Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Leaderboard Banner Donateursbelangen

Portfolio Manager West Afrika

Portfolio Manager West Afrika

Geplaatst op
6-12-2021
Functie
Portfolio Manager West Afrika
Organisation
Anton Jurgens Fonds
Standplaats
Nijmegen
Opleidingsniveau
HBO/WO
Uren
32-40 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie

Voor haar groeiende portefeuille zoekt het Anton Jurgens Fonds een tweede:

Portfoliomanager West Afrika

Het Anton Jurgens Fonds (AJF) is een familie vermogensfonds dat werkt op basis van ondernemende filantropie; de grootste sociale impact bereik je met een ondernemende blik.

Iedereen heeft recht op een menswaardig bestaan – op mogelijkheden om te groeien, te ontwikkelen en te werken aan een betere toekomst. Daarom versterken we projecten en initiatieven met onze kennis over ondernemen, ondersteunen we hen financieel en zetten wij ons netwerk voor hen in. Zo helpen we mensen stap voor stap vooruit, op weg naar zelfredzaamheid en realiseren we samen een duurzaam positief verschil.

In West Afrika versterkt het AJF projecten en initiatieven gericht op landbouwontwikkeling en ketenversterking om zo een betere inkomenspositie te creëren voor boeren en boerinnen, en om rurale gezinnen voedsel zeker te laten zijn.

Wat ga je doen?

Je beheert een portefeuille van projecten en initiatieven in West Afrika. Daarvoor neem je aanvragen in behandeling die landbouwontwikkeling stimuleren en gericht zijn op productiviteitsverbetering, organisatieversterking en linken naar de lokale, regionale of internationale markt. Hierbij kijk je mede naar de langdurige impact van inkomenscreatie en voedselzekerheid op de boeren en boerinnen.

Je gaat in gesprek met lokale en internationale NGO’s en ondernemingen, werkt intern voorstellen uit en presenteert deze aan diverse commissies. Na interne goedkeuring leg je de meerjarige afspraken vast en ondersteun je de organisaties om hun doelstellingen te realiseren. Je evalueert en rapporteert periodiek over de ontwikkelingen van de portefeuille. Daarnaast onderhoudt je een breed netwerk.

Wie past er goed in ons team?

Je hebt ruime ervaring met landbouwontwikkeling en/of ketenversterking in West Afrika. Je kent de uitdagende context goed, je denkt in oplossingen en kansen, maar je bent ook realistisch. Je streeft naar een zelfstandige rol (combinatie van kantoor en thuiswerken) en bent maatschappelijk betrokken, praktisch en analytisch. Het onderhouden van een netwerk en het verbinden van relaties gaat je makkelijk af. Je bent in staat om gestructureerd samen te werken met je collega portfoliomanager, impactmanager en directeur om de brede missie van het AJF samen te realiseren.

Je komt het beste tot je recht binnen een kleine en professionele organisatie. Je hebt circa 5-7 jaar werkervaring op minimaal HBO niveau, bij voorkeur met werkervaring in West Afrika. Je hebt specifieke kennis in het domein van ondernemerschap en landbouwontwikkeling, en je reflecteert voorstellen vanuit het perspectief van de boer-/in, de private sector en de waarde keten. Je hebt goede communicatieve vaardigheden in Nederlands, Frans en Engels in woord en geschrift. Het volgen van opleidingen voor verdere professionele ontwikkeling behoort tot de mogelijkheden.

Word jij onze nieuwe collega?

Als jij ons team wilt komen versterken voor tenminste 32 uur per week, te starten op basis van een jaarcontract, ontvangen wij graag je motivatiebrief en CV via emailadres sollicitatie@antonjurgensfonds.nl uiterlijk 18 januari 2022.

Voor eventuele vragen kun je Petra Zwart, Portfoliomanager West Afrika & Indonesië, bereiken op telefoonnummer 06-16249172

Close