Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Nieuws

  • Gemeente tekent convenant met vermogensfondsen voor kwetsbare Amsterdammers

    16 april 2024

    De Gemeente Amsterdam en het Landelijk Fondsen Overleg hebben afgelopen week het samenwerkingsconvenant ‘Samen in Amsterdam’ getekend. Met het partnerschap, dat tot 2034 loopt, willen de gemeente en de Amsterdamse vermogensfondsen structureel kennis delen en hun beleid en investeringen in de samenleving op elkaar afstemmen, schrijft de gemeente.

    Lees meer over "Gemeente tekent convenant met vermogensfondsen voor kwetsbare Amsterdammers"
  • Resource Alliance organiseert deze week tweedaags virtueel congres: #FRO2024

    16 april 2024

    The Resource Alliance, de organisatie die ook het IFC-congres in Noordwijkerhout verzorgt, houdt deze week een tweedaags virtueel congres over de laatste trends en best practices rondom digitale fondsenwerving. Daarbij ligt de focus voornamelijk op het gebruik van Artificial Intelligence (AI) en hoe dat het werk van goede doelen vernieuwt. Lezers van het Vakblad fondsenwerving kunnen het programma, op woensdag 17 en donderdag 18 april, met korting volgen.

    Lees meer over "Resource Alliance organiseert deze week tweedaags virtueel congres: #FRO2024"
  • Laatste kans: claim je ticket voor exclusieve vertoning UnCharitable

    10 april 2024

    Morgen (donderdag 11 april) is het zover: dan organiseert Vakblad fondsenwerving een exclusief evenement in Kinepolis Jaarbeurs in Utrecht. We vertellen onze leden over onze nieuwe plannen én vertonen de must-see documentaire UnCharitable van Dan Pallotta. Wil je erbij zijn? Meld je dan gratis aan via onze site.

    Lees meer over "Laatste kans: claim je ticket voor exclusieve vertoning UnCharitable"
  • Goede Doelen Nederland publiceert uitgave over onmisbaarheid goede doelen

    9 april 2024

    Branchevereniging Goede Doelen Nederland heeft een gratis te downloaden uitgave gelanceerd voor iedereen die meer te weten wil komen over de goededoelensector. Aan het 31-pagina’s tellende boekje ‘Wat maakt goede doelen onmisbaar voor onze samenleving’ werkten tientallen non-profitorganisaties en prominenten uit de sector mee.

    Lees meer over "Goede Doelen Nederland publiceert uitgave over onmisbaarheid goede doelen"
  • Aziatische filantropie wordt steeds strategischer

    2 april 2024

    Door snelle economische groei staat in Azië een nieuwe generatie vermogende donateurs op, waardoor de filantropische beweging in hoog tempo verandert. Dat schrijft The Economist. De honderden miljardairs op het continent geven op een strategischere manier en zijn steeds jonger.

    Lees meer over "Aziatische filantropie wordt steeds strategischer"
  • Eerste Vakblad fondsenwerving (in een nieuw jasje!) verschijnt dinsdag 2 april

    28 maart 2024

    De afgelopen maanden hebben we, samen met onze nieuwe vormgevingspartner Deelstra en De Jong, gewerkt aan een nieuw jasje voor het magazine. Aanstaande dinsdag 2 april verschijnt het eerste nummer van het Vakblad fondsenwerving van 2024 in deze nieuwe stijl. In de daaropvolgende periode zullen alle stukken uit het blad ook weer online verschijnen. Deze keer gaan we onder andere in gesprek met Elizabeth Vroom, die terugblikt op haar werk voor Duchenne Parent Project, en zijn er artikelen over het belang van beloning bij crowdfunding, de staat van nalaten aan goede doelen in Nederland, het VK en Australië, en de kracht van Artificial Intelligence voor impactvolle fondsenwerving.

    Lees meer over "Eerste Vakblad fondsenwerving (in een nieuw jasje!) verschijnt dinsdag 2 april"
  • Ouderenfondsen Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo verdiepen samenwerking

    26 maart 2024

    Stichting RCOAK (Roomsch Catholyk Oude Armenkantoor) en Fonds Sluyterman van Loo versterken hun samenwerking door elkaar te versterken op de aandachtsgebieden ouderen met een migratieachtergrond en creatieve ontwikkeling van ouderen. De organisaties werken al vijftien jaar samen, wat onder andere leidde tot de oprichting van het ‘Lang Leve Kunst Fonds’ in 2021.

    Lees meer over "Ouderenfondsen Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo verdiepen samenwerking"
  • Schotse voetbalfans zamelen al twintig jaar geld in bij uitwedstrijden

    26 maart 2024

    Afgelopen week speelde het Schotse nationale voetbalelftal een oefeninterland in en tegen Nederland. Een grote schare Schotse fans reist de nationale ploeg achterna en zamelt al twintig jaar lang geld in voor een goed doel dat zich in het land waar ze zijn inzet voor (zieke) kinderen. Het ‘Tartan Army Sunshine Appeal’ schonk vorige week ruim vijfduizend euro aan Project Fearless uit Amsterdam.

    Lees meer over "Schotse voetbalfans zamelen al twintig jaar geld in bij uitwedstrijden"
  • SEO: ‘Geefsubsidie alternatief voor niet doelmatige giftenaftrek’

    26 maart 2024

    De giftenaftrek stimuleert geven, maar is niet doelmatig omdat er weinig extra door wordt gegeven. Dat is de conclusie van de onderzoekers van SEO, een bureau wat in opdracht van staatssecretaris Van Rij (Fiscaliteit en Belastingdienst) de giftenaftrek heeft geëvalueerd. De introductie van een geefsubsidie, zoals in het Verenigd Koninkrijk, zou een alternatief kunnen zijn.

    Lees meer over "SEO: ‘Geefsubsidie alternatief voor niet doelmatige giftenaftrek’"
  • Introductie maatschappelijke bv (BVm) laat nog op zich wachten

    26 maart 2024

    Er is weinig voortgang op het gebied van de introductie van de maatschappelijke bv als rechtsvorm. De plannen voor de BVm werden in 2021 aangekondigd en daarna via internetconsultatie besproken, maar sindsdien zijn er weinig vorderingen. Op Kamervragen van de ChristenUnie deze maand antwoordde minister Adriaansens van Economische Zaken (EZK) dat er nog ‘onopgeloste hobbels’ zijn bij het vormgeven van de rechtsvorm.

    Lees meer over "Introductie maatschappelijke bv (BVm) laat nog op zich wachten"
Close