Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Teamlead Marketing Operations

Teamlead Marketing Operations

Geplaatst op
13-9-2022
Functie
Teamlead Marketing Operations
Organisation
Save the Children
Standplaats
Den Haag
Opleidingsniveau
HBO/WO
Uren
38 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
€3.698 - €5.640 (o.b.v. 38u)

Het team Marketing Operations van Save the Children Nederland is verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met tooling, data en dataflows binnen de Marketing en Fondsenwerving werkgebeiden. Binnen de huidige marketinginfrastructuur zijn alle tools op elkaar aangesloten en streven we naar 360 graden klantbeeld. Een mooie speeltuin die zich blijft ontwikkelen. Data is de kern van onze fondsenwerving en hier vervullen we als team een belangrijke rol in. Nu ligt er de taak om alle andere afdelingen mee te nemen in de mogelijkheden van onze speeltuin. En ze er ook nog meer mee te laten spelen.

Over Save the Children:

Ieder kind heeft het recht op een gelukkige jeugd. Daarom zet Save the Children alles op alles om het leven van kinderen - en daarmee de toekomst van onze samenleving - te verbeteren.

Wij reageren op noodsituaties, realiseren duurzame ontwikkeling en zorgen dat de stem van kinderen wordt gehoord. Als grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld geven wij kinderen een gezonde start, de kans om te leren en bescherming tegen onrecht. Elke dag weer. Onvoorwaardelijk.

Wat ga je doen als Team Leider Marketing Operations?

Als teamleider geeft je leiding aan ons kundige team van Data, CRM, Business Intelligence en data marketing specialisten.

Je hebt een trekkende rol om operationele processen continue te evalueren, afstemmen, verbeteren o.b.v. inzichten van data en wensen van collega’s; en op hoger niveau keuzes te maken op basis van impact;

Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van beleid, rekening houdend met de organisatie brede belangen, in onze resultaten door middel van rapportages en dashboards. Met hierbij een duidelijke focus op KPI’s van de afdeling en organisatie en zorgen dat de organisatie meer data-driven wordt;

Ook ben je verantwoordelijk voor en draagt de zorg over de overall processen om doelgroepen te identificeren, segmenteren, profileren en maximaal en optimaal mee te laten communiceren door middel van evidence-based keuzes;

Je stuurt een team van zeven professionals aan conform de (coachende) managementstijl van Save the Children: gericht op productiviteit en kwaliteit van het geleverde werk, en op tevredenheid, behoud en ontwikkeling van medewerkers;

Wie ben jij?

Je hebt oog voor collega’s, voor de samenwerking binnen het team en met andere teams en afdelingen om gezamenlijke bedrijfsvoering en marketing doelen te bereiken. In aanvulling hierop heb je ook (veel) ervaring op data-gedreven werken, database marketing en operationele (marketing) procesverbetering. In deze functie zit je zelf niet aan de (Excel/SQL) knoppen, maar ben je dagelijkse bezig de verschillende teams steeds effectiever en efficiënter te laten werken vanuit data inzichten. Maar ondanks dat je vooral gericht bent op de interne organisatie en niet op de databewerking, je bent volledig een data-denker.

Wat staat er op jouw CV?

 • Je beschikt over een afgeronde academische of Hbo-opleiding, of vergelijkbaar werk- en denkniveau;
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in het aansturen van een data-gedreven marketing strategie en werkprocessen alsmede ervaring in een leidinggevende functie;
 • Je hebt kennis van projectmanagement en kan zowel conceptueel als procesmatig denken;
 • Je bent aantoonbaar capabel als people manager en coach;
 • Je bent zowel positief als praktisch ingesteld;
 • Je kunt resultaatgericht werken in een dynamische, internationale werkomgeving;
 • Je bent een teamspeler: je deelt graag je kennis en zet je collega’s in hun kracht om optimaal met elkaar samen te werken;
 • Je bent integer;
 • Je beheerst het Nederlands en het Engels (mondeling en schriftelijk) uitstekend.

Wat hebben wij jou te bieden?

Wat jij doet, helpt miljoenen kinderen wereldwijd. Direct of indirect;

 • Salaris natuurlijk. Wij volgen de salarisschalen van de Rijksoverheid op basis van een 38-urige werkweek. Deze functie wordt ingeschaald volgens salarisschaal 11 (minimaal €3.698,17 en maximaal €5.640,12);
 • Je reiskosten worden volledig vergoed, waarbij duurzaam vervoer onze norm is;
 • Jaarlijks 25 vakantiedagen op basis van een 5-daagse werkweek;
 • Mogelijkheid tot het sparen van extra verlof;
 • Een gunstige pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn;
 • Veel ruimte voor opleiding & ontwikkeling, zoals onbeperkt gebruik van het trainingsplatform New Heroes;
 • Een menselijke werkgever, die voortdurend in ontwikkeling is. Dat betekent een plek waar je jezelf kan zijn, veranderingen mee vorm kan geven en waar je kunt doorgroeien.

Goed om te weten: als je aangenomen wordt, krijg je in eerste instantie een jaarcontract, met kans op verlenging.

Aanbiedingen zijn onder voorbehoud van positieve referenties en het overleggen van een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Waarom vragen we referenties en een VOG?

Save the Children neemt deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme.
Als kinderrechtenorganisatie die misbruik – in welke vorm dan ook – bestrijdt, willen we allereerst  kunnen garanderen dat onze eigen medewerkers zich hier niet schuldig aan maken, of hebben gemaakt. Daarom nemen we deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme. En nemen we gestandariseerde referenties af als je bij ons solliciteert. Door te solliciteren stem je hiermee in.

Wat voor werkgever is Save the Children?

In Nederland werk je samen met ongeveer 120 collega’s maar je bent ook onderdeel van een internationaal netwerk van meer dan 25.000 collega’s in 120 landen. We zijn ’s werelds grootste kinderrechtenorganisatie, maar dat betekent niet dat onze organisatie onpersoonlijk is. Juist niet! Wij zorgen dat ieders stem – net zoals die van de kinderen waar wij voor strijden – gehoord wordt. Dat iedere collega zichzelf kan zijn en zich verder kan ontwikkelen.

Bij Save the Children zijn we trots op onze diversiteit. Daarom nodigen wij iedereen uit om bij ons te solliciteren, ongeacht gender, seksuele oriëntatie, religieuze en/of culturele achtergrond, persoonlijkheid en/of andere zichtbare en onzichtbare kenmerken. We vieren onze verschillen, want deze zorgen ervoor dat we samen kunnen groeien.

Sollicitatieprocedure

Enthousiast geworden? Stuur je sollicitatie dan vóór 02-10-2022 op via het sollicitatieformulier op onze website. Sollicitaties die op een andere manier bij ons binnenkomen, nemen wij helaas niet in behandeling. We proberen binnen 2 weken na de sluitingsdatum op je sollicitatie te reageren. Als je vragen hebt over de sollicitatieprocedure, kun je terecht bij Simcha Korbee (HR Officer): personeelszaken@savethecildren.nl.

* Alle gegevens die je invult, gebruiken we alleen om je sollicitatie in behandeling te kunnen nemen. Uiterlijk 4 weken na het beëindigen van de sollicitatieprocedure, zullen we je gegevens verwijderen uit onze systemen.

Close