Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Leaderboard Banner Whooz

Senior Communicatie Specialist

Senior Communicatie Specialist

Geplaatst op
19-9-2022
Functie
Senior Communicatie Specialist
Organisation
Red een Kind
Standplaats
Zwolle
Opleidingsniveau
HBO
Uren
24-32 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
CAO Sociaal Werk

Red een Kind maakt zich sterk voor een toekomst voor kinderen in armoede en nood. In acht Afrikaanse landen en in India werkt Red een Kind met gezinnen, gemeenschappen en met lokale en internationale partners om kinderen in armoede een toekomst te geven. We zoeken steeds nieuwe donateurs en sponsors die een verschil willen maken in situaties van armoede. We houden onze donateurs graag op de hoogte van de ontwikkelingen in de landen waarin wij werken en vinden het belangrijk om resultaten te delen. Dit doen we door middel van brieven, e-mailnieuwsbrieven, magazines, social media en onze website. Hiervoor zijn we op zoek naar extra ondersteuning. Op ons kantoor in Nederland (Zwolle) hebben we daarom een uitdagende vacature voor een ervaren:

Senior Communicatie Specialist (Zwolle, 24-32 uur per week)

Word je enthousiast van fondsenwervende teksten, ken je de ins en outs van social media en heb je oog voor beeld? Dan is de functie van Senior Communicatie Specialist bij Red een Kind misschien iets voor jou! Ontdek hieronder meer over onze organisatie en deze uitdagende functie.

De functie

Voor deze functie zoeken we iemand die een complexe boodschap in heldere woorden én beelden uiteenzet. We zoeken een goede schrijver, die thuis is in social media en graag campagnes bedenkt en uitvoert. Ervaring in de non-profit sector is een pré. Je houdt van innoveren en weet hoe je mensen motiveert om zich aan ons werk te verbinden. 

In je takenpakket zit dan ook: 

 • Meedenken op strategisch niveau, advies geven en kunnen toepassen om onze communicatie steeds verder te professionaliseren.
 • Nieuwe ideeën inbrengen en nieuwe manieren creëren om Red een Kind bekend te maken bij (potentiële) achterban.
 • Verzamelen, redigeren en uitzetten van content voor campagnes;
 • Maken van content voor social media; 
 • Plannen en coördineren van campagnes. 

Je werkt in deze functie samen met je collega’s bij Red een Kind (van fondsenwervers tot programmacoördinatoren) en met verschillende leveranciers/bureaus. Je rapporteert aan de manager Fondsenwerving & Bewustwording.

Voorwaarden voor succes 

 • Je hebt een opleiding op hbo-niveau;
 • Je hebt enige jaren ervaring in de communicatie, fondsenwerving of marketing;
 • Je bent helemaal thuis in de online wereld en social media;
 • Je kunt inhoudelijk en wervend schrijven, bent ervaren in SEO-teksten en in beeldredactie;
 • Als je kunt werken met grafische programma’s zoals InDesign, Illustrator en Premiere Pro is dat een belangrijke pré.
 • Je bent bereid af en toe naar onze projectlanden te reizen.

Jouw kennis en competenties

 • Je bent resultaatgericht, kwaliteitsgericht en gedreven;
 • Je neemt in je werk zelf initiatief en je kunt goed plannen en coördineren;
 • Je werkt goed samen met anderen in een team van professionals;
 • Je hebt uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden in zowel de Nederlandse als de Engelse taal. Beheersing van het Frans is een pré.

Minstens zo belangrijk vinden wij dat je graag bij een christelijke organisatie werkt die het helpen van kinderen in armoede als doelstelling heeft. Je kunt je daarom goed inleven in onze achterban.

Wil jij je talenten inzetten?

Red een Kind bied je een inspirerende en dynamische werkomgeving. Net als onze andere medewerkers leef en werk je vanuit het christelijke geloof. Je mag rekenen op een professionele, prettige samenwerkingsgerichte werksfeer en deskundige collega’s. Er is veel ruimte voor initiatief en innovatie. Red een Kind volgt de cao Sociaal Werk.

Interesse en sollicitatie

Spreekt deze nieuwe uitdagende functie je aan en herken jij je in het profiel? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet. In je cv en motivatie middel weet je ons te overtuigen van je professionaliteit en geschiktheid voor de functie. Je kunt tot uiterlijk 8 oktober 2022 solliciteren via dit formulier

Heb je nog vragen over deze functie, dan kun je contact opnemen met Simone Schoemaker via telefoonnummer 06 46344213 of e-mail simone.schoemaker@redeenkind.nl.

Red een Kind verwacht van haar medewerkers dat zij zich integer gedragen en zorgvuldig rekening houden met de rechten en belangen van anderen. Het opvragen van referenties (volgens SCHR) maakt onderdeel uit van de procedure. Bij aanname vragen we je om een Verklaring Omtrent het Gedrag en vragen we je ons integriteitsbeleid te ondertekenen.

Close