Advertentie

Advertentie

Advertentie

Commercieel manager / Fondsenwerver

Commercieel manager / Fondsenwerver

Geplaatst op
13-11-2019
Functie
Commercieel manager / Fondsenwerver
Organisation
FNV Horecabond
Standplaats
Almere
Opleidingsniveau
HBO+
Uren
32 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
Max. €5.500 (o.b.v. 32u)

Wat ga jij doen?

Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van de sponsor- en fondsenwervingsstrategie en voor het werven en behouden van relaties met bedrijven, particulieren en fondsen. Daarnaast hou je je bezig met het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen, lidmaatschapsvormen, producten en diensten. Tevens ben je betrokken bij het opzetten van het scholings- en opleidingsplatform waaruit op termijn de commerciële (scholings- en ontwikkelings-) activiteiten worden opgezet. Uitgangspunt hiervoor is de visie, missie, de doelstellingen en de nieuwe financiële kaders van FNV Horecabond 2.0. 

De commercieel manager/fondsenwerver adviseert en rapporteert aan het DB en werkt nauw samen met de regiemanager Marketing & Communicatie, regiemanager ontwikkeling & scholing en de regiemanager Ledenwerving, activatie en behoud op de afdeling Marketing, Communicatie en Commercie. De Commercieel Manager is aanspreekpunt voor de afdeling Marketing & Commercie.

 • Opstellen en uitvoeren van het (meerjaren) strategisch marketing en commercieplan samen met de regiemanager communicatie, regiemanager ontwikkeling en scholing en regiemanager ledenwerving, activatie en behoud. Waarbij de commercieel manager verantwoordelijk is voor de commerciële kant van het plan (fondswerving, partnerships, relatiebeheer, verdien modellen etc)
 • Adviseren van en betrekken en ondersteunen van de verschillende afdelingen bij de ontwikkeling en uitvoering van commerciële activiteiten;
 • Identificeren van kansrijke mogelijkheden, ontwikkelen en uitvoeren van relatieontwikkelingsplannen en strategische partnerschappen.
 • Ontwikkelen van kansrijke proposities gericht op sponsor/fondsenwerving i.s.m. met de regiemanagers;
 • Opzetten en uitrollen van een loyalty-programma voor leden in samenwerking met de regiemanagers
 • Ontwikkelen en uitrollen van nieuwe verdienmodellen, lidmaatschapsvormen, nieuwe producten en diensten in samenwerking met de regiemanagers
 • Relatiebeheer met begunstigers, persoonlijk onderhouden van contacten en communicatie over bestedingen
 • Evalueren van relatieactiviteiten en programma’s; 
 • Aansturen van fondsaanvragen en onderhouden van contacten met maatschappelijke fondsen.
 • Toezien op planning en realisatie(proces) van projectplannen en begrotingen door de verantwoordelijke projectleiders en deze vertalen t.b.v. fondsaanvragen.

Wat vragen wij?

 • Aantoonbare ruime ervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur bij een vergelijkbare organisatie. Je bent bekend met het landelijke fondsenveld.
 • Commercieel inzicht: jij ziet kansen en mogelijkheden, en zet die om in plannen en acties. Je hebt ook ervaring met het ontwikkelen en uitrollen van nieuwe producten, diensten en verdienmodellen.
 • HBO+ Werk- en denkniveau, met een opleiding passend bij de functie. Je hebt strategisch inzicht, en bent in staat om de visie, missie en doelen van FNV Horecabond te vertalen in een strategisch marketing & commercieplan.
 • Zelfstandig werkend, zonder het team en de organisatiedoelstellingen uit het oog te verliezen. Je houdt overzicht en bent in staat om een veelheid aan projecten te overzien en te coördineren.
 • Jij verbindt mensen binnen en buiten de eigen organisatie, en bouwt aan een voor de bond relevant netwerk. Hiertoe heb jij uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Vanzelfsprekend zie jij het belang van een sterke vakbeweging. En ben je ook niet te goed om voorkomende taken in de kleine organisatie op te pakken die nu eenmaal moeten gebeuren.  

Wij bieden

 • Een fulltime contract (bij ons is fulltime 32 uur). Bij voorkeur start je zo spoedig mogelijk.
 • In eerste instantie een jaarcontract, waarbij bij goede resultaten er zicht is op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.  
 • Een uitstekend salaris (tot € 5.500 per maand) met bijpassende overige arbeidsvoorwaarden (8,33% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 5%).
 • Je komt te werken in een organisatie in ontwikkeling, waarbij veel ruimte is om mee te denken en mede vorm te geven aan de vakbond van de toekomst.

Wil je meer weten?

Voor meer informatie, neem contact op met Esther de Jong, secretaris / penningmeester, via telefoonnummer 06-51299373.

Reageren

Reageren kan tot 6 december, door een mail met motivatie en CV te sturen naar vacatures@fnvhorecabond.nl .

De sollicitatieprocedure zal bestaan uit ten minste twee gesprekken en een assessment.

Over FNV Horecabond

FNV Horecabond zet zich actief in voor sterke en aantrekkelijke sectoren. Binnen deze sectoren behartigt zij de belangen van alle werkenden in de verschillende levensfases. Zij voorziet op inspirerende en innovatieve wijze in de behoefte van (potentiele) vakkrachten. Zij is vernieuwend, flexibel en zichtbaar voor iedereen in de horeca, catering en recreatie. Vanuit het collectief en het individu zijn de kernwaarden daarbij het bevorderen van solidariteit, sociale rechtvaardigheid, scholing, ontwikkeling en duurzaamheid. 

Op dit moment kent de vereniging FNV Horecabond ruim 21.000 leden. FNV Horecabond is aangesloten bij FNV.