Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Teamleider Relatiebeheer

Teamleider Relatiebeheer

Geplaatst op
6-4-2021
Functie
Teamleider Relatiebeheer
Organisation
Vrije Universiteit Amsterdam
Standplaats
Amsterdam
Opleidingsniveau
HBO/WO
Uren
Fulltime
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
€2.790 - €4.402 (o.b.v. fulltime)

Ben jij onze nieuwe verbindende teamleider? Zoek je een afwisselende functie in een nieuw te vormen team gericht op het beheren van de externe relaties? Ben je dienstverlenend, ondernemend, goed in het onderhouden van contacten, en weet jij als geen ander hoe deze belangrijke spilfunctie in te vullen? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU)!

Functieomschrijving

Je bent verantwoordelijk voor de aansturing van het Team Relatiebeheer, dat de externe relaties van de Vrije Universiteit Amsterdam beheert in CRM-systeem Raiser’s Edge. In dit CRM zijn alle alumni, vrienden, leden van VUvereniging en donateurs van de universiteit opgenomen, samen met de relaties van het College van Bestuur. Je stuurt de werkzaamheden van de key-user, prospect researcher en data-entry medewerkers aan en legt verantwoording af aan de directeur van de Dienst Universitaire Relaties en Fondsenwerving (DURF). Je onderhoudt contacten met faculteiten en diensten voor bestandselecties en gebruik van het relatiebestand. Daarnaast onderhoud je contacten met de Engelstalige leverancier van het systeem die tevens technisch en functioneel beheerder is.

Je werkt planmatig en bent flexibel. Je vindt het prettig om vanuit een zelfstandige en daadkrachtige manier te communiceren en bent niet snel van je stuk te krijgen. Je kunt inhoudelijke vragen vertalen naar de benodigde output. Je ondersteunt de uitvoering van online en offline relatiemarketing projecten waarbij producten als campagnes, mailingen en deelnemersregistratie tot stand komen. Je bent precies en zorgt ervoor dat selecties, registraties en inhoudelijke producten tot in detail kloppend zijn. Je stuurt het CRM-team aan in de dagelijkse werkzaamheden.

Kortom, samen met jouw collega’s ga je een belangrijke bijdrage leveren aan het beheren van deze relaties in het nieuw geïmplementeerde CRM-systeem van de VU. Met jouw klantgerichte benadering maak je heldere en haalbare afspraken. Je ontwikkelt op eigen initiatief een efficiënt en betrouwbaar werkend proces en hebt daarbij een belangrijke voorbeeldfunctie. Met de producten die je aflevert, bepaal je in belangrijke mate de indruk die de VU bij haar relaties achterlaat.

Jouw taken

 • onderhouden van contacten met opdrachtgevers over informatieverzoeken en bestandsleveringen vanuit het CRM-bestand
 • vertalen van klantverzoeken binnen en buiten DURF naar werkopdrachten voor het team relatiebeheer
 • toezicht houden op de planning en voortgang van werkzaamheden van het team
 • kwaliteitscontrole van de te leveren bestanden
 • (coördineren van) invoer van gegevens van nieuwe records, corrigeren en complementeren van bestaande records
 • (coördineren van) zoekacties naar ontbrekende gegevens en profielinformatie
 • beheer gebruikershandleidingen en standaardinvoerconventies
 • toezicht op de toepassing van privacywetgeving bij beheer en gebruik persoonsgegevens
 • coördinatie gebruikersondersteuning en -training
 • participeren in team overstijgende projecten van DURF

Functie-eisen

 • afgeronde HBO- of universitaire opleiding, bij voorkeur in de richting communicatie of informatiekunde
 • ervaren relatiebeheerder met gedegen kennis van CRM-systemen (Raiser’s Edge ervaring is een pré)
 • aantoonbare ervaring met online en offline relatiemarketing, bij voorkeur in een fondsenwervende context
 • goede kennis van Microsoft Excel en rapportagetools
 • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • kennis van de inhoud en toepassing van de AVG/GDPR

Wat bieden wij

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijds basis minimaal € 2.790,00 en maximaal € 4.402,00 (schaal 10) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Medewerker Bestuurlijke Informatie 1 en staat open voor tenminste 1,0 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar. Verlenging van de arbeidsovereenkomst behoort tot de mogelijkheden.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:

 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag
 • 8,3% eindejaarsuitkering
 • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden
 • gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof
 • kinderdagverblijf aanwezig op VU campus

Over de VU

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken en meer dan 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit

Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze dienst.

Over DURF

DURF is de nieuwe Dienst Universitaire Relaties en Fondsen van de VU. Werken bij DURF is bouwen, met een ondernemend en compact team, aan een breed loket voor externe partnerschappen en particuliere fondsenwerving. Binnen DURF werken de teams Alumnirelaties, Maatschappelijke profilering, A Broader Mind for Professionals, Fondsenwerving, Relatiemanagement en het team van de VUvereniging nauw samen aan het opbouwen en onderhouden van universitaire relaties van de VU. Dit doen we door middel van communicatie, campagnes, evenementen en inhoudelijke samenwerkingsprogramma’s.

DURF is ook verantwoordelijk voor het beheer van de gegevens van externe relaties. Ons brede aanbod aan activiteiten en programma’s richt zich op externe relaties met verschillende achtergronden die allen, vanuit hun ervaring en expertise, een bijdrage willen leveren aan de groei en de bloei van de VU-gemeenschap. Bij DURF werken in totaal 26 medewerkers (19 fte).

Solliciteren

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan door middel van onderstaande solliciteer button uiterlijk 16 april 2021. Denk hierbij aan het uploaden van jouw curriculum vitae en motivatiebrief.

Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met:
Naam: Ursula Jansen
Functie: management assistent
Telefoonnummer: 0650212746
E-mail: ursula.jansen@vu.nl

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Close