Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Notarieel Jurist voor het afwikkelen van nalatenschappen / Executeur

Notarieel Jurist voor het afwikkelen van nalatenschappen / Executeur

Geplaatst op
20-6-2022
Functie
Notarieel Jurist voor het afwikkelen van nalatenschappen / Executeur
Organisation
Humanistisch Verbond
Standplaats
Amsterdam
Opleidingsniveau
HBO/WO
Uren
32 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
CAO Sociaal Werk, schaal 10

Wil jij werk maken van je maatschappelijke betrokkenheid? We zijn op zoek naar een nieuwe notarieel jurist voor het Humanistisch Verbond.

Over het Humanistisch Verbond

Vrij denken, samen leven. Het Humanistisch Verbond maakt zich sterk voor een menswaardige samenleving waarin iedereen gelijk wordt behandeld en vrij is het leven zelf vorm te geven. Vanuit het humanisme bieden we inspiratie: we voeden de geest met onze geestelijke zorg, en we organiseren cursussen, evenementen en lezingen. Bovendien zetten we belangrijke humanistische thema’s op de politieke en maatschappelijke agenda.

Het Humanistisch Verbond is een vereniging met 32 afdelingen verspreid over Nederland en ruim 18.000 leden waarbij het aantal groeit! Samen met deze leden geven we het humanisme een gezicht en veranderen we de samenleving.

Voor onze afdeling Steunfonds Humanisme zoeken wij een jurist voor het afwikkelen van nalatenschappen

De afdeling Steunfonds Humanisme zamelt geld in om de diensten en activiteiten van het Humanistisch Verbond mede mogelijk te maken. Het Steunfonds treedt op als executeur voor mensen die het humanisme willen steunen met hun nalatenschap. Het huidige team van het Steunfonds bestaat uit drie notarieel juristen en twee juridisch medewerkers.

Functieomschrijving

Alle werkzaamheden nodig voor de afwikkeling van een nalatenschap waarin het Steunfonds is aangewezen als executeur, waaronder;

 • Het regelen van de uitvaart op locatie (door het hele land);
 • Contact onderhouden met familie en andere betrokkenen in de nalatenschap;
 • Alle administratieve en financiële afhandelingen, waaronder het aanschrijven van instanties, het verzorgen van de aangifte erfbelasting, het maken van de rekening en verantwoording;
 • Het afgeven van legaten;
 • Coördineren van de verkoop van een woning;
 • Zorgdragen voor het verdelen en verkopen van de inboedel;
 • Het verzorgen van de controle van de executeur wanneer mensen in hun testament een legaat of erfdeel aan het Humanistisch Verbond hebben nagelaten;
 • Het afleggen van huisbezoeken door het hele land om nieuwe cliënten te werven, maar ook aandacht te geven aan bestaande cliënten;
 • Maandelijks meedraaien in het rooster van telefonische bereikbaarheidsdiensten in de avond en weekenden (m.b.t. het melden van een overlijden).

Wie zoeken wij?

 • Een persoon met een juridische opleiding, WO of HBO-niveau;
 • Ervaring met het afwikkelen van nalatenschappen;
 • Goede communicatieve eigenschappen;
 • Empathisch vermogen;
 • Zelfstandig kunnen werken, maar ook in teamverband;
 • Flexibel, je kunt omgaan met de druk en onvoorspelbaarheid die het werk soms met zich meebrengt;
 • Zorgvuldig en integer;
 • Affiniteit met het humanistisch gedachtegoed.

Wat mag je van ons verwachten?

Je komt te werken in een klein, hecht team. We zijn een platte organisatie met een informele sfeer en grote maatschappelijke betrokkenheid. We bieden verdieping en inspiratie met onze cursussen en lezingen, waar je als medewerker gratis bij mag aansluiten. Voor deze functie bieden we je een salaris conform de cao Sociaal Werk-schaal 10. Je krijgt in eerste instantie een tijdelijk dienstverband, voor een jaar, maar als het wederzijds goed bevalt een contract voor onbepaalde tijd. Startdatum: zo spoedig als mogelijk.

Ben jij wie we zoeken?

Stuur je motivatie en cv naar sollicitatie@humanistischverbond.nl met als titel ‘Notarieel jurist voor het afwikkelen van nalatenschappen/executeur ’ t.a.v. Robbert Bodegraven, directeur. Degenen die hun sollicitatie als eerst sturen worden als eerst behandeld, de vacature staat open per juni 2022. Voor vragen over de functie kun je bellen naar 020-521 90 00. Bij het Humanistisch Verbond werken we aan een inclusief en zo divers mogelijke organisatie. Diversiteit en inclusie zijn van cruciaal belang voor succes. Daarmee willen we bereiken dat onze medewerkers de wereld waarin wij leven weerspiegelen.

Close