Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Senior Communicatieadviseur

Senior Communicatieadviseur

Geplaatst op
8-6-2022
Functie
Senior Communicatieadviseur
Organisation
Natuurmonumenten
Standplaats
Amersfoort
Opleidingsniveau
HBO+/WO
Uren
30-34 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
€3.266 - €5.187 (o.b.v. 37u)

Natuurmonumenten is trots en deskundig beheerder van natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. We verrijken Nederland met bestaande en nieuwe natuurgebieden. Overal in het land. Voor iedereen. We stellen natuur en cultuurhistorie veilig door gebieden en gebouwen aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken. Ook leveren we een bijdrage aan herstel van de biodiversiteit op het boerenland. Dat doen we al sinds 1905 met steun van ruim 880.000 betrokken natuurliefhebbers. Deze leden, donateurs en vrijwilligers komen samen met ons op voor natuur in Nederland. Meer informatie is te vinden op onze website. Natuurmonumenten streeft ernaar om de eerste organisatie te zijn waar mensen aan denken als ze natuur en landschap willen beleven en beschermen. Daarom moeten we duidelijk maken waar we voor staan, wat we doen en zichtbaar zijn. Als senior communicatieadviseur draag je bij aan de beweging die Natuurmonumenten wil zijn en zorgen we samen voor het behoud van de prachtige natuur en het cultureel erfgoed in Nederland. Ben jij een overtuigende, ervaren Communicatieadviseur en wil je je kennis en kunde graag inzetten om het verschil te maken voor de natuur in Nederland?

Dan zoeken we jou! In deze veelzijdige functie ontwikkel je de ene dag een communicatiestrategie om de samenleving en specifiek onze eigen achterban in beweging te krijgen voor natuurinclusieve landbouw, en de volgende dag reis je af naar één van onze drieëntwintig beheereenheden en adviseer je bij de omgevingscommunicatie die komt kijken bij de ontwikkeling van nieuwe natuur in combinatie met natuurbegraven. Genoeg mooie en uitdagende communicatievraagstukken om je tanden in te zetten!

Taken

Als Communicatieadviseur maak je onderdeel uit van het team Lokaal & Exploitatie van de afdeling Marketing & Communicatie (M&C). In het team Lokaal & Exploitatie werken communicatieadviseurs, marketeers en productmanagers samen met en voor diverse opdrachtgevers binnen Natuurmonumenten. Samen met de medewerkers in de lokale beheereenheden gaat dit team aan de slag om de ambities op het gebied van communicatie, marketing en exploitatie tot realisatie te brengen.

Jouw taken als Senior Communicatieadviseur:

 • Je ontwikkelt, voert mede uit en houdt regie op de communicatiestrategie en de communicatieplannen die horen bij de diverse opdrachtgevers;
 • Je hebt een antenne voor relevant maatschappelijke ontwikkelingen en weet deze te vertalen naar kansen voor de versterking van de positionering van Natuurmonumenten;
 • Je maakt voor collega’s de vertaalslag van een landelijk project of thema naar lokaal niveau en vice versa;
 • Je werkt aan (regionale of lokale) projecten of gebiedsprocessen waarbij omgevingscommunicatie een belangrijk aandachtspunt is;
 • Je bent de communicatiespecialist die Natuurmonumenten vertegenwoordigt in landelijke of regionale programma’s of samenwerkingsverbanden;
 • Je vertaalt complexe onderwerpen naar heldere communicatieboodschappen, woordvoeringslijnen, persberichten en websiteteksten. Je bent niet alleen een denker, maar ook een doener en beschikt over een vlotte pen.

Je opdrachtgevers kunnen divers zijn (gebiedsmanagers, projectmanagers, directie) en je werkt nauw samen met je collega communicatie- en marketingadviseurs, collega’s van diverse afdelingen (Public Affairs, Natuur en Landschap) en boswachters communicatie en beleven. Je rapporteert aan de Teamleider M&C Lokaal en Exploitatie.

Functie-eisen en profiel

Je bent een overtuigende adviseur en uitvoerder; een sterke netwerker, hands on, zelf startend, en uiteraard bezit je allround (online) communicatie skills. Je houdt ervan om inhoudelijke en externe (beleids-)vraagstukken snel te doorgronden en hierop aansluitend de juiste communicatiestrategieën te ontwikkelen die bijdragen aan de realisatie van de doelen van Natuurmonumenten en de gewenste positionerings- en merkstrategie in het bijzonder. Je bent een overtuigende persoonlijkheid met een onafhankelijke visie en schrikt niet terug als het even niet zo loopt als verwacht. Beleidsmatig denken kun je uitstekend en je bent omgevingsbewust en organisatiesensitief. Je klantgerichtheid, flexibiliteit en sociale vaardigheden zorgen voor een perfecte samenwerking met anderen. Verder heb je:

 • HBO+/WO werk- en denkniveau , opgeleid in Communicatie (of een andere relevante opleiding);
 • Ruime ervaring met strategische (beleids-) communicatie en de doorvertaling op operationeel niveau;
 • Inzicht in de maatschappelijke, politieke en bestuurlijke verhoudingen en de positie van Natuurmonumenten;
 • Ervaring met projectmatig werken (en bij voorkeur ook met Agile werkprincipes);
 • Je kunt goed omgaan met deadlines en ad-hoc werkzaamheden;
 • Ervaring en visie op de inzet en werking van moderne media;
 • Coachende vaardigheden;
 • Ervaring als communicatiespecialist op het terrein van gebiedsontwikkeling en stakeholderparticipatie is een pre.

Ons aanbod

Werken bij Natuurmonumenten betekent dat je onderdeel bent van een bevlogen team en een bijdrage kan leveren aan het behoud en de ontwikkeling van de mooiste natuurgebieden en samenhangend cultureel erfgoed in Nederland. Wij bieden:

 • Een uitdagende en afwisselende baan in een prachtige werkomgeving;
 • Je standplaats is ons nieuwe hoofdkantoor aan het stationsplein in Amersfoort, maar je bent ook regelmatig bij de beheerkantoren in het land werkzaam.
 • Bij Natuurmonumenten werken we hybride (deels op kantoor, deels op locatie, deels thuis – afhankelijk van de werkzaamheden) en beschikken we over goede thuiswerkfaciliteiten.
 • 80% - 90% dienstverband (Natuurmonumenten kent een 37-urige werkweek);
 • Een functie die gewaardeerd is in functieschaal 8 van de CAO Bos en Natuur Natuurmonumenten. Afhankelijk van je achtergrond en werkervaring bedraagt de inschaling minimaal € 3.266,-  en maximaal € 5.187,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband;
 • In eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid kan dit aansluitend worden verlengd.

Informeren en solliciteren

Ben jij de overtuigende en inspirerende ervaren Communicatieadviseur die wij zoeken? Stuur dan uiterlijk 26 juni je sollicitatiebrief inclusief CV (als pdf of Word-document) naar Mirjam Wagteveld, Teamleider M&C Lokaal & Exploitatie via deze link. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mirjam Wagteveld via m.wagteveld@natuurmonumenten.nl of 06-22877119. De eerste ronde gesprekken staan gepland op 8 juli, de tweede ronde op 12 juli, beiden op ons centrale kantoor in Amersfoort. Natuurmonumenten stelt het hebben van een VOG verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Close