Ben jij al lid? Van het Filantropisch Vakblad van Nederland?

Word lid!

Brancheorganisaties over de nieuwe erkenningsregeling

1 maart 2016

In het aankomende nummer van Vakblad Fondsenwerving krijgen Goede Doelen Nederland, IF en CBF ruim baan om hun visie op de nieuwe (de huidige!) erkenningsregeling te geven.

Cover VakbladFW jaargang 18, nummer 1
Cover VakbladFW jaargang 18, nummer 1 © Funds Etc...!

door Redactie Vf

Na een intensieve voorbereiding is 1 januari dan eindelijk de nieuwe erkenningsregeling Goede Doelen gestart. Organisaties kunnen zich nu aanmelden om zich te laten erkennen. In het voorjaar van 2016 worden naar verwachting de eerste erkenningen afgegeven. Daarmee is  het de bedoeling dat de verschillende bestaande keurmerken komen te vervallen.

"Met een erkenning maak je zichtbaar dat je aan een groot aantal kwaliteitseisen voldoet en zaken op orde hebt," aldus de drie partijen. Hun verwachting is dat over drie jaar het overgrote deel van de goede doelen een erkenning heeft. In het artikel in het Vakblad zetten ze uiteen waarom dat van belang is. En wat dat voor consequenties heeft.

Vijf goede redenen om de erkenning aan te vragen

Een erkenning maakt zichtbaar dat uw organisatie transparant is en aan alle kwaliteitseisen voldoet. Een erkenning, door een onafhankelijke toezichthouder, draagt bij aan publieksvertrouwen. Een erkenning maakt zichtbaar dat uw maatschappelijke doelen worden gerealiseerd. Ook dit draagt bij aan publieksvertrouwen. Een erkenning helpt om uw organisatie efficiënt en transparant in te richten en om verder te professionaliseren. Met een erkenning wordt uw organisatie opgenomen in het register van erkende goede doelen.

In het nieuwe nummer dat 4 maart verschijnt onder meer:

Er zit nog groei in de inkomsten uit nalatenschappen - Henk de Graaf

In Memoriam Tony Elischer: fondsenwerver en inspirator

Afscheid van redacteur Maarten de Vries