Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Persvoorlichter

Persvoorlichter

Geplaatst op
27-3-2024
Functie
Persvoorlichter
Organisation
Varkens in Nood / Dier&Recht
Standplaats
Amsterdam
Opleidingsniveau
HBO/WO
Uren
24-36 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
€3.156 - €3.981 (o.b.v. 36u)

De stichtingen Varkens in Nood en Dier&Recht zoeken een persvoorlichter die met passie en doorzettingsvermogen onze campagnes in de media weet te brengen. En die in een bevlogen team wil samenwerken aan een beter dierenwelzijn.

Wie wij zijn

Varkens in Nood en Dier&Recht strijden voor een wereld waarin alle dieren een leven kunnen leiden dat past bij hun behoeftes en natuurlijke gedrag. Om dit te bereiken, voeren we op verschillende manieren campagne: we brengen misstanden in de media, voeren rechtszaken en lobbyen in de politiek.

Het team bestaat uit veertien vaste medewerkers en diverse freelancers. We beschikken over een sterk inhoudelijk team, bestaande uit twee dierenartsen, twee dierwetenschappers, een bioloog, jurist en beleidsmedewerker. Daarnaast is er een veelzijdig en creatief communicatieteam. Samen bedenken we acties en interventies om misstanden zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen en verandering te bewerkstelligen. We werken daarbij samen met politici, advocaten, wetenschappers en journalisten.

We maken ons dag in, dag uit hard voor de dieren. Om zo effectief mogelijk campagne te voeren, vinden we het belangrijk dat ons team bestaat uit mensen met verschillende achtergronden en ervaringen.

Hoe je werk eruitziet

Je houdt het nieuws in de gaten, ziet kansen en draagt onderwerpen aan die interessant zijn voor media. Je realiseert zowel reactief als proactief media-aandacht voor onze onderwerpen. Je zet onze stichtingen als autoriteit op de kaart en werkt hierbij intensief samen met onze woordvoerders. Je begeleidt de woordvoerders bij media-optredens.

Je schrijft en redigeert krachtige persberichten, opiniestukken en andere teksten voor off- en online media. Je onderhoudt het bestaande medianetwerk en bouwt het uit met nieuwe relaties. Je gaat samenwerkingen aan met journalisten en influencers.

Elke paar weken is er een nieuwe campagne of actie om aandacht voor te vragen. In deze drukke maar motiverende tijd schakel je snel tussen verschillende collega’s, (media)partners en uitingen. Daarbij verlies je de details niet uit het oog.

Jouw profiel

 • Je hebt een hart voor dieren.
 • Je gaat gemakkelijk en professioneel (nieuwe) contacten aan.
 • Je hebt minimaal twee jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je hebt hbo/academisch werk- en denkniveau.
 • Je woont bij voorkeur op maximaal  60 minuten reistijd (ov) van ons kantoor in Amsterdam.

Wij bieden

 • De kans om bij te dragen aan een beter leven voor dieren.
 • Leuke en bevlogen collega’s om de wereld duurzamer en diervriendelijker mee te maken.
 • Veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling door het volgen van cursussen, individueel of met het hele team.
 • Een functie voor 24-36 uur waarbij deels thuiswerken mogelijk is.
 • Vergoeding voor telefonie en internet thuis en volledige reiskostenvergoeding.
 • Een salaris tussen de € 3.156 en € 3.981 bruto per maand bij 36 uur per week, afhankelijk van kennis en ervaring.

Interesse in deze functie?

E-mail voor 26 april een motivatiebrief met cv (beide als pdf) naar puck@dierenrecht.nl o.v.v. ‘sollicitatie persvoorlichter’. Voor vragen kun je Puck van der Wiel mailen of bellen (020-280 78 06).

Na een selectie nodigen we kandidaten uit voor een eerste gesprek met het Hoofd Communicatie/HR en de HR-assistent. Het eventuele tweede gesprek vindt plaats met de directeur. Voor het tweede gesprek zullen we je vragen een (beknopt) mediaplan en persbericht te schrijven.

We hebben geen interesse in acquisitie naar aanleiding van deze vacature.

Close