Advertentie

Advertentie

Advertentie

Verander de wereld, begin een bedrijf

Ondernemen

1 januari 2014

Ze is de oprichtster van War Child, waar ze nog steeds bestuurder is. Maar nu is Willemijn Verloop vooral actief in het stimuleren van de socialenterprisesector in Nederland. Ze schreef er, samen met Mark Hillen, een boek over.

door Jaap Zeekant

“Wat me zo trekt aan de socialenterprisesector is dat er op een hele ondernemende en innovatieve manier aan maatschappelijke impact wordt gewerkt. Het werk wordt niet alleen door ngo’s, overheid en goede doelen gedaan, maar steeds meer ondernemers betreden het veld. Ze zetten hun ondernemers-skills niet alleen in voor winst en nog meer winst, maar pakken een maatschappelijk probleem aan dat hen na aan het hart ligt, en ze zoeken structurele duurzame oplossingen. Zij zijn de voorlopers, ‘de change agents’, naar een nieuw economisch model. Dat vind ik mooi.” Het gesprek met Willemijn Verloop is begonnen.

Wordt lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap is hoofdredacteur van Vakblad fondsenwerving, waarvan hij – ruim twintig jaar geleden - ook oprichter is. Jaap heeft meer dan veertig jaar ervaring met alle facetten van de professionele fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Nederland Filantropieland is en Goede Doelen Nederland.