Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Banner Nexios Leaderboard

Procesmedewerker Fondsenwerving Data & Support

Procesmedewerker Fondsenwerving Data & Support

Geplaatst op
23-5-2023
Functie
Procesmedewerker Fondsenwerving Data & Support
Organisation
Jantje Beton
Standplaats
Utrecht
Opleidingsniveau
MBO/HBO
Uren
36 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
€2.395 - €3.428 (o.b.v. 36u)

Jantje Beton is op zoek naar een proactieve, georganiseerde en nauwkeurige Procesmedewerker Fondsenwerving die een steentje bijdraagt onze jaarlijkse Jantje Beton Collecte en het programma particuliere fondsenwerving. Hou jij van afwisseling en ben je achter de schermen die onmisbare schakel? Dan zoeken wij jou!

Vacature Procesmedewerker Fondsenwerving Data & Support (36 uur)

Jij bent mede verantwoordelijk voor het behalen van de doelstelling met betrekking tot de collecte en fondsenwerving. Daarbij werk je nauw samen met de collega’s binnen de afdeling. Deze functie valt binnen de afdeling Fondsenwerving en Communicatie.

Wat ga je doen?

 • Je voert activiteiten uit en faciliteert werkprocessen die bijdragen aan de fondsenwervende doelstellingen op het gebied van de Collecte en particuliere fondsenwerving, zoals gesteld in jaar- en werkplannen.
 • Je beheert de administratie (Salesforce) en mailbox van de Collecte en je legt alles vast volgens vastgestelde procedures.
 • Je begeleidt en voert logistieke en/of financiële trajecten van projecten uit.
 • Je voert direct mailingen, e-mailingen en andere marketingacties en ondersteunende werkzaamheden uit.
 • Je verricht algemene werkzaamheden voor de afdeling Fondsenwerving en Communicatie in brede zin.
 • Je begeleidt en voert logistieke en/of financiële trajecten van projecten binnen de afdeling uit.
 • Je werkt op een ondernemende wijze aan werving en behoud van vrijwilligers, signaleert kansen en weet die te verzilveren.
 • Je onderhoudt contacten met donateurs, collectevrijwilligers en andere externe partijen.
 • Je houdt relevante marketinginformatie bij, je maakt en ondersteunt bij relevante selecties en analyses en informeert interne stakeholders over resultaten van marketingacties.

Wat biedt Jantje Beton?

 • Een functie in een organisatie met een relevante maatschappelijke missie en volop ruimte voor innovatie en vernieuwing.
 • Een omgeving waar resultaatgericht gewerkt wordt vanuit een grote betrokkenheid bij en passie voor de doelgroep en de missie.
 • Een uitdagende baan voor 36 uur (1,0 fte) per week voor bepaalde tijd (1 jaar).
 • Een maandsalaris tussen de € 2.395,- en €3.428,- (cao Sociaal Werk schaal 6, o.b.v. 36 uur per week) afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Meerdere voordelen vanuit de cao Sociaal Werk, zoals een Individueel Keuze Budget (IKB) van ca. 18% en een pensioenregeling.
 • De mogelijkheid om hybride te werken, met reiskosten- en thuiswerk vergoeding;
 • Een mobiele telefoon en werklaptop.
 • De aanstelling is voor 1 jaar met de intentie tot verlenging of een vast dienstverband bij goed functioneren. Jantje Beton biedt graag ruimte voor persoonlijke en professionele groei en ontwikkeling en faciliteert dat middels opleiding en scholing. Verder zijn er binnen Jantje Beton flexibele werktijden.

Wat breng jij mee?

 • Minimaal MBO werk- en denkniveau, bij voorkeur een opleiding op het gebied van fondsenwerving en/of marketing.
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring.
 • Kennis van de toepassing van relevante applicaties en automatiseringspakketten.
 • Ervaring met CRM-, CMS- en e-mailmarketing systemen is een pré.
 • Je bent flexibel, proactief en je hebt een hands-on mentaliteit.
 • Je bent creatief, innovatief en ondernemend.
 • Je bent een kei in plannen, administratief sterk en hebt oog voor details.

Over Jantje Beton

Nationaal Jeugdfonds Jantje Beton is hét goede doel dat zich sinds 1968 samen met kinderen inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Wij willen bereiken dat álle kinderen in Nederland dagelijks buitenspelen. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder, terwijl buitenspelen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven. Daarom zegt Jantje Beton … ELKE KIND MOET KUNNEN BUITENSPELEN, ELKE DAG! Kijk voor meer informatie op www.jantjebeton.nl.

Jantje Beton laat kinderen ook buitenspelen via de ruim 800 speeltuinorganisaties, kindervakantieorganisaties en stads- en kinderboerderijen die bij onze branchevereniging LOS zijn aangesloten. Jaarlijks zijn er ongeveer 15 miljoen bezoeken bij deze leden van LOS. LOS is per 1 januari 2022 ontstaan uit het samengaan van NUSO en het Steunpunt Kindervakanties en is sinds 2015 onderdeel van Jantje Beton.

Algemene kenmerken

Jantje Beton heeft via het nieuwe meerjarenbeleidsplan 2023-2025 gekozen om zich te richten op de realisatie van een nieuwe ambitie: ‘Elk kind moeten kunnen buitenspelen, elke dag’. Cruciaal, omdat anno 2023 minder kinderen dan ooit buitenspelen. 1 op de 6 kinderen speelt namelijk nooit buiten, met alle gevolgen van dien. Om dat structureel te veranderen, heeft Jantje Beton acht buitenspeelbeloften voor 2025 vastgelegd.

Om deze acht beloften en de algehele nieuwe ambitie te verwezenlijken, wil Jantje Beton als fondsenwervende organisatie groeien. De basis voor onze fondsenwervende aanpak c.q. strategie is ‘Great Fundraising’. Daarmee vullen we onze fondsenwerving in, daarmee willen het (maatschappelijk) draagvlak voor buitenspelen uitbouwen.

Jantje Beton heeft een gedifferentieerde vorm van fondsenwerving. Deze mix bestaat uit: particulieren, vrijwillige jeugdorganisaties (Jantje Beton Collecte), overheden, vermogensfondsen, bedrijven en loterij-organisaties. In 2024 willen we onze inkomsten laten groeien tot ruim € 9 miljoen. De focus ligt daarbij op de groei van het aantal structurele particuliere donateurs. Ook is het onder meer noodzakelijk dat Jantje Beton als fondsenwervend merk actief wordt ‘gebrand’.

Het Hoofd Fondsenwerving en Communicatie geeft leiding aan het team Fondsenwerving en Communicatie. Het team bestaat op dit moment uit 12 medewerkers, aangevuld met professionals die voor specifieke projecten en/of periodes worden ingehuurd. De medewerkers zijn werkzaam op drie resultaatgebieden: Fondsenwerving, Data & Support en Communicatie.

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie? Stuur dan uiterlijk op maandag 5 juni 2023 een korte motivatie en je CV naar j.dewit@jantjebeton.nl.

Selectieprocedure

Na de briefselectie willen we je graag persoonlijk leren kennen en dat doen wij in twee rondes. De eerste selectieronde vindt plaats op maandagmiddag, 12 juni 2023 op ons kantoor te Utrecht. Dat gesprek voer je met Jos de Wit (Hoofd Fondsenwerving en Communicatie) en Frans Willems (Coördinator Data & Support / Collectemanager).

Het tweede gesprek voer je een week later op maandagmiddag, 19 juni 2023 met Dave Ensberg-Kleijkers (directeur/bestuurder) en Madhavie Radjpalsingh (HR businesspartner a.i.) op ons kantoor te Utrecht.

Close