Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Ifunds Engage 365, Demo 1op1

Teamleider Particuliere Fondsenwerving

Teamleider Particuliere Fondsenwerving

Geplaatst op
7-12-2021
Functie
Teamleider Particuliere Fondsenwerving
Organisation
Hivos
Standplaats
Den Haag
Opleidingsniveau
HBO/WO
Uren
32-36
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
€ 3.653 - € 4.860

Hivos gelooft in moedige mensen. Samen met hen strijden we voor gelijkwaardige en inclusieve samenlevingen, en verzetten we ons tegen machtsmisbruik. We werken met activisten, journalisten, ondernemers, kunstenaars en innovatieve organisaties in meer dan veertig landen. Zij hebben de originele ideeën en het lef ze uit te voeren, wij ondersteunen hen met kennis, contacten, geld en bescherming. Zo komen we samen op voor een vrije, eerlijke en duurzame wereld.

Vacature

Wil je meebouwen aan een beweging van duizenden betrokken donateurs en bijdragen aan het werk van Hivos? Coördineer dan als Teamleider Particuliere Fondsenwerving de (door)ontwikkeling van onze huidige strategie (groei en behoud van particuliere donateurs) en onderzoek nieuwe kansen in de Nederlandse markt om inkomsten te diversifiëren.

Regio: Nederland
Kantoor: Hivos Global Office in Den Haag
Uren: 32/36
Reageren: uiterlijk 18 januari 2022 via deze link

Positie binnen Hivos

Particuliere donateurs in Nederland leveren een belangrijke bijdrage aan ons werk en we zijn dankbaar voor hun steun. We werven doorlopend nieuwe donateurs en willen met hen een duurzame relatie opbouwen. Ook zoekt Hivos in Nederland naar nieuwe manieren om fondsen te werven en willen we onze relaties met bedrijven, instellingen en (particuliere) fondsen versterken.

Als Teamleider Particuliere Fondsenwerving ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van deze strategie en coördineer je het werk van drie collega’s. De functie is een senior positie en je valt onder het Hoofd Communicatie & Fondsenwerving.

Doel van de functie

Je maakt de fondsenwervingsstrategie tot een succes en zorgt dat diversifiëring van inkomsten een prominentere rol gaat spelen. Je adviseert het Hoofd Communicatie & Fondsenwerving over het ontwikkelen van nieuwe initiatieven. Denk daarbij aan het maken van proposities gericht op bedrijven en (kleine) particuliere fondsen.

Voor Hivos zijn face-to-face werving en telemarketing belangrijke vormen van werving. Je hebt ervaring op dit gebied en hebt ideeën over het verbeteren van behoud van donateurs, door middel van zowel communicatie als een optimale analyse van gegevens uit databases. Met deze kennis ben je het eerste aanspreekpunt voor je collega’s die zich met werving en communicatie bezighouden. Je houdt zicht op ontwikkelingen, weet het verhaal van Hivos overtuigend te vertalen en kunt, als het nodig is, scherp onderhandelen.

Als teamleider ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Je signaleert kansen, helpt anderen die te zien en stuurt het team daarop aan. Je begeleidt teamleden en houdt een scherpe blik op jaarplannen, budgetten en effectiviteitsevaluaties. Je weet successen te vieren en krijgt energie van samen hard werken aan mooie resultaten.

Jouw profiel

 • Minimaal vijf jaar werkervaring in particuliere fondsenwerving bij een goed doel
 • Minstens drie jaar ervaring als team lead en/of verantwoordelijk voor het realiseren van fondsenwervende targets
 • HBO- of WO-opleiding in bijvoorbeeld marketing, commerciële economie of communicatie
 • Een scherp oog voor resultaat en in staat een strakke planning te maken en te volgen
 • Je laat je leiden door data, kunt die analyseren en bent gewend te werken met databases en programma’s zoals Microsoft Dynamics 365 en PowerBI
 • Creatief en altijd op zoek naar kansen en mogelijkheden om fondsen te werven
 • Als teamleider ben je toegankelijk en inspireer je je collega’s. Je houdt je oog op de langetermijndoelen, durft een experiment aan te gaan en neemt het team mee in je afwegingen.
 • Het team is klein, dus je springt met plezier bij als er iets geregeld moet worden
 • Je beweegt je makkelijk in een internationale organisatie en werkt graag met collega’s in binnen- en buitenland
 • Je beschikt over een goeie pen en schrijft met gemak een donateursmailing of propositie waarin je het werk van Hivos goed weet te vertalen in begrijpelijke en wervende teksten
 • Vinger aan de pols als het gaat om ontwikkelingen van nieuwe en innovatieve manieren van fondsenwerving
 • Je begrijpt waar ’t werk van Hivos om draait en hebt een persoonlijke binding met onze waarden

Dit bieden we

Een inspirerende werkomgeving binnen een waardegedreven, internationale organisatie met betrokken collega’s. Het brutosalaris ligt tussen de € 3.653 en € 4.860 (op basis van 36u) afhankelijk van ervaring. Reiskosten worden vergoed volgens Hivos-reglementen en we bieden deelname aan het pensioenfonds. Je hebt de mogelijkheid thuiswerken af te wisselen met werken in ons moderne kantoor in hartje Den Haag – ook als overheidsmaatregelen thuiswerken niet meer zeer dringend voorschrijven.

Hoe kun je reageren?

Upload uiterlijk 18 januari 2022 je motivatie en cv.

UPLOAD JE SOLLICITATIE

De eerste ronde sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden vanaf de derde week van januari. 

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met Mark Schleedoorn, Hoofd Communicatie & Fondsenwerving via mschleedoorn@hivos.org

Acquisitie stellen wij niet op prijs. 

Close