Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Specialist Kennis en Innovatie

Specialist Kennis en Innovatie

Geplaatst op
19-9-2022
Functie
Specialist Kennis en Innovatie
Organisation
Diabetes Fonds
Standplaats
Amersfoort / Vanuit huis
Opleidingsniveau
WO
Uren
32-40 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
€3.500 - €4.400 (o.b.v. fulltime)

Iedereen vrij van diabetes. Ruim 1,2 miljoen Nederlanders met diabetes en 1.000 nieuwe diagnoses per week: diabetes is een van de grootste gezondheidsproblemen van deze tijd. De rol van het Diabetes Fonds is daardoor relevanter dan ooit. We maken ons sterk om diabetes te voorkomen en te genezen. Tegelijkertijd zetten we onze schouders onder een betere kwaliteit van leven en proberen we de gezonde keuze makkelijk te maken voor iedereen in Nederland. Ons wapen: wetenschappelijk inzicht. Zo werken we stap voor stap toe naar een diabetesvrije generatie. Help je mee?

Taken

Kennis, daar draait het om! Als Specialist kennis en innovatie doe je kennis op en draag je het uit. Je levert een bijdrage aan projecten met grote maatschappelijke impact en bent scherp en alert op kansen om onze kennis naar toepassing te krijgen en onderzoeks-resultaten onder de aandacht te brengen. Ook waarborg je de wetenschappelijke kwaliteit van publieksvoorlichting en andere communicatie-uitingen van het Diabetes Fonds.

Wat je doet

 • Je scherpt onze subsidieprogramma’s aan, coördineert en voert de programma’s ook uit.
 • Je weet trends in diabetesonderzoek te signaleren en om te zetten naar concrete kansen waarop het Diabetes Fonds van betekenis kan zijn voor mensen met (een verhoogd risico op) diabetes.
 • Je onderhoudt contacten met wetenschappers, zorgverleners, ervaringsdeskundigen en collega’s van andere onderzoeksfinanciers.
 • Binnen de organisatie waarborg je de kennisbasis en innovatiekansen en draag je vanuit je rol als kennisspecialist projectmatig bij aan fondsenwervende activiteiten en voorlichtingsdoelstellingen.

Wie je bent

Jezelf, natuurlijk. Je komt bij het Diabetes Fonds terecht in een hecht en gedreven team. Ons werk is gevarieerd, er is veel ruimte voor initiatief en zelfstandig werken. Je bent positief ingesteld en beschikt over een probleemoplossend denkvermogen. Je spreekt en schrijft klare taal en hebt een goede beheersing van de Engelse taal. Je bent een doorpakker met een WO opleiding (bij voorkeur gepromoveerd) op het gebied van de (bio)medische wetenschappen, gezondheidswetenschappen, levenswetenschappen, sociale wetenschappen, innovatiestudies of een daaraan gerelateerde opleiding. Kennis van onderzoekfinanciering is een pré en ervaring als projectleider is vereist. Wij zoeken bij voorkeur een collega met affiniteit met (bio)medisch wetenschappelijk onderzoek en de doorvertaling van wetenschappelijk onderzoek naar toepassing in de praktijk.

Waarom je bij het Diabetes Fonds wil werken

 • Je werkt samen met 40 bevlogen collega's aan een betere toekomst voor mensen met diabetes. Dat geeft veel voldoening.
 • In ons team is veel ruimte voor eigen inbreng. We zijn benieuwd hoe jij die ruimte gaat invullen.
 • Er wordt hard gewerkt met voldoende aandacht voor jouw werk/privé balans.
 • We zijn een vlotte, platte organisatie. Je praat dus gemakkelijk met iedereen. Scheelt tijd en maakt het werk alleen maar leuker.
 • Je krijgt een contract voor 32-40 uur per week voor in eerste instantie een jaar (perspectief op een vast contract).
 • We hebben een eigentijds pakket aan arbeidsvoorwaarden. Zoals bijvoorbeeld een fietsplan, vergoeding van sportkosten en een goed salaris (tussen de € 3.500 en € 4.400 o.b.v. fulltime). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Je werkt op een bruisende werkplek (pal naast het NS station in Amersfoort) en deels thuis.

Meer informatie en vervolgstappen

Heb je vragen? Neem dan contact op met Rogier van Gent (Teamleider kennis en innovatie) via r.vangent@diabetesfonds.nl of (033) 462 20 55. Algemene informatie over het Diabetes Fonds? www.diabetesfonds.nl.

Direct solliciteren kan via sollicitaties@diabetesfonds.nl. Doe dit graag vóór 3 oktober a.s. We nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op. De eerste ronde gesprekken hebben we gepland op dinsdag 11 oktober 2022. We schakelen snel én vinden het tegelijkertijd ook belangrijk dat we allebei de juiste afweging maken. Daarom voeren we meerdere gesprekken, zodat je met meerdere collega’s en leidinggevenden kennis kunt maken en we doen een referentiecheck. In het arbeidsvoorwaardengesprek zetten we vervolgens de puntjes op de i. Natuurlijk hopen we je aan het einde van dat gesprek bij ons te kunnen verwelkomen.

Wij werven zelf voor deze functie, acquisitie is daarom niet nodig.

Close