Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

SEO & Content Specialist

SEO & Content Specialist

Geplaatst op
13-3-2023
Functie
SEO & Content Specialist
Organisation
Artsen Zonder Grenzen
Standplaats
Amsterdam
Opleidingsniveau
HBO/WO
Uren
32-40 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
€3.326 - €4.498 (o.b.v. 40u)

Als SEO & content specialist draag je bij aan digitale groei binnen de afdeling Communicatie en Fondsenwerving om het werk van Artsen zonder Grenzen te financieren.

Maak het verschil als SEO & Content Specialist bij Artsen zonder Grenzen! 

Artsen zonder Grenzen verleent medische en humanitaire hulp aan mensen in nood. Linksom of rechtsom, we gaan tot het uiterste om mensen in crisissituaties toegang te geven tot medische zorg. We werken in meer dan 70 landen met ruim 63.000 mensen: van gezondheidsexperts tot logistiekers en administratieve professionals. 51 jaar geleden is AzG door een groep journalisten en artsen opgericht om ieder mens zorg te kunnen geven, ongeacht politieke of economische belangen. Daarom zijn wij een non-profit die opereert zonder giften van overheden of bedrijven, maar met de steun van particuliere donateurs.  
 
Wil jij je ook inzetten voor een wereld waarin alle mensen in crisissituaties de nodige zorg krijgen en mensen in Nederland betrekken bij ons werk? We zijn per direct op zoek naar een: 

SEO & Content Specialist (80%-100%)

Als SEO & content specialist draag je bij aan digitale groei binnen de afdeling Communicatie en Fondsenwerving om het werk van Artsen zonder Grenzen te financieren. Jij bent verantwoordelijk voor alle teksten op de Artsen zonder Grenzen website en zorgt ervoor dat de content voortdurend geoptimaliseerd en vernieuwd wordt met collega’s. Je wordt enthousiast van het analyseren van zoekgedrag en donateurswensen, en weet content te maken die het hart en het hoofd van mensen raakt. Met het digitale projectteam van 5 mensen verbeter jij de donor journey van verschillende doelgroepen met wervende teksten. Ook richt je op basis van zoekgedrag campagnes in (bijvoorbeeld bij rampen zoals COVID-19, Oekraïne of Ter Apel). Samen met de content strateeg vertaal je crisisinformatie uit het veld naar toegankelijke teksten en formats: van nieuwsberichten tot FAQ’s, van interviews tot persoonlijke verhalen.  

Waar fondsen via de straat, post en telefoon soepel worden geworven is er veel winst te behalen online. Daarom speel jij een rol om de basis neer te zetten voor future-proof online werving: met welke zoekwoorden en thema’s zijn we relevant voor onze doelgroepen, hoe raken we de juiste snaar, welke content formats zijn wervend, en hoe verbeteren we de sitestructuur voor goede gebruikerservaringen?  

Om deze basis in te richten heb jij aantoonbare ervaring in online content creatie en in SEO. Je bent data-gedreven en stelt KPI’s op om organisch bereik, engagement en conversie continue te verbeteren. Je schakelt snel en soepel tussen verschillende stakeholders want je ontwikkelt content voor diverse doelen en doelgroepen. Je bent pro-actief en werkt samen met je collega’s nieuwe ideeën uit, bijvoorbeeld een nieuw format, nieuwe tool, of nieuw search kanaal. Er is veel ruimte voor experimenten, kennisuitwisseling en teamwork. 

Wat we van je vragen: 

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau. 
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse taal. 
 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met online content creatie. 
 • Je hebt ervaring met SEO (o.a. zoekvolumeonderzoek, link building, indexatie) en SEO tooling (CMS systemen, Google Search Console, Google Analytics en tools als ContentKing, SEMrush of Ahrefs). 
 • Doelgroep wensen succesvol vertalen naar content. 
 • Je hebt een vlotte pen: laagdrempelige moderne schrijfwijze. 
 • Je houdt je graag bezig met gebruikersonderzoek en zoekwoordenanalyse en sitestructuur. 
 • Je schakelt en werkt snel, bent stressbestendig en je hebt een flexibele werkhouding. 

Wat we je bieden: 

 • Een uitdagende functie met in een stimulerende, professionele werkomgeving in een grote internationale organisatie met een kantoor in hartje Amsterdam.  
 • Een bruto maandsalaris in schaal 6 tussen de €3.326 en €4.498 afhankelijk van beroepservaring, op basis van een 40 urige werkweek. 
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden (bijv. laptop, premievrij pensioen, 30 vakantiedagen en opleidingsmogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling) 
 • Een Nederlandse arbeidsovereenkomst op basis van 40 uur per week. Het contract is voor een jaar met optie tot verlenging (bij goed functioneren) op basis van een fulltime aanstelling. 

Sollicitatie

Herken je jezelf in dit profiel, dan nodigen we je uit om direct te solliciteren via de Solliciteer-knopop deze pagina en een motivatiebrief + Curriculum Vitae als één gecombineerd document te uploaden (alleen sollicitaties met motivatie worden opgenomen in het proces).  

Informatie

Als je meer informatie wilt omtrent recruitment, neem dan contact op met: Jan Papperse via jan.papperse@amsterdam.msf.org 

Als je meer informatie wilt over de functie, neem dan contact op met: Marjon Middeljans / marjon.middeljans@amsterdam.msf.org 

Apply now

Close