Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

(Senior) Relatiemanager Corporate Foundations

(Senior) Relatiemanager Corporate Foundations

Geplaatst op
20-6-2022
Functie
(Senior) Relatiemanager Corporate Foundations
Organisation
Nederlandse Rode Kruis
Standplaats
Den Haag
Opleidingsniveau
HBO/WO
Uren
32 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
€3.475 - €5.240 (o.b.v. 40u)

Het Rode Kruis heeft als missie het verlichten van menselijk lijden, het beschermen van leven en gezondheid en het hooghouden van menselijke waardigheid, met name tijdens gewapende conflicten en andere crises. De Rode Kruis Beweging wordt ondersteund door miljoenen vrijwilligers, die overal ter wereld volgens dezelfde zeven grondbeginselen handelen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid. Ieder mens heeft recht op respect en waardigheid, mensen in de grootste nood worden als eerste geholpen en geloof, nationaliteit, ras, afkomst of politieke mening doen niet ter zake. Alle vrijwilligers en beroepskrachten van het Rode Kruis handelen hierbij volgens het ‘do no harm’-principe en de grondbeginselen, en hebben de gedragscode van het Rode Kruis ondertekend.

Rode Kruis in Nederland

In Nederland helpt het Rode Kruis mensen die het ontbreekt of dreigt te ontbreken aan de basislevensbehoeften. Dit zijn voedsel & water, onderdak, kunnen voorzien in persoonlijke hygiëne, het hebben van een menswaardig veilige plek, informatie hebben over dierbaren en toegang hebben tot de juiste medische en psychosociale zorg. Wanneer het iemand ontbreekt aan één of meer van deze basislevensbehoeften is iemand in nood. Bij het analyseren van de noden gaat, in het verlengde van de missie, speciale aandacht uit naar de meest kwetsbaren. Aanvullend hierop richt het Rode Kruis zich op zijn auxiliaire rol, waarmee hulp wordt geboden complementair aan dat van de overheid.

Achtergrond

Bedrijven voelen in toenemende mate een verantwoordelijkheid om bij te dragen aan urgente problemen in de maatschappij. Daarom richten zij een eigen stichtingen op die zich inzet voor een maatschappelijk doel en waarmee ze maatschappelijke impact kunnen maken. Een Corporate Foundation is een belangrijke verbindende kracht tussen een bedrijf en de maatschappij. Om onze doelstellingen te bereiken werkt het Rode Kruis nauw samen met Corporate Foundations. Dit doen Corporate Foundations op op verschillende manieren.

Door te investeren in een project dat aansluit bij de missie van de foundation. Door via co-creatieeen project op te zetten met expertise van medewerkers uit het bedrijf. Of een combinatie van het financieel steunen van het Rode Kruis en de inzet van vrijwilligers uit het bedrijf.. De Relatiemanager Corporate Foundations helpt bedrijven invulling hieraan te geven.

Taken

Je gaat je richten op partnerships met  Corporate Foundations. Enerzijds ga je nieuwe Corporate Foundations eenmalig of meerjarig verbinden aan het Rode Kruis en anderzijds bouw je bestaande partnerships verder uit. Je weet in goede samenwerking met je collega’s nieuwe Corporate Foundations aan het Nederlandse Rode Kruis te verbinden. Door kansen te zien in de markt en shared value proposities met Corporate Foundations te ontwikkelen. Je bent pas tevreden als er een duurzame en lange termijn relatie ontstaat, die voor beide partijen concrete resultaten oplevert. Bij bestaande partners intensiveer je de relatie door jouw verbindende kracht. Je hebt een scherp oog voor het maximaliseren van de samenwerking voor beide partijen en je bent continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden om het partnership voor de lange termijn te verdiepen en te verbreden. Opzetten en uitbouwen van een wederkerige meerjarenstrategie is je doel. Je stelt daarbij zowel de commerciële doelstellingen als de relatie centraal. Je bent van nature een inhoudelijke sparringpartner en coach voor je collega’s. Je werkt nauw samen met de collega’s van Corporate Partners en Nationale- en Internationale hulpverlening. Je bent succesvol doordat je door de bril van Corporate Foundations naar het Rode Kruis kijkt en vervolgens doelgericht een succesvol partnership realiseert. Via netwerk events of het opzetten van een relatie-event ten behoeve van Corporate Foundations probeer je ook het aantal partners uit te breiden. Daarnaast kan je goed projectvoorstellen schrijven en weet je op een passende manier te rapporteren zodat de partner weet dat zijn/haar geld goed is besteed. Ook heb je kennis van de internationale markt van Corporate Foundations om zo ook jouw portefeuille van relaties internationaal uit te breiden.

Plaats in de organisatie

De relatiemanager Corporate Foundations rapporteert aan de manager van het team Stichtingen, Vermogensfondsen en Corporate Foundations.

Doel van de functie

Het team Stichtingen, Vermogensfondsen en Corporate Foundations (onderdeel van het cluster Marketing & Fondsenwerving) werft steun bij stichtingen, Vermogensfondsen en Corporate Foundations en gaat duurzame partnerschappen aan ter ondersteuning van de nationale en internationale programma’s van het Rode Kruis. Als relatiemanager is het jouw belangrijkste uitdaging om Corporate Foundations als partner duurzaam te verbinden aan het Rode Kruis.

Samenvatting Taken:

 • Onderhouden van een partnerships met bestaande Corporate Foundations om de nationale en internationale inkomsten via deze kanalen te verhogen c.q. verduurzamen.
 • Verbinden en onderhouden van een nieuw nationaal en internationaal relatienetwerk met kennis en zicht op toekomstige samenwerking met het Rode Kruis.
 • Opbouwen en onderhouden van meerjarige partnerships.
 • Co-creatie van relevante samenwerkingsproposities voor bestaande en nieuwe partners, In nauwe samenwerking met inhoudelijke collega’s
 • Het sluiten van meerjarige overeenkomsten en genereren van inkomsten voor het Rode Kruis om zo bij te dragen aan onze missie: mensen in nood helpen
 • Toezien op en het zorgdragen voor een goede uitvoering van de afgesloten overeenkomsten
 • Informeren van de partners over de voortgang van door hen gesteunde projecten en het bewaken van de streefnormen en data van het rapportage proces.
 • Actieve betrokkenheid bij de realisatie van jaarlijks terugkerende activiteiten en evenementen.
 • Uiteenlopende werkzaamheden t.a.v. CRM, bedankproces, actualiseren informatie internet/intranet.

Functie-eisen en profiel

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau; bij voorkeur een afgeronde commerciële opleiding;
 • 5-10  jaar werkervaring; bewezen ervaring in het opbouwen en duurzaam onderhouden van een significant netwerk met Corporate Foundations.
 • Je hebt een aantoonbaar trackrecord van succesvolle nationale en internationale samenwerkingen, bij voorkeur in dit marktsegment, en je bent een kei in acquisitie;
 • Je bent goed in staat om een vertaalslag te maken tussen de hulpverleningsprogramma’s en de waarden en doelstellingen van potentiële of bestaande partners
 • Aantoonbaar vermogen om de primaire verantwoordelijkheid te nemen voor een divers aantal partnerschappen
 • Ervaring in het werken met financiële targets;
 • Je bent analytisch en je kunt strategisch denken en handelen
 • Je hebt een sterke drive om resultaten neer te zetten
 • Uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels.

Competenties

 • Je bent een echte doorzetter, bent proactief en weet de mensen om je heen op een positieve manier te mobiliseren;
 • Je bent besluitvaardig, resultaatgericht, denkt in oplossingen en vindt het prettig om te werken met targets en deadlines;
 • Je hebt uitstekende coördinerende vaardigheden en kunt nauwkeurig, accuraat en gestructureerd werken;
 • Je hebt een sociale antenne, klantvriendelijk en zoekt verbinding binnen en buiten het team;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatie in het Nederlands en Engels is een pré;
 • Je bent flexibel en in staat snel te handelen in tijden van crisis. We zijn tenslotte een noodhulporganisatie waar op sommige momenten iedereen snel in actie moet komen.
 • Het Rode Kruis zoekt medewerkers met talent en uitstekende competenties voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd.

Ons aanbod

 • Een unieke baan bij een unieke organisatie. Een organisatie met een ongekende wereldwijde impact en een ijzersterk merk. Als commerciële professional kun je een betekenisvolle bijdrage leveren aan het A-merk Rode Kruis!  Maar ook een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling.
 • Salariëring vindt plaats volgens salarisschaal 11/12 van de CAO van het NRK afhankelijk van opleiding en ervaring (min. € 3.475,42 tot max. € 5.239,87 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 40 uur per week en een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 7%).
 • De standplaats van ons verenigingskantoor is Den Haag, op loopafstand van station Laan van NOI.

Informeren en solliciteren

Je motivatiebrief en cv gericht aan Joost Jaspers (personeelsadviseur) ontvangen we graag uiterlijk 1 juli 2022 via deze link. De eerste gesprekken vinden plaats op woensdag 6 juli en donderdagochtend 7 juli 2022. Gelieve hier rekening mee te houden. Voor nadere informatie over de functie kun je terecht bij Sylvia Guldenmundt (Manager Stichtingen, Vermogensfondsen en Corporate Foundations) telefoon: 06-12987609 of Joost Jaspers via jjaspers@redcross.nl Een online assessment maakt onderdeel uit van het selectieproces.

Acquisitie op deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Close