Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

PSI Vransen Direct Mail

Programmamanager IMC Basis

Programmamanager IMC Basis

Geplaatst op
9-11-2021
Functie
Programmamanager IMC Basis
Organisation
Stichting IMC Weekendschool
Standplaats
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Uren
32 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
Min. €3.761 (o.b.v. 40u)

Over Stichting IMC Weekendschool en IMC Basis. Stichting IMC Weekendschool verzorgt al ruim 23 jaar aanvullend, motivatie-gericht onderwijs voor jongeren van 10-14 jaar oud, op die plekken in Nederland waar dat het hardst nodig is. We zijn actief op 62 locaties door het land, via de programma’s IMC Weekendschool, IMC on Tour, IMC Alumni en IMC Basis. Voor IMC Basis zijn we op zoek naar een nieuwe programmamanager.

Bij IMC Basis staan de potentie en de ontwikkeling van jongeren centraal. Op 40 basisscholen in Nederland krijgen leerlingen van groep 7 en 8 elke week, twee jaar lang onder schooltijd les van bevlogen gastdocenten die de leerlingen meenemen in hun werkveld. Leerlingen ervaren wat later mogelijk is, waar ze goed in zijn en wat bij hen past. Zo bereiden de jongeren zich voor op de belangrijkste stap na hun schoolbestaan: het maken van gemotiveerde keuzes voor hun toekomst. In korte tijd is IMC Basis gegroeid naar 40 locaties, met de ambitie om verder te groeien. Een belangrijk onderdeel van ons werk is structurele inbedding van ons programma in het reguliere onderwijs. We beginnen daar waar dat het hardst nodig is maar geloven dat IMC Basis op elke Nederlandse basisschool een plek verdient. Wanneer jij dit ook zo ziet en je in wilt zetten om dit te realiseren, hebben wij een vacature voor jou.

De functie en werkzaamheden:

 • Je wordt eindverantwoordelijk voor IMC Basis, bepaalt richting en hakt knopen door.
 • Je geeft op een enthousiasmerende, coachende manier leiding aan het centrale team (4 collega’s) en de Regiocoördinatoren (5 collega’s met landelijke spreiding).
 • Je bent het gezicht van IMC Basis zowel intern als extern en onderhoudt contacten met onder andere schoolbesturen, het Ministerie van OCW, PABO’s en centrale partners.
 • Je neemt plaats in het Management Team (MT) van Stichting IMC Weekendschool en vertegenwoordigt hier het programma IMC Basis.
 • Hierdoor ben je medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen van het beleid van de gehele organisatie.
 • Je zorgt voor verbinding en samenwerking met stafafdelingen (o.a. Fondsenwerving, Financiën, PR, HR) en de andere programma’s.
 • Je speelt een belangrijke rol in het uitzetten van de grote lijn en de strategie van IMC Basis en de uitbreiding van het aantal scholen.
 • Bovenal ben jij elke dag bezig IMC Basis verder te brengen en de kwaliteit te waarborgen, in nauwe samenwerking met het MT, je team, de scholen en onze partners.

Wie ben jij?

 • Je wilt je inzetten voor onze maatschappij, hebt affiniteit met de doelgroep en met het gedachtegoed van Stichting IMC Weekendschool.
 • Je hebt relevante managementervaring en laat in jouw CV zien dat je in staat bent om verantwoordelijkheid te nemen en te dragen.
 • Bij voorkeur heb je academisch werk- en denkniveau. Je kunt je een visie vormen over IMC Basis die je ook kunt verbinden met de dagelijkse operatie.
 • Je hebt een enthousiasmerende en coachende leiderschapsstijl waarmee je mensen goed meekrijgt in jouw ideeën. Je bent ondernemend en durft beslissingen te nemen.
 • Jij kunt je goed verplaatsen in onze doelgroep en brengt culturele diversiteit mee door bijvoorbeeld je ervaring, je achtergrond en je netwerk.

Wat bieden wij jou?

Bij Stichting IMC Weekendschool heerst een cultuur van verantwoordelijkheid krijgen, nemen en dragen. Wederzijds respect, vertrouwen en collegialiteit zijn onze uitgangspunten. We willen dat al onze mensen prettig, veilig en goed kunnen (samen)werken. Onze medewerkers en vrijwilligers zijn ons kapitaal. Zij creëren het succes van Stichting IMC Weekendschool.

Je komt terecht in een inspirerende en informele werkomgeving met gezellige, gedreven collega´s die hart hebben voor jongeren en onderwijs. De sfeer van vertrouwen betekent onder andere dat je veel vrijheid krijgt. Hoe en waar je werkt, bepaal je zelf. Er is veel ruimte voor je eigen inbreng en creativiteit. Wij dagen je uit om mee te helpen om verder te professionaliseren. Je kunt impact maken, zowel voor onze leerlingen, als in de organisatie en in de maatschappij.

Voor de functie Programmamanager geldt een bruto startsalaris van €3.761,- op basis van 40 uur. Je krijgt een passend aanbod afhankelijk van jouw ervaring. Een greep uit onze overige arbeidsvoorwaarden: je krijgt 25 vakantiedagen, je neemt deel aan een mooie pensioenregeling en je kunt gebruik maken van een NS Businesscard. We investeren graag in jouw persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld door het aanbieden van (leiderschap) trainingen en opleidingen.

Informeren en solliciteren

Enthousiast geworden? Solliciteer! Zie jij jezelf al werken bij Stichting IMC Weekendschool in deze mooie rol? Dan komen wij graag met je in contact.

Close