Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Vacature Content & Media Adviseur (tijdelijk)

Vacature Content & Media Adviseur (tijdelijk)

Geplaatst op
22-6-2022
Functie
Vacature Content & Media Adviseur (tijdelijk)
Organisation
Oranje Fonds
Standplaats
Utrecht
Opleidingsniveau
HBO+ werk- en denkniveau
Uren
37,5
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
€ 4.071,75 – € 6.145,03

Vacature Content & Media Adviseur (tijdelijk)
22 juni 2022

Content & Media Adviseur

Iederéén doet ertoe. Dat vinden we, dat vóelen we. En dat beweegt ons als Oranje Fonds, bij alles wat we doen. Daarom zetten we ons al 20 jaar in voor een samenleving waarin niemand er alleen voor staat en iedereen mee kan doen.

Spreekt dat je aan? Wij zijn op zoek naar een tijdelijke Content & Media Adviseur voor de periode van half september 2022 t/m half maart 2023 (zwangerschapsverlof). In deze rol draag je, samen met de andere professionals van de afdeling Communicatie & Merk, bij aan de positionering en inhoudsbekendheid van het Oranje Fonds bij onze verschillende doelgroepen. Als Content & Media Adviseur vallen zowel de content als de PR onder jouw verantwoordelijkheid. Je bent vanuit de content- en mediastrategie verantwoordelijk voor het profileren en op de juiste manier positioneren van het Oranje Fonds in diverse media en middelen. Samen met de contentmarketeers ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, adviseren over en realiseren van communicatie-uitingen die aansluiten bij de communicatiestrategie van de organisatie. Je stuurt hierbij functioneel de contentmarketeers en externe leveranciers aan.

Wie zijn wij?

Een samenleving waarin niemand er alleen voor staat en iedereen mee kan doen. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het gevoel dat je ertoe doet, kunnen mensen soms verliezen. Bijvoorbeeld door armoede, uitsluiting, eenzaamheid of psychische problemen. Zelfs al ben je sterk en kun je veel zelf: je komt er niet altijd alleen uit.

Een sociaal initiatief geeft dan steun. Elk jaar steunt het Oranje Fonds meer dan vijftienduizend van deze initiatieven. Overal in Nederland en op de Cariben, op verschillende thema's en verschillende manieren. We steunen initiatieven met financiering. Bijvoorbeeld met ‘sociaal durfkapitaal’ voor innovatieve aanpakken. Of met meerjarige programma’s zodat ze met elkaar kennis en vaardigheden kunnen opbouwen en delen. Of door impactvolle projecten te helpen om te groeien, zodat ze nog meer mensen kunnen bereiken. We helpen hen vrijwilligers te mobiliseren, want die zijn altijd belangrijk in de manier waarop deze initiatieven iets betekenen in het leven van mensen. Maar we bieden initiatieven ook steun waarvan de waarde niet in geld is uit te drukken: de erkenning en zichtbaarheid die ze verdienen én nodig hebben om succesvol te kunnen zijn. 

In 2022 vieren we dat we dat al 20 jaar mogen doen. Want we zijn ontstaan op 2 februari 2002, nadat het Fonds namens alle Nederlanders als huwelijkscadeau werd aangeboden aan Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, op de vooravond van hun huwelijk. 

Waar ga je werken?

Onze organisatie telt ongeveer 68 betrokken medewerkers. Zij ontwikkelen programma’s, beoordelen aanvragen, kennen bijdragen toe en zorgen voor een juiste verantwoording. Daarnaast zorgen ze voor fondsenwerving, communicatie en werken ze aan het verspreiden van kennis en expertise. Om zo transparant en deskundig mogelijk te werken, heeft het Oranje Fonds naast een professionele organisatie ook een bestuur en verschillende commissies.

Het team Communicatie & Merk bestaat uit 10 gedreven professionals die gezamenlijk zorg dragen voor de externe en interne communicatie van het Oranje Fonds. Samen bouwen we aan het merk Oranje Fonds, zodat voor iedereen duidelijk is wat het fonds doet en hoe we bijdragen aan een samenleving waarin niemand er alleen voor staat en iedereen mee kan doen.

Wat ga je doen?

Je adviseert gevraagd en ongevraagd over de manier waarop we ons verhaal naar buiten toe vertellen, met name via de owned en earned kanalen, maar je ook bij paid inzet. Je bent verantwoordelijk voor de contentmarketingplannen en stemt deze af met het hoofd van de afdeling en de overige teamleden. Je zorgt ervoor dat contentproducties worden opgestart en gerealiseerd. Je voert eindredactie op de producties en draagt er zorg voor dat de content in lijn is met onze communicatiestrategie en bijdraagt aan onze organisatiedoelstellingen.

Je bent daarnaast het eerste aanspreekpunt voor de media. Je coördineert het woordvoerderschap en bewaakt hierbij de reputatie en het imago van het Oranje Fonds. Ook signaleer je kansen voor publiciteit en probeert deze waar mogelijk te benutten.

Wie ben jij? Een stevige, enthousiaste en creatieve adviseur met ruime ervaring met eindredactie en contentcreatie. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies en houdt altijd de doelen en identiteit van onze organisatie voor ogen. Websites en social media zijn voor jou bekend terrein. Je hebt ervaring en een netwerk in de media en weet hoe je woordvoeringsvraagstukken aan moet pakken. Je bent sensitief en weet kansen en bedreigingen tijdig te herkennen. Daarnaast heb je een vlotte pen en schrijf je foutloos Nederlands. Je signaleert voor de organisatie maatschappelijke trends en ontwikkelingen in het werkveld en je weet hoe je deze kunt vertalen naar mogelijkheden.   Wat vragen we van jou?
Om succesvol te kunnen zijn in deze rol verwachten we het volgende van jou:

  • HBO+ werk- en denkniveau
  • Zeer goede beheersing van de Nederlandse taal
  • Een vlotte pen
  • Ervaring met het ontwikkelen van contentstrategieën
  • Ervaring met PR, woordvoering en een netwerk in de media
  • Ervaring met social kanalen en websitebeheer
  • Proactieve houding en kritische blik

Wat bieden wij?
Een mooie, tijdelijke rol bij een bijzondere en maatschappelijk betrokken organisatie in Utrecht. Het Oranje Fonds heeft een eigen arbeidsvoorwaardenpakket. De functie is ingeschaald in schaal 6 (€ 4.071,75 – € 6.145,03) bij een fulltime dienstverband van 37,5 uur per week, waarbij inschaling plaatsvindt op basis van kennis, achtergrond en ervaring. Het dienstverband betreft 36 uur per week (in overleg). We staan ook open voor een invulling van deze rol op interim basis.  

Interesse?
Wil je reageren op deze tijdelijke rol? Graag ontvangen wij uiterlijk 6 juli jouw reactie via onze HR afdeling, wil je een mail sturen aan Christel Sloof, via sollicitatie@oranjefonds.nl?

   

Close