Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Senior Fondsenwerver Particuliere Markt

Senior Fondsenwerver Particuliere Markt

Geplaatst op
18-1-2023
Functie
Senior Fondsenwerver Particuliere Markt
Organisation
vfonds
Standplaats
Utrecht
Opleidingsniveau
WO
Uren
36 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
€3.508 - €5.174 (o.b.v. 36u)

Vacature Senior Fondsenwerver Particuliere Markt (36 uur) 

Ben jij een expert in het werven van particuliere giften? Ben je maatschappelijk betrokken en wil je bijdragen aan een vreedzame samenleving? Dan is de functie van Senior Fondsenwerver Particuliere Markt bij vfonds iets voor jou! Lees snel verder. 

Vanuit de lessen getrokken uit oorlog en conflict bijdragen aan een sterke democratische rechtsstaat en een vreedzame samenleving, dat is waar vfonds zich hard voor maakt. Vanuit deze missie ondersteunen we projecten die passen bij de verwezenlijking van onze vier doelstellingen: 

 1. Het vergroten van kennis van oorlog en conflict; 
 2. Het vergroten van waardering voor de democratische rechtsstaat; 
 3. Het vergroten van de waardering voor veteranen en de waardering voor politie; 
 4. Het vergroten van vaardigheden om actief bij te dragen aan de vreedzame samenleving.

Vfonds, maakt jaarlijks ruim 200 bijzondere en vernieuwende initiatieven en projecten mede mogelijk door te subsidiëren, te initiëren en/of partijen binnen en buiten het werkveld met elkaar te verbinden. Dat zijn uiteenlopende projecten: van een film zoals de Slag om de Schelde, theatervoorstellingen en tentoonstellingen tot innovatieve onderwijsprojecten, bevrijdingsfestivals en nationale herdenkingen. Meer informatie is terug te vinden via www.vfonds.nl. 

Jouw rol

De afgelopen tijd heeft vfonds de eerste stappen gezet op het gebied van fondsenwerving. Samen met de afdeling Communicatie & Fondsenwerving ga je fondsenwerving verder uitbouwen en zorg je in de komende jaren voor een flinke groei van eigen inkomsten uit particuliere giften. Jij bent verantwoordelijk voor fondsenwerving en relatiebeheer ten aanzien van particuliere donateurs. De focus ligt hierbij op nalatenschappen, grote giften en reguliere donateurswerving. Er liggen stevige ambities m.b.t. de werving van private inkomsten. Daarom zoeken wij een ervaren senior fondsenwerver die zorgt voor resultaten. Met jouw energie en kennis motiveer en inspireer jij het team en de organisatie. 

Je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn als volgt: 

 • Je zorgt voor een stevige financiële groei door het werven van donateurs, nalatenschappen, grote giften en fondsen op naam; 
 • Je ontwikkelt wervingsstrategieën en vertaalt deze naar concrete proposities, activiteiten en campagnes in samenwerking met het team communicatie en evt. bureaus; 
 • Je bouwt en onderhoudt relaties met particuliere donateurs; 
 • Je zorgt voor data driven marketing en fondsenwerving volgens de ethische- en privacyrichtlijnen; 
 • Je beschikt over aantoonbare kennis en ervaring en bent daarmee een sparringpartner voor het team op het terrein van fondsenwerving. 

Jouw profiel 

Voor deze functie zoeken we een inhoudelijk sterke senior die de fondsenwervingsstrategie op een hoog niveau verder vorm gaat geven. Je bent een verbinder, creatief en ondernemend en weet je mensen te inspireren tot het doen van giften. Je hebt oprechte interesse in de missie en doelstellingen van vfonds en idealiter ook affiniteit met het werkveld. 

Daarnaast: 

 • Beschik je over tenminste een WO werk- en denkniveau; 
 • Heb je minimaal vijf jaar ervaring met werving van grote giften, fondsen op naam, nalatenschappen en ervaring met reguliere donateurswerving; 
 • Heb je kennis van fiscaliteit en wet- en regelgeving op het gebied van giftenaftrek en privacy; 
 • Heb je ervaring met het ontwikkelen van wervingsstrategieën, proposities en de uitvoering daarvan; 
 • Beschik je over een goed analytisch vermogen, ben je cijfermatig ingesteld en kun je financiële rapportages opstellen; 
 • Ben je vaardigheid in het onderhouden van (externe) contacten op diverse niveaus; 
 • Ben je proactief, ondernemend en heb je een breed netwerk; 
 • Inspireer je anderen en werk je vanuit een cultuur waarbij kwaliteit en vertrouwen voorop staan; 
 • Ben je communicatief buitengewoon sterk in woord en schrift; 
 • Kun je goed plannen en organiseren; 
 • Heb je ervaring met CRM-systemen, bij voorkeur Salesforce.

Wat mag je van ons verwachten? 

 • Een kleine organisatie, met korte lijnen en veel ruimte voor eigen inbreng; 
 • Een afwisselende baan op basis van een dienstverband voor 36 uur met marktconforme arbeidsvoorwaarden; 
 • Deze functie wordt beloond volgens schaal 10 van de CAO Sociaal Werk (afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 3.508,- en maximaal € 5.174,- per maand op basis van een 36-urige werkweek). Het dienstverband is voor één jaar met mogelijkheid tot verlenging; 
 • Een persoonlijk loopbaanbudget en een individueel keuzebudget; 
 • Mogelijkheid tot flexibel en gedeeltelijk thuiswerken; 
 • Een werkplek op ons mooie kantoor in het centrum van Utrecht.

Informatie en sollicitatie 

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over de functie of de procedure? 

Neem dan contact op met Astrid van den Berg via het algemene telefoonnummer van vfonds 030 – 200 68 33 of per e-mail via sollicitatie@vfonds.nl. 

Pas je in het hierboven geschetste beeld? Stuur dan je motivatie en cv naar sollicitatie@vfonds.nl. We beogen de vacature zo snel mogelijk in te vullen, afhankelijk van de beschikbaarheid van de kandidaat. Een case maakt deel uit van de procedure. 

Wij hechten grote waarde aan diversiteit binnen het team en nodigen daarom nadrukkelijk mensen van alle oriëntaties en achtergronden uit om op deze vacature te reageren. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 

Close