Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Stagiair(e) Fondsenwerving & Marketing

Stagiair(e) Fondsenwerving & Marketing

Geplaatst op
8-2-2021
Functie
Stagiair(e) Fondsenwerving & Marketing
Organisation
Street Child Nederland
Standplaats
Barcelona
Opleidingsniveau
Opleiding Marketing, Internationale Betrekkingen, Mensenrechten, Ontwikkelingsstudies, Economie
Uren
Fulltime
Soort
Vrijwillig
Salarisindicatie
-

COVID-19 informatie: gezien de huidige omstandigheden rondom COVID-19 is het mogelijk om deze stage vanuit huis (in Nederland) te doen. Het inwerken en alle werkzaamheden kunnen online gedaan worden.

Over ons:

Street Child Nederland is een liefdadigheidsorganisatie opgericht in 2014 met een focus op drie strategische punten: kinderbescherming, de inkomens van gezinnen versterken en onderwijs. Door middel van onderwijs helpen we kwetsbare kinderen met het opbouwen van een duurzame toekomst. Street Child is een ambitieuze en enthousiaste internationale ontwikkelingsorganisatie. Deze stage is jouw kans om bij te dragen aan onze missie!

Street Child heeft een sterk netwerk van vrijwilligers, waardoor we onze overheadkosten laag kunnen houden en zo veel mogelijk van ons budget naar onze projecten in Afrika en Azië kan gaan.  We zijn momenteel op zoek naar iemand met Nederlands als moedertaal die ons team komt versterken in Barcelona. Bij voorkeur is de stage periode 6 maanden. Kortere of langere periodes zijn eventueel mogelijk in overleg.

Jouw werkzaamheden:

Je wordt onderdeel van een klein team onder leiding van de EU Development & Marketing Manager. Hieronder een overzicht van de verantwoordelijkheden. Je zult 60% van je tijd besteden aan de eerste twee taken.

  • Fondsen onderzoek: het identificeren van nieuwe fondsenwerving mogelijkheden bij stichtingen, fondsen en belangrijke donateurs in Nederland.
  • Fondsenwerving: het schrijven van fondsenwerving voorstellen aan stichtingen en fondsen voor onze lopende projecten.
  • Marketing & Communicatie: het promoten van lokale en internationale online evenementen, updaten van de website, het managen van onze nieuwsbrief en sociale media.
  • Vrijwilligerscoördinatie: het managen van onze bestaande vrijwilligers en ondersteunen bij het werven van nieuwe vrijwilligers.
  • Business Development: het bouwen en managen van samenwerkingen met andere organisaties en bedrijven.
  • Event management: ondersteunen bij de organisatie van online evenementen en hier nieuwe ideeën voor bedenken.

Wat zijn de voordelen van een stage bij Street Child?

Omdat Street Child een kleine stichting is, is deze stage onbetaald. Je zal echter de mogelijkheid krijgen om veel waardevolle ervaring op te doen door verschillende werkzaamheden binnen onze organisatie. Ook zul je regelmatig training krijgen over professionele en persoonlijke vaardigheden. We kunnen je helpen met het aanvragen voor een studiebeurs van bijvoorbeeld Erasmus+. Omdat Street Child nog een vrij jonge organisatie is, zul je over het algemeen meer verantwoordelijkheid krijgen dan bij andere organisaties. Daarnaast krijg je de kans om bij te dragen aan een goed doel.

Door te werken in een jong, dynamisch en internationaal team, zul je mensen met verschillende achtergronden ontmoeten en de kans krijgen om verschillende talen te oefenen. Ons kantoor in Barcelona zit op de Rambla de Raval en heeft een gezellige en vriendelijke atmosfeer. Door COVID-19 beperkingen is het niet altijd mogelijk om met het volledige team samen op kantoor te werken. Om het team gevoel te behouden organiseren we altijd een online koffiepauze op de dagen dat we vanuit huis werken.

Wat wij vragen:

  • Belangrijke kenmerken: gemotiveerd, proactief en creatief. Je hebt interesse in werken in de non-profit sector en Street Child’s missie. Je kan onafhankelijk te werk gaan en bent flexibel.
  • Studie achtergrond: bijvoorbeeld Marketing, Internationale Betrekkingen, Mensen Rechten, Ontwikkelingsstudies of Economie. Maar we staan ook zeker open voor mensen met een andere studie achtergrond.
  • Vaardigheden: Je hebt sterkte communicatievaardigheden en kan op een professionele manier communiceren via de telefoon en mail. Nederlands als moedertaal en een professioneel niveau Engels zijn vereist. Kennis van online werken, sociale media en Microsoft Office is fijn.

Het is een plus als je bij je sollicitatie ook een aanbevelingsbrief kan toevoegen van een eerdere werkervaring. Daarnaast is het een vereiste om een eigen laptop te hebben om op te werken.

Enthousiast?

Je kan solliciteren door dit formulier in te vullen: https://www.street-child.ch/application-internship. Stuur daarnaast ook je CV en motivatiebrief (in het Engels) naar: eu.recruitment@street-child.org. Onze recruitment coördinator zal dan spoedig contact met je opnemen. We hopen snel van je te horen!

Close