Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Projectmanager Menswaardige Economie

Projectmanager Menswaardige Economie

Geplaatst op
14-7-2022
Functie
Projectmanager Menswaardige Economie
Organisation
Goldschmeding Foundation
Standplaats
Amsterdam
Opleidingsniveau
HBO/WO
Uren
32-40 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
€4.265 - €5.721 (o.b.v. 40u)

Wil jij werken aan maatschappelijke impact?

Kom dan ons programmateam Menswaardige Economie versterken!  

De Goldschmeding Foundation is een filantropisch fonds dat is opgericht door Frits Goldschmeding, tevens de oprichter van de Randstad Groep. De foundation zet zich structureel in om de manier waarop mensen werken én samenwerken blijvend te veranderen, vanuit de overtuiging dat we er allemaal baat bij hebben als we meer naar elkaar omkijken. Met kennis, donaties en haar netwerk ondersteunt de Goldschmeding Foundation kansrijke initiatieven die met aantoonbaar resultaat laten zien hoe het anders kan. Samen werken we aan blijvende verandering voor een inclusieve arbeidsmarkt, duurzaam werk en menswaardige economie. 

Over het programma Menswaardige Economie

Dit programma steunt projecten die de transitie versnellen naar een nieuw economisch denken en doen, waarin óók het belang van de ander verankerd is. In het huidige dominante economische denkkader staan groei, financiële waarde, welvaart en eigen belang centraal. De gewenste transitie vraagt een betere balans tussen mens en economie. Daarin gaat het om waarden zoals gemeenschap, meervoudige waardecreatie, bloei en welzijn. Dan wordt er rekening gehouden met de belangen van alle bij een organisatie en samenwerking betrokken stakeholders.  

We werken aan 2 strategische groeiprojecten: ‘Agape in Bedrijven’, gericht op medemenselijk ondernemen, en ‘Innovatie Economieonderwijs’, gericht op het vernieuwen van het hoger economisch onderwijs. Een overzicht van onze impactdoelstelling en de projecten die wij ondersteunen binnen het programma Menswaardige Economie vind je op onze website. 

Rol en verantwoordelijkheden

Als projectmanager werk je in nauwe afstemming met de eindverantwoordelijke programma manager. Je hebt een breed en afwisselend pakket aan werkzaamheden. Dit varieert van het ondersteunen van partners bij het ontwikkelen van projectvoorstellen, het begeleiden van partners en hun projecten, het monitoren van resultaten en impact van projecten en het bijhouden van nieuws over relevante strategische thema’s.  

Je ondersteunt programmamanager Suzanne Ekel bij de strategie en de ontwikkeling van het programma als geheel. Het programmateam is deel van een klein en hecht team van 14 gedreven professionals met zeer diverse achtergronden. Daarnaast werk je samen met medewerkers van begunstigde organisaties en overige partners van de foundation.  

Taakomschrijving

Projectmanagement:

 • Ondersteunen van (huidige en potentiële) projectpartners bij het ontwikkelen van projectvoorstellen, door kritisch mee te denken en lezen en het proces te begeleiden; 
 • Monitoren van de voortgang van projecten en de ontwikkelingen rondom projecten via overleg met partners en beoordelen van rapportages; 
 • Monitoren van de impact van projecten (door middel van metingen op impactindicatoren); 
 • Een actieve rol bij de communicatie vanuit en over de projecten om de resultaten te realiseren en bekend te maken; 
 • Zorgdragen voor het opstellen van schenkingsovereenkomsten en het afstemmen van de financiële kant van projecten met onze eigen specialisten en projectpartners.

Ondersteuning van partners: 

 • Faciliteren van contacten tussen de begunstigde organisaties binnen het programma om wederzijdse samenwerking te bevorderen; 
 • Identificeren van kansen en introducties verzorgen voor samenwerking op projectniveau met strategische partners, waaronder co-financiers, investeerders, bedrijven, overheden en ngo’s.

Programma-ontwikkeling: 

 • Meedenken over de programmastrategie en de groeiprojecten; 
 • Helpen organiseren van een jaarlijks Menswaardige Economie-event;
 • Meewerken aan het onderhouden en de uitbreiding van een relevant relatienetwerk;
 • Ondersteunen van de programmamanager in de samenwerking met stakeholders en het bestuur van de Goldschmeding Foundation; 
 • Opstellen van teksten voor jaarverslag, rapportages voor het bestuur en impact dashboards. 

Competenties en ervaring

In deze rol kun je een breed pallet aan persoonlijke en professionele vaardigheden inzetten om de projecten en onze partners succesvol te helpen in het realiseren van impact. Wij zijn op zoek naar een collega die:  

 • minimaal 5-7 jaar werkervaring heeft, bij voorkeur in een advies-, beleids- of projectmanagement rol; 
 • HBO/academisch opleidingsniveau heeft; brede intellectuele nieuwsgierigheid; 
 • mogelijk werkervaring in het bedrijfsleven of (hoger) economisch onderwijs heeft; 
 • gemotiveerd is om de koppeling te leggen tussen de transitie naar een nieuwe economie,  de noodzakelijke vernieuwing in het economieonderwijs en de ontwikkeling van ‘medemenselijke’ bedrijfsvoering; 
 • een sterk ontwikkeld analytisch vermogen combineert met een pragmatische insteek; 
 • met gevoel voor relaties, belangen en verhoudingen het resultaat voorop stelt;  
 • graag verantwoordelijkheid neemt en dankzij een ondernemend karakter in kansen denkt; 
 • communicatief vaardig is en beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als schrift; 
 • aantoonbare affiniteit heeft met maatschappelijk verantwoord ondernemen, economieonderwijs en/of organisatie- en strategieontwikkeling; 
 • enige kennis van of ervaring met impact management heeft (dit is een pré). 

Aanbod

De arbeidsvoorwaarden van de Goldschmeding Foundation zijn marktconform. Het salaris van deze functie projectmanager ligt tussen € 4.265,- en € 5.721,- (bruto op basis van 40 uur) en is afhankelijk van leeftijd en ervaring. Daarnaast bieden wij iedereen een Individueel Keuze Budget en stimuleren wij het Leven Lang Ontwikkelen-principe met een studiebudget.  

Procedure

De foundation is een inclusieve organisatie; het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talenten, wat jou bijzonder maakt en hoe we samen kunnen bijdragen aan het succes en de ontwikkeling van jou en de foundation.  

Ben je enthousiast over deze vacature? Dan ontmoeten wij je graag. Stuur je CV met motivatie uiterlijk 15 augustus 2022 naar Pauline Niels, via email: pniels@goldschmeding.foundation. 

De selectieprocedure bestaat uit minimaal 2 gesprekken in de vorm van een persoonlijke kennismaking en interview met zowel het programmateam als de directeur. Mogelijk ontmoet je ook andere collega’s uit het team. Wij streven naar afronding van dit proces vóór 1 september 2022. Voorkeur startdatum is 1 oktober 2022. 

De 1e gespreksronde vindt plaats op woensdag 17 augustus en donderdag 18 augustus. 

De 2e gespreksronde vindt plaats op dinsdag 23 augustus en/of woensdag 24 augustus.  

Voor eventuele vragen over de vacature kun je (i.v.m. vakantie voor 25 juli of na 5 augustus) contact opnemen met Suzanne Ekel, programmamanager Menswaardige Economie, via email: sekel@goldschmeding.foundation, telefoon: 06-21521076.   

Close