Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Ifunds Engage 365, Demo 1op1

Online Marketing Communicatie Specialist

Online Marketing Communicatie Specialist

Geplaatst op
22-11-2021
Functie
Online Marketing Communicatie Specialist
Organisation
Amref Flying Doctors
Standplaats
Leiden
Opleidingsniveau
HBO/WO
Uren
32-40 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
Marktconform

Amref Flying Doctors werkt aan een gezond en sterk Afrika. Want wie gezond is, kan beter voor zichzelf zorgen en ontsnappen aan armoede. We zijn de grootste Afrikaanse gezondheidsorganisatie en gaan uit van de kracht van de Afrikaanse bevolking zelf. We bestaan al sinds 1957. Nog steeds vliegen onze Afrikaanse artsen naar afgelegen gebieden om zorg te verlenen, maar we leiden vooral zorgpersoneel in Afrika op en zorgen voor goede medische voorzieningen, basiszorg en voorlichting.

We zetten ons met name in voor de gezondheid van Afrikaanse meisjes en jonge vrouwen. Zij zijn de sleutel tot een betere toekomst. Vanuit het kantoor in Nederland brengen we ons werk onder de aandacht van de Nederlandse bevolking en politiek.

Ben jij een online communicatiespecialist die met ijzersterke content mensen weet te binden aan onze mooie missie? Ben jij hands-on, durf jij initiatief te nemen en wil je werken in een super bevlogen team? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Online Marketing Communicatie Specialist (Minimaal 4 dagen per week)

Het team Corporate Communications bouwt aan het merk Amref Flying Doctors in Nederland. We brengen ons werk en het merk actief en op een positieve manier onder de aandacht bij onze donateurs, het Nederlandse publiek, bedrijven en bij de politiek. We zetten een sterk verhaal neer om ze aan ons te binden. We voeren campagnes en organiseren evenementen om ze te overtuigen een bijdrage te leveren aan een gezond en sterk Afrika. Dit doen we samen met andere afdelingen zoals online marketing, fondsenwerving en inhoudelijke experts binnen Amref Flying Doctors. Het communicatieteam bestaat uit een manager en vier collega’s.

Wat ga je doen?

Je levert een actieve bijdrage aan de ambitieuze online marketingcommunicatiestrategie van Amref Flying Doctors. Je bent verantwoordelijk voor het vergroten en verbinden van onze fanbase op social media en het online vergroten van de naams-en inhoudsbekendheid bij de doelgroep. 

Dat begint bij op een overtuigende manier ons verhaal te vertellen. Jij weet als geen ander hoe je aansprekende content moet maken, of dit nu podcasts zijn, interviews, sfeerverslagen of rake posts. Je begeleidt reizen om verhalen van onze projecten in Afrika op te halen voor campagnes. Je zoekt verbinding met onze volgers in Nederland door in te spelen op onderwerpen die hier leven. Samen met het team werk je aan een contentplanning waar je de verschillende doelgroepen en thema’s een plek geeft via social media, nieuwsbrieven en artikelen op de website. Je zoekt naar waardevolle contactmomenten in de customer journey en denkt na over creatieve campagnes rondom belangrijke inhaakmomenten zoals Wereld Waterdag en de Dag tegen Meisjesbesnijdenis.

Wat breng je mee?

 • Je bent een creatieve, zelfstandige en initiatiefrijke (marketing)communicatieprofessional met minimaal een relevante, afgeronde Hbo-opleiding;
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van social media en (marketing)communicatie;
 • Je hebt ervaring in het maken en uitwerken van content- en social mediastrategieën en het definiëren en bewaken van KPI’s en budget;
 • Je weet je goed te verplaatsen in verschillende doelgroepen en je boodschap, stijl en communicatiekanaal daarop aan te passen;
 • Je hebt ervaring in het vergroten van online zichtbaarheid en het inzetten van verschillende customer journeys;
 • Je hebt een vlotte pen en hebt ervaring met online copy schrijven met altijd goede conversiegerichte CTA;
 • Je hebt ervaring met eindredactie;
 • Je hebt ervaring met vormgeven: kennis van programma's zoals Indesign, Photoshop of Final Cut Pro is een pré;
 • Je hebt kennis van contentmanagement-, en analysetools zoals Coosto en Octoboard;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je hebt affiniteit met ontwikkelingssamenwerking;
 • En je hebt een flexibele instelling en een prettige overtuigingskracht.

Wat bieden wij je?

 • Een bijzondere missie: meewerken aan een gezond en sterk Afrika met focus op vrouwen en meisjes omdat zij de sleutel tot goede gezondheidszorg zijn.
 • Een organisatie met zo’n zestig professionele en enthousiaste collega’s met wie je ongedwongen samenwerkt.
 • De ruimte om je te ontwikkelen in je vak, binnen het team en binnen een internationale organisatie.
 • Je kan binnen de organisatie zelfstandig opereren, zowel vanuit huis als vanuit ons gezellige kantoor in Leiden.
 • Arbeidsvoorwaarden passend bij de goede doelen sector (incl. premievrij pensioen). In eerste instantie bieden we een tijdelijk dienstverband aan voor de periode van één jaar met de intentie tot verlenging.

Interesse?

Herken je je in het geschetste profiel? Stuur dan je motivatie en CV (in Word- of PDF-document) vóór 1 december 2021 naar sollicitaties@amref.nl. Voor meer informatie neem je contact op met Karine Hustinx, Manager team Corporate Communications, Karine.Hustinx@amref.nl. Je kunt ook kijken op www.amref.nl. Voor meer informatie over de procedure neem je contact op met Greetje Clymans, HR Officer, Greetje.Clymans@amref.nl.

Een online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. De vacature wordt tegelijkertijd intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid zal de voorkeur uitgaan naar een interne kandidaat. Wij vragen van alle medewerkers bereidheid tot naleving van onze gedragscode.

Onze maatschappij is kleurrijk en Amref Flying Doctors Nederland is dat ook. We streven ernaar dat onze medewerkers een afspiegeling zijn van onze samenleving en het internationale karakter van onze organisatie.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Close