Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Senior Fondsenwerver

Senior Fondsenwerver

Geplaatst op
9-6-2022
Functie
Senior Fondsenwerver
Organisation
NCFS (Nederlandse Cystic Fybrosis Stichting)
Standplaats
Baarn
Opleidingsniveau
HBO
Uren
28-32 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
CAO Sociaal Werk

Word jij warm van het opzetten van donatiecampagnes en van het werven en binden van donateurs? En houd je van het werven van fondsen om daarmee projecten en ander werk van je organisatie van financiën te voorzien? Dan is deze vacature wat voor jou! 

De Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting zoekt een

Senior Fondsenwerver voor 28-32 uur per week

Fondsenwerven bij de NCFS

De Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS) is al meer dan 50 jaar een patiëntenorganisatie, gezondheidsfonds en expertise instituut dat zich inzet voor een langer en beter leven voor mensen met Cystic Fibrosis (CF). 
De NCFS behartigt belangen van mensen met CF, geeft voorlichting, maakt lotgenotencontact mogelijk en zet zich in voor onderzoek, dat nog steeds hard nodig is. In de functie van Senior Fondsenwerver maak je deel uit van een professionele organisatie met een informele werksfeer. Op dit moment heeft de NCFS negen medewerkers in dienst en werken we samen met honderden gedreven vrijwilligers. Als Senior Fondsenwerver sta je met hen in contact en vervul je vele andere taken:

 • Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de fondsenwervingsstrategie en het uitwerken daarvan. Daarbij beheer je je eigen fondsenwervingsbudget en werk je volgens een werkplan;
 • Je ontwikkelt proposities, initieert en coördineert (online) campagnes om donateurs te werven en te behouden en om het aantal donateurs en/of bijdragen te verhogen. Hierbij maak je gebruik van de F2F, TM, DM en online kanalen;
 • Je bent verantwoordelijk voor inkomsten uit periodieke schenkingen en nalatenschappen en daar omheen creëer je campagnes.
 • Je coördineert en faciliteert lokale collectes van A tot Z;
 • In het kader van goed relatiebeheer houd je alle binnenkomende giften bij en je verwerkt deze. Je houdt de database up to date en schrijft dankbrieven aan donateurs;
 • Je houdt je bezig met het opstellen en verwerken van sponsorovereenkomsten;
 • Je onderhoudt contacten met loterijpartners en voert loterijactiviteiten uit;
 • Je verzorgt project- en subsidieaanvragen bij overheden en vermogensfondsen. Ook zorg je voor een juiste afhandeling/rapportage ervan. 

Tenslotte heb je als Senior Fondsenwerver veel ruimte voor eigen initiatief en verbetering van processen.   

Wat we van je vragen

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring op het gebied van fondsenwerving;
 • Kennis van CRM-systemen, bij voorkeur Salesforce, en hier collega’s bij kunnen ondersteunen;
 • Op de hoogte zijn van relevante wet- en regelgeving en volgen van de ontwikkelingen in de markt (o.a. AVG en wetgeving rondom fondsenwerving);
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je bent zelfstandig, initiatiefrijk en doelgericht;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, waaronder luisteren, presenteren, schrijven en beïnvloeden;
 • Je hebt ervaring met databases, donateur journeys en met marketing automation (MailChimp).

Wat bieden we jou

Je komt te werken bij een organisatie die echt het verschil maakt voor mensen met taaislijmziekte en waarin een hechte sfeer hangt en de lijntjes kort zijn. Bovendien kom je te werken in een zeer bosrijke omgeving. Uiteraard zijn er ook mogelijkheden tot thuis werken. In eerste instantie wordt een jaarcontract aangeboden, dat omgezet kan worden naar een contract voor onbepaalde tijd. De NCFS volgt de CAO Sociaal werk.

Solliciteren

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Tom Leenstra (manager Bedrijfsvoering): (06-29558798 of t.leenstra@ncfs.nl). Stuur je CV en motivatie vóór 27 juni naar Jacquelien Noordhoek: (j.noordhoek@ncfs.nl) o.v.v. vacature Senior Fondsenwerver.

De eerste gesprekken vinden plaats op 4 en 5 juli 2022, eventuele tweede gesprekken op 7 juli 2022. Wij streven naar indiensttreding per 1 september aanstaande.

Close