Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Voorzitter

Voorzitter

Geplaatst op
2-7-2024
Functie
Voorzitter
Organisation
Stichting Humanity in Action
Standplaats
Amsterdam
Opleidingsniveau
Uren
2-4 uur p/w
Soort
Vrijwillig
Salarisindicatie
-

Humanity in Action Nederland (HIA NL) zoekt een nieuwe voorzitter voor het bestuur met een breed politiek en bestuurlijk netwerk. Als voorzitter ben je het gezicht van HIA NL naar buiten toe. Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden van externe relaties en draagt actief bij aan de fondsenwerving. Samen met de andere bestuursleden, de directeur en het team, ga jij je inzetten voor de nieuwe generatie maatschappelijke denkers en doeners voor mensenrechten, democratie en een inclusieve samenleving. Het is een vrijwillige functie waar je gemiddeld  2 tot 4 uur per week aan kwijt bent. 

Wat doet Humanity in Action Nederland?

Humanity in Action Nederland is een internationale, educatieve non-profitorganisatie. Wij maken ons sterk voor een maatschappij met een stevige rechtsstaat. HIA NL informeert, verbindt en inspireert de nieuwe generatie sociale, culturele en maatschappelijke leiders om in dialoog te gaan en in actie te komen voor mensenrechten, democratie en een inclusieve samenleving.

We ontwikkelen intensieve, educatieve en activerende programma’s voor studenten en recent-afgestudeerden: de leiders van morgen. Wij ondersteunen daarnaast hun maatschappelijke acties, bieden professionele Fellowships aan en organiseren publieksevenementen en trainingen voor een breder publiek. Wil je meer weten over HIA NL? Kijk dan hier

Wat is de rol van het bestuur?

Het bestuur is eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de stichting HIA NL. Het bestuur besluit over de (strategische) richting, stelt het jaarwerkplan, de begroting en de jaarrekening vast en denkt mee over de inhoud van de programma’s, publieksevenementen en trainingen. Het bestuur is de werkgever van de directeur en medewerkers van Humanity in Action Nederland. 

HIA NL is een kleine organisatie met vier betaalde medewerkers op kantoor en een groot aantal stagiairs en vrijwilligers. Het kantoor staat onder leiding van de directeur. Het bestuur werkt actief mee om de impact en duurzaamheid van de organisatie te vergroten. De bestuursleden maken, waar opportuun, hun netwerk toegankelijk voor de organisatie. De gemiddelde tijdsinspanning is 2 tot 4 uur per week, inclusief vergaderingen en representatie bij programma’s en evenementen. Het huidige bestuur komt gemiddeld zes keer per jaar bijeen. De zittingstermijn is drie jaar, met mogelijkheid tot maximaal één termijn verlenging. Het bestuurslidmaatschap is onbezoldigd. Op dit moment bestaat het bestuur uit vijf leden. Benieuwd naar de bestuursleden? Kijk dan hier.

Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden van de voorzitter? 

  • Vertegenwoordiging en Externe Relaties: Opbouwen en onderhouden van sterke relaties met externe belanghebbenden zoals donoren,ons Comité van Aanbeveling, bedrijven, overheden, andere NGO’s maar ook media en externe partners.
  • Fondsenwerving: Bijdragen aan effectieve fondsenwervingsstrategieën om financiële ondersteuning te verzekeren voor onze projecten en activiteiten.
  • Strategie, creatie en executie: Actief bijdragen aan de ontwikkeling en uitvoering van de strategische plannen van de organisatie.
  • Advies en Ondersteuning: Bieden van begeleiding en ondersteuning aan bestuursleden en fungeren als klankbord voor de directeur. 

Binnen HIA NL is de vicevoorzitter verantwoordelijk voor het voorbereiden en leiden van de vergaderingen en functioneren van het bestuur. Wanneer de nieuwe voorzitter aangenomen wordt, bekleedt de huidige voorzitter Brigitte Boswinkel de functie van vicevoorzitter.

Wat heb je nodig om succesvol te zijn?

Om succesvol te zijn in deze rol heb je de volgende kwaliteiten en ervaring nodig: 

  • Leiderschap: Aantoonbare ervaring in een leidinggevende rol binnen politiek,  maatschappelijke organisatie of overheidsinstantie.
  • Netwerken: Uitstekende netwerkmogelijkheden en het vermogen om duurzame relaties op te bouwen en te onderhouden.
  • Fondsenwerving: Ervaring met fondsenwerving en het ontwikkelen van strategieën om duurzame, financiële steun te genereren.
  • Communicatie: Uitstekende verbale en schriftelijke communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels.
  • Passie: Sterke betrokkenheid bij en passie voor de missie en doelen van Humanity in Action NL.
  • Integriteit: Hoog niveau van integriteit, betrouwbaarheid en toewijding aan de waarden van de organisatie.

Voor welke uitdagingen staan we?

In de huidige realiteit is ons werk uitdagend. Onze maatschappij wordt in toenemende mate gekenmerkt door polarisatie. De rechtsstaat blijkt in de praktijk kwetsbaar. Er is een concrete urgentie om ons in te spannen voor verbinding en maatschappelijk burgerschap onder jongeren met lef. Maar ook de financiële duurzaamheid van de organisatie en diversificatie van fondsen blijven een punt van aandacht. 

Solliciteren

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Brigitte Boswinkel (vice-voorzitter bestuur) via b.boswinkel@humanityinaction.org.  Geïnteresseerden kunnen t/m 1 september een motivatie met CV sturen aan netherlands@humanityinaction.org.

Humanity in Action Nederland is opgericht in 1999 en is gevestigd in Amsterdam. De organisatie maakt sindsdien deel uit van het internationale Humanity in Action netwerk met kantoren in Bosnië en Herzegovina, Denemarken, Duitsland, Polen en de Verenigde Staten en wordt gecoördineerd door Humanity in Action Inc. in de Verenigde Staten, New York. In de afgelopen 25 jaar hebben wij een internationaal netwerk opgebouwd van ruim 2.850 geëngageerde voorvechters van mensenrechten.

Close