Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Ifunds Engage 365, Demo 1op1

Programmamanager Ervaringsdeskundigheid & Beleid

Programmamanager Ervaringsdeskundigheid & Beleid

Geplaatst op
14-10-2021
Functie
Programmamanager Ervaringsdeskundigheid & Beleid
Organisation
NJR
Standplaats
Utrecht
Opleidingsniveau
Uren
36 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
CAO Sociaal Werk, schaal 10

NJR is de springplank van de nieuwe generatie. Wij zorgen ervoor dat jongeren het beste in elkaar naar boven halen en samen zoveel mogelijk positieve invloed hebben op de wereld.

Ben jij een slimme doener, met visie op de ontwikkeling van jongeren? Heb jij grote ambities voor de toekomst van onze jeugdzorg of het versterken van de mentale gezondheid van jongeren? Houd je altijd oog voor kwaliteit en heb je hart voor mensen? Zit het in je om leiding te geven aan een gedreven team van young professionals? Dan horen we graag van jou, want NJR zoekt een:

Programmamanager Ervaringsdeskundigheid & Beleid

Over het programma Ervaringsdeskundigheid & Beleid

Wij willen dat jongeren kunnen groeien en dat ze hun stempel op de wereld kunnen drukken. Door jarenlange praktijkervaring en onderzoek weten we wat wel werkt en wat niet. We delen deze kennis, maken ons hard voor betekenisvolle jongerenparticipatie en inspireren en begeleiden anderen om hetzelfde te doen. Dat betekent dat we er vol voor gaan dat beleid niet alleen voor jongeren, maar altijd mét jongeren wordt gemaakt. Zeker op belangrijke thema’s als mentale gezondheid en jeugdzorg is het van het grootste belang om hierbij jonge ervaringsdeskundigen te betrekken, zij weten immers het beste wat er nodig is.

Met ons Expertisebureau Jongerenparticipatie richten we ons op modernisering en professionalisering van de jeugdsector. We adviseren hiervoor professionals, overheden en organisaties hoe betekenisvolle jongerenparticipatie in de praktijk te brengen. Ook zitten we dicht op het vuur rond de hervorming van de jeugdzorg en trekken we op met andere (jongeren)initiatieven om de kwaliteit van preventie tot specialistische zorg te verbeteren. We hebben veel aandacht voor de mentale gezondheid van jongeren, met bijvoorbeeld het Jongerenpanel Mentale Gezondheid dat we samen met het ministerie van VWS opzetten en het project Great Minds waarmee we jongeren in staat stellen aandacht te vragen voor mentale gezondheid bij hen op school en in de wijk. Via Hoofdzaken zetten jongeren hun ervaring in de GGZ in om de wereld beter te maken voor jongeren met psychische klachten en met onze Rainbow Academy ondersteunen we de LHBTQI+ jongerencommunity.

Jouw rol en taken

Als programmamanager stuur je het programma Ervaringsdeskundigheid & Beleid met ongeveer 9 (senior) projectleiders aan. Je werkt onder leiding van de directeur en maakt deel uit van het managementteam. Je werkt nauw samen met de twee andere programmamanagers van de programma’s Talent & Impact en Democratie & Participatie. Dit zijn je belangrijkste taken:

 • Je coacht een team van (senior) projectleiders die binnen het programma werken;
 • Je stuurt op het halen van de projectdoelstellingen;
 • Je zorgt dat het programma grote, meetbare maatschappelijke impact heeft;
 • Je houdt projecten binnen (budget)kaders die met financiers en partners zijn afgesproken;
 • Je rapporteert over de voortgang aan MT en bestuur;
 • Je werkt samen binnen het MT aan de realisatie van nieuwe projecten en programma’s en zorgt voor bijbehorende financiering;
 • Je bepaalt mede de strategie en koers van de organisatie als geheel en draagt bij aan de jaarplannen, jaarverslagen, jaarrekeningen en beleidsplannen;
 • Je bouwt mee aan een sterk netwerk waarmee we onze ambities kunnen waarmaken.

Wat zien we graag bij jou?

 • Een positieve mindset, waarmee je mensen inspireert en waardoor mensen zich graag aan jou verbinden;
 • Ervaring met leidinggeven en/of met het coachen van jonge mensen om zichzelf te durven ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen;
 • Inhoudelijke affiniteit en professionele ervaring met de thema’s en projecten in het programma, en natuurlijk met onze doelgroep: jongeren;
 • Het vermogen om kansen te zien en visie en strategie om te zetten in concrete acties;
 • Gevoel voor verhoudingen en politiek-bestuurlijke sensitiviteit;
 • Een vlotte pen waar prettig leesbare projectplannen, aanvragen en rapportages uit vloeien;
 • Ervaring met fondsenwerving en acquisitie.

Het spreekt voor zich dat wij jonge kandidaten aanmoedigen om te solliciteren. We hebben ervaring hoog zitten, maar kijken zeker ook naar potentie om te groeien. We geloven in mensen die goed weten wat ze al kunnen, eerlijk beschrijven wat ze verder moeten ontwikkelen en durven aangeven hoe positieve én minder positieve ervaringen hen sterker hebben gemaakt.

Wat bieden wij?

Een baan voor 36 uur per week. De startdatum komen we samen overeen, maar we richten ons op 1 januari 2022. Je collega’s zijn, net als jij, enthousiast en gedreven. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en echte invloed. Je kunt bij ons je sterke punten ontdekken, inzetten en verder ontwikkelen; dat is namelijk waar NJR om draait. Wij bieden natuurlijk een passend salaris, volgens de cao Sociaal Werk (schaal 10), inclusief vakantiegeld, eindejaarsuitkering, pensioenopbouw en loopbaanbudget. We geven eerst een tijdelijke aanstelling voor een jaar. Als het van beide kanten goed bevalt, kunnen we verlengen of omzetten naar een vaste aanstelling.

Wat verwachten we niet van jou?

We snappen dat je toevallig niet over de wereld beschikt. Dat hoeft ook niet voor deze functie. We verwachten namelijk niet van je dat:

 • Dat je dicht bij ons kantoor in Utrecht woont;
 • Dat je jaren ervaring hebt in wat je graag doet;
 • Dat je een hbo- of wo-opleiding hebt (afgerond).

Iedereen is welkom

Hadden we al gezegd dat iedereen welkom is? En ja, dan bedoelen we echt iedereen. M/V/X, opleiding of geen opleiding, waar je ook woont en wat je achtergrond ook is.

Denk je dat er iets is wat we moeten weten of dat er een probleem kan zijn, geloof ons: alles is op te lossen. We denken graag met je mee.

Reageren?

Solliciteren doe je door het formulier op onze vacaturepagina www.njr.nl/vacatures in te vullen (je hoeft dus geen brief te schrijven!) Doe dit uiterlijk op zondag 7 november 2021. Eerste gesprekken staan gepland op woensdag 10 en donderdag 11 november. Tweede gesprekken staan vooralsnog gepland op woensdag 17 november. Voor meer informatie over NJR kijk je op onze website of Instagram. Mocht je nog een dringende vraag hebben, stuur deze dan naar onze directeur Jacco van Mersbergen via jaccovanmersbergen@njr.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie vinden we niet OK.

Close