Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Medewerker Wetenschappelijk Onderzoek

Medewerker Wetenschappelijk Onderzoek

Geplaatst op
21-6-2022
Functie
Medewerker Wetenschappelijk Onderzoek
Organisation
Alzheimer Nederland
Standplaats
Amersfoort
Opleidingsniveau
HBO
Uren
24 - 32 u
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
€2.634 - €3.734 (o.b.v. 38 u)

Ben jij de nauwkeurige, doortastende aanpakker die ervoor zorgt dat onze activiteiten rondom onze Europese en Nederlandse subsidierondes soepel verlopen? Heb je affiniteit met breed wetenschappelijk onderzoek?

En wil je:

 • Werken bij één van de beste werkgevers van Nederland: ‘Best Workplaces 2022’?
 • Ervoor zorgen dat onze subsidiecycli goed verlopen?
 • Een flexibele werkgever die met een toegankelijk kantoor, hybride werken en flexibele uren rekening houdt met bijvoorbeeld jouw mantelzorgtaken en/of (fysieke) aandoening?

Kom dan bij ons werken en bouw mee aan een toekomst zonder dementie!

Alzheimer Nederland
Wij zijn Alzheimer Nederland en wij zetten onze talenten en ambitie in voor een van de grootste uitdagingen van deze tijd: dementie. Wij werken aan een toekomst zonder dementie en een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving.

Daarbij hebben wij één doel voor ogen: vooruitgang! Wij zijn immers dé organisatie die de grote groep betrokkenen bij dementie vertegenwoordigt, in de regio, in politiek Den Haag, in het wetenschappelijk onderzoek en in de media. Met deze unieke positie, als grootste private financier van wetenschappelijk dementieonderzoek en patiëntenorganisatie, is Alzheimer Nederland de autoriteit op dementiegebied. Met 110 ambitieuze, bevlogen medewerkers en duizenden vrijwilligers verspreid over het land zorgen we er samen voor dat Alzheimer Nederland blijft groeien!

Het team
Alzheimer Nederland is de grootste charitatieve financier van wetenschappelijk onderzoek naar dementie. Het team Wetenschappelijk Onderzoek is 11 man sterk, waarbij 4 adviseurs zich bezighouden met het financieren van wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast richten wij ons op het vergroten van de impact van Wetenschappelijk Onderzoek. Zo faciliteren en stimuleren we het betrekken van doelgroepen in onderzoek, werken we mee aan de implementatie van onderzoeksresultaten en het dissemineren we onderzoeksresultaten. Ook heeft Alzheimer Nederland programma's om onderzoekstalent te behouden.

Jouw rol
Als medewerker wetenschappelijk onderzoek ondersteun je de één van de adviseurs Wetenschappelijk onderzoek bij de Europese subsidiecyclus van drie samenwerkende organisaties: Alzheimer Forschung Initiative e.V. (AFI) in Duitsland, Fondation Vaincre Alzheimer (FVA) in Frankrijk en Alzheimer Nederland in Nederland. Binnen deze subsidieronde worden onderzoeksprojecten gefinancierd die gericht zijn op onderzoek naar onderliggende mechanismen van de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie. Daarnaast ondersteun je andere adviseurs binnen het team met de organisatie van onderzoek rondes op het gebied van toegepast onderzoek en talentontwikkeling.

Jij zorgt voor de organisatie, voorbereiding en mede-uitvoering van verschillende (internationale) meetings. Verder houd je je bezig met het beantwoorden van vragen die je via aanvragers en beoordelaars tijdens het beoordelingsproces ontvangt.

Wat mag je van ons als werkgever verwachten?
Niet alleen wijzelf zeggen dat het leuk is om bij ons te werken! Als werkgever worden we gewaardeerd omdat we onze medewerkers inspireren en goed voor hen zorgen (‘Great Place to Work 2022’)! En verder:

 • Een jaarcontract voor 24 tot 32 uur per week, flexibel in te delen (met uitzicht op verlenging/ vaste aanstelling)
 • 25 vakantiedagen, op basis van 38 uur, met mogelijkheid tot het kopen van vakantiedagen.
 • Een goed salaris tussen de € 2634,- en maximaal € 3740, - bruto per maand op basis van 38 uur per week. 
 • Een bruisende, goed toegankelijke werkplek, pal naast het NS-station in Amersfoort!

Dus ben jij iemand die:

 • Een afgeronde hbo-opleiding op zak heeft (een (bio)medische achtergrond is een pré)?
 • De administratie en ondersteuning bij beoordeling en monitoring van projecten op zich wil nemen?
 • Zich makkelijk onze ICT-systemen zoals ons Grant Management Systeem ‘AIMS’ eigen maakt?
 • Op enkele vaste piekmomenten het niet erg vindt om wat extra uren te maken?
 • De Nederlandse én Engelse taal uitstekend beheerst?

Dan gaan we heel graag met je in gesprek!

Wil jij ook bijdragen aan een toekomst zonder dementie?
Stuur dan een e-mail met je cv + motivatie(brief) naar Wietske Boesveld (HR-adviseur) vóór 24 juni via vacatures@alzheimer-nederland.nl waarin je aangeeft dat je interesse hebt en:

 • Waarom jij graag bij ons wilt werken.
 • Een link naar je profiel op LinkedIn met je toestemming dat we daar alvast op gaan kijken om een eerste indruk van je te krijgen.

We schakelen snel én vinden het belangrijk dat we allebei de juiste afweging maken. Daarom houden wij twee gesprekrondes, zodat je met meerdere collega’s en leidinggevenden kennis kunt maken. Natuurlijk hopen we je aan het einde van gesprekken bij ons te kunnen verwelkomen.

Toch nog eerst even wat meer informatie? Bel of mail dan Dinant Bekkenkamp, teamleider Wetenschappelijk onderzoek. Je kunt hem bereiken via email onderzoek@alzheimer-nederland.nl of  (033) 303 2581.

Close