nederland Filantropieland is en Goede Doelen Nederland.

Close