Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Programmamanager Ontmoetingsplekken

Programmamanager Ontmoetingsplekken

Geplaatst op
15-6-2022
Functie
Programmamanager Ontmoetingsplekken
Organisation
Alzheimer Nederland
Standplaats
Amersfoort
Opleidingsniveau
WO
Uren
32 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
€3.700 - €5.500 (o.b.v. 38u)

Ben jij de verbindende programmamanager die richting en uitvoering geeft aan onze nieuwe visie met betrekking tot ontmoetingsplekken voor mensen met dementie? Én ben je op zoek naar werk met grote maatschappelijke impact?

En wil je:

 • Bijdragen aan de landelijke ambitie om in 2030 voor 80% van de mensen met dementie een passende ontmoetingsfaciliteit in de buurt te bieden?
 • Ruimte krijgen: zowel om nieuwe ideeën uit te voeren als om jezelf te blijven ontwikkelen?

Kom dan bij ons werken en bouw mee aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving.

Alzheimer Nederland

Wij zijn Alzheimer Nederland en wij zetten onze talenten en ambitie in voor een van de grootste uitdagingen van deze tijd: dementie. Samen met mensen met dementie, mantelzorgers, duizenden vrijwilligers, onderzoekers, donateurs en collectanten werken wij aan een toekomst zonder dementie en een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving.

Daarbij hebben wij één doel voor ogen: vooruitgang! Wij zijn immers dé organisatie die de grote groep betrokkenen bij dementie vertegenwoordigt, in de regio, in politiek Den Haag, in het wetenschappelijk onderzoek en in de media. Met deze unieke positie, als grootste private financier van wetenschappelijk dementieonderzoek en patiëntenorganisatie, is Alzheimer Nederland de autoriteit op dementiegebied.

Het projectteam

Als programmamanager stuur je het organisatie brede projectteam aan, bestaande uit  twee teamleiders, een voorzitter van een regionale afdeling, een expertvrijwilliger en een vertegenwoordiger/coördinator LPO, functioneel aan. Je directe collega’s zijn de adviseurs van het team innovatie en implementatie regionale hulp.

Jouw rol

Als Programmamanager Ontmoetingsplekken ben je verantwoordelijk voor de richting en uitvoering van onze visie op ontmoetingsplekken voor mensen met dementie. Het is jouw doel om er samen met het projectteam voor  te zorgen dat er meer ontmoetingsplekken voor mensen met dementie komen. Voor ons staat voorop dat wij aansluiten op de verschillende behoeften én dat de ontmoetingsplekken beter vindbaar zijn. Ook vinden wij het belangrijk dat deze ontmoetingsplekken voldoen aan kwaliteitseisen.

Vanuit jouw inhoudelijke kennis én ervaring ga je aan de slag met het ontwikkelen van een “kwaliteitslabel” voor ontmoetingsplekken met collega’s van Alzheimer Nederland, externe professionals in het dementieveld én natuurlijk mensen met dementie en mantelzorgers. Als het ware verplaats jij je in de behoeften van mensen met dementie en vertaalt dit naar (kwaliteit)eisen voor succesvolle algemene ontmoetingsplekken en laat je concepten testen.

Je bent verantwoordelijk voor het aansturen van behoefte-onderzoek, de ontwikkeling van een businesscase en plan van aanpak. Uiteraard leg je definitieve voorstellen tussentijds steeds voor aan de stuurgroep van Alzheimer Nederland. Na akkoord ga je met het projectteam aan de slag met het maken van een plan van aanpak incl. meetbare doelen en acties voor het succesvol implementeren en monitoren van het kwaliteitslabel en de (proef) uitvoering van het plan.

Wat mag je van ons als werkgever verwachten?

 • Een jaarcontract voor 32 uur per week (met uitzicht op verlenging).
 • 25 vakantiedagen, met mogelijkheid tot het kopen van vakantiedagen.
 • Een goed salaris tussen de €3.700,- en maximaal € 5.500,- bruto per maand op basis van 38 uur per week.
 • Buiten de veelzijdigheid van de baan ook ruimte krijgt voor eigen inbreng in het takenpakket
 • Een bruisende werkplek, pal naast het NS-station in Amersfoort! Én een perfect ingerichte thuiswerkplek om ook daar rustig en goed te kunnen werken.

Dus ben jij iemand die:

 • Een afgeronde WO opleiding heeft met ruime kennis en ervaring in een soortgelijke functie.
 • Minimaal drie jaar aantoonbare ervaring heeft met het aansturen van complexe projectteams in het sociaal domein en/of de zorg.
 • Resultaatgericht aan het werk gaat.
 • Inhoudelijk veel kennis heeft over (de ontwikkeling van) ontmoetingsplekken/dagbesteding voor mensen met dementie?
 • Strategisch sterk is, maar ook niet bang is om zelf de handen uit de mouwen te steken.
 • Innovatief is en goed in staat is om op een charismatische en enthousiaste manier mensen mee te krijgen in nieuwe ideeën en denkwijzen.  

Dan gaan we heel graag met je in gesprek!

Wat kun je van ons verwachten?

Heb je interesse? Stuur dan een bericht naar Wietske Boesveld (HR-adviseur) vóór 1 juli via vacatures@alzheimer-nederland.nl waarin je aangeeft dat je interesse hebt en:

 • Waarom jij graag bij ons wilt werken.
 • Een link naar je profiel op LinkedIn met je toestemming dat we daar alvast op gaan kijken om een eerste indruk van je te krijgen.

De eerste gespreksronde zal gehouden worden op 5 juli. We schakelen snel én vinden het tegelijkertijd ook belangrijk dat we allebei de juiste afweging maken. Daarom twee gesprekken, zodat je met meerdere collega’s en leidinggevenden kennis kunt maken. Natuurlijk hopen we je aan het einde van gesprekken bij ons te kunnen verwelkomen.

Toch nog eerst even wat meer informatie? Bel of mail dan je toekomstig leidinggevende Julie Meerveld (Manager Belangenbehartiging en Regionale Hulp). Je kunt haar bereiken via j.meerveld@alzheimer-nederland.nl of (06) 12 89 99 16

Close