Online Marketeer

Online Marketeer

Geplaatst op
2-6-2021
Functie
Online Marketeer
Organisation
Artis
Standplaats
Amsterdam
Opleidingsniveau
HBO/WO
Uren
38 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie

ARTIS is een groene oase en ontmoetingsplek, midden in Amsterdam, waar we bezoekers inspireren en stimuleren verantwoordelijk met natuur om te gaan. Jaarlijks bezoeken meer dan 1,4 miljoen mensen het park, Artisplein en de musea: Micropia, het Planetarium en vanaf 2022 het Groote-Museum.

ARTIS heeft uiteenlopende groepen bezoekers en wil deze zo goed mogelijk bereiken zodat zij door ARTIS geënthousiasmeerd raken voor een bezoek, maar ook in producten uit de winkel, lezingen van de ARTIS-Academie of een bezoek aan Micropia of straks het Groote Museum. Een goed uitgekiende online strategie is hierbij van groot belang. De afdeling Marketing Communicatie is hiervoor op zoek naar een enthousiaste en ervaren online marketeer.

Je gaat werken binnen het cluster Programmering & Development. Binnen ARTIS is het cluster Programmering & Development verantwoordelijk voor het uitdragen van de missie, visie en strategie van ARTIS, het zorgen voor draagvlak bij bezoekers en alle overige stakeholders en het genereren van inkomsten. Daarnaast ontwikkelt het cluster Programmering & Development activiteiten rondom alle onderwerpen die ARTIS relevant maken. Het cluster ontwikkelt onder meer rondleidingen over uiteenlopende thema’s zoals ‘ARTIS in Oorlogstijd’, cursussen ‘Bomen Herkennen’ en ‘Sterrenkunde’, lezingen voor de ARTIS-Academie, campagnes zoals de jaarlijkse zomerprogrammering en ‘Winter in ARTIS’, bijzondere tentoonstellingen in Micropia en steuncampagnes. Het cluster bestaat uit de volgende drie afdelingen: Marketing & Communicatie, Erfgoed, Educatie & Academie en de afdeling Fondsenwerving.

De afdeling Marketing & Communicatie is verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten en de interne- en externe communicatie. Van de positionering van de verschillende musea en het ARTIS-Park tot het ontwikkelen van proposities, campagnes en data-analyses van alle verschillende type bezoekers en leden.

Je rapporteert aan het Hoofd Marketing & Communicatie. 

Werkzaamheden

In deze rol ben je verantwoordelijk voor de strategische inzet van onze online marketingkanalen. Je weet hoe je ARTIS, ARTIS-Micropia, Het Groote Museum en de producten van ARTIS online bij de juiste doelgroep onder de aandacht brengt, waarmee je direct een bijdrage levert aan de verkoop van tickets, lidmaatschappen, arrangementen, lezingen en webshop-artikelen maar ook online enthousiasme creëert voor de educatieve kant van ARTIS die het park zo bijzonder maakt. Je houdt ervan om te analyseren en op basis daarvan verbetervoorstellen te doen, zodat we continue leren en verbeteren. Je werkt in deze rol nauw samen met de Productmanagers, Medewerkers Media Marketing en onze CRM/CDP specialist.

Wat ga je doen?

 • Je monitort en analyseert onze online activiteiten en doet pro-actief verbetervoorstellen
 • Je gaat aan de slag met emailmarketing, waarbij je meedenkt en adviseert over verbetering van de conversie en verrijking van de databases
 • Je denkt mee over de wijze waarop we online marketing optimaal kunnen inzetten voor (nieuwe) campagnes om kaartverkoop te stilmuleren
 • Je werkt aan advertentiecampagnes op social media en denkt mee over uitingen zowel op onze eigen social media als op externe kanalen
 • Je werkt samen met het team aan (het verbeteren van) de customer journeys
 • Je zet A/B-testen op voor ARTIS t.b.v. conversie- en gebruikersoptimalisatie
 • Je werkt samen met collega’s aan het bewaken en doorontwikkelen van onze ticketstraat en overige ‘straten’
 • Je bouwt mee aan de digitalisering van ARTIS

ARTIS gelooft in de kracht van inclusiviteit en diversiteit, net zoals in de natuur, en heeft als doel een afspiegeling van de samenleving te zijn. Of het nu gaat om leeftijd, geslacht, seksuele geaardheid, achtergrond of geloof. We zorgen samen voor een leefbare wereld voor iedereen: nu en in de toekomst.

Profiel

ARTIS zoekt een enthousiaste online marketeer die houdt van aanpakken.

In deze dynamische tijd voor ARTIS is het belangrijk dat je commercieel bent en het leuk vindt om creatieve oplossingen te bedenken hoe we ons merk en inkomsten kunnen versterken. Je bent analytisch en zorgt voor data-gedreven besluiten die leiden tot een meetbare verbetering. Prioriteiten stellen en testen is jou niet vreemd.

Je schakelt makkelijk met diverse interne contacten om alles wat in ARTIS gebeurt te vertalen naar concrete plannen voor een online strategie en aanpak. En je onderhoudt warme contacten met externe partijen zoals (online) marketingbureaus en data- en onderzoeksbureaus.

Je beschikt in ieder geval over:

 • Minimaal een hbo-opleiding (Online) Marketing en 2-3 jaar ervaring als online marketeer
 • Uitstekende kennis van online media en data analyse van de diverse online kanalen
 • Uitgebreide kennis van digitale marketingmogelijkheden en nieuwe ontwikkelingen rondom klantcontact en conversie
 • Ervaring op het gebied van social advertising
 • Ervaring met Google Analytics is een pre
 • Ervaring met e-mail marketing systemen is een pre
 • Een groot enthousiasme voor data op basis waarvan je heldere analyses maakt
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal

Wat biedt ARTIS?

Stel je voor dat je ’s ochtends door de monumentale poorten van ARTIS loopt, waar de gibbons je zingend verwelkomen. Je maakt de eerste bezoekers wegwijs, vol zin in de dag. Net zoals je werkomgeving, is je werk zeer veelzijdig: elke dag in ARTIS is anders!

ARTIS biedt je een baan met verantwoordelijkheid en uitdaging op de mooiste werkplek van Nederland. Een plek waar je een duurzaam verschil kan maken. Je hebt een breed takenpakket en bevoegdheden die daarbij passen, volop ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën en binnen ARTIS kennen we korte lijnen tussen werknemers en leidinggevenden. Je werkt samen met diverse afdelingen van ARTIS, binnen een informele en gezellige sfeer.

We bieden je in eerste instantie een contract van twaalf maanden aan met de intentie het daarna te verlengen.

Solliciteren

Als je geïnteresseerd bent in deze functie solliciteer dan vóór 21 juni 2021 via onderstaande sollicitatiebutton. Je sollicitatie kun je richten aan Marit Merkus, Hoofd Marketing & Communicatie.

Cees Jellema beantwoordt graag jouw vragen over deze vacature, zowel inhoudelijk als over de procedure. Hij is te bereiken via p&o@artis.nl.

Alle werknemers van ARTIS dienen bij indiensttreding een VOG-verklaring te overhandigen. ARTIS vergoedt de aanvraagkosten hiervan.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer nu

Close