Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Leaderboard Banner Whooz

Medewerker Fondsenwerving

Medewerker Fondsenwerving

Geplaatst op
9-6-2022
Functie
Medewerker Fondsenwerving
Organisation
Johan Cruyff Foundation
Standplaats
Amsterdam
Opleidingsniveau
HBO
Uren
36 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
€1.850 - €2.300 (o.b.v. 36u)

Ben jij een sportief en sociaal maatschappelijk betrokken persoon met gevoel voor commercie? Ben jij ondernemend, heb jij organisatorische kwaliteiten en word jij blij van het maken van nieuwe vrienden? Dan hebben wij een pracht van een kans voor jou om bij ons aan de slag te gaan als medewerker Fondsenwerving!

Natuurlijk wil jij alles weten over deze positie binnen ons team, maar voordat wij jou alles gaan vertellen over deze verantwoordelijke rol, is het belangrijk om eerst kort te vertellen over de Cruyff Foundation en onze projecten.

Cruyff Foundation

De Cruyff Foundation bestaat uit een team van 16 medewerkers, 3 stagiaires en ruim 100 vrijwilligers die zich allemaal inzetten om zoveel mogelijk ruimte te creëren voor kinderen en jongeren om te sporten en te spelen. Dit doen wij door sportprojecten voor kinderen met een handicap, door het inrichten van de sportieve buitenruimte in aandachtsgebieden en maatschappelijke sportprogramma’s.

Onze maatschappelijke relevantie is groter dan ooit. In de westerse landen zitten kinderen steeds meer achter een scherm, bewegen te weinig en spelen minder buiten. Hun wereld wordt individualistischer en overgewicht neemt toe. In de ontwikkelingslanden daarentegen is veel armoede, drugsmisbruik en gender discriminatie. Hierdoor krijgen kinderen niet de kans om het maximale uit zichzelf te halen of belanden zelfs op het verkeerde pad.

Voor al deze kinderen kan sport voor verandering zorgen. Sport is namelijk een universele taal voor kinderen, ongeacht hun achtergrond, cultuur, religie of beperking. Sport zorgt voor persoonlijke ontwikkeling, zelfvertrouwen en verbinding. Iets waar ieder kind, waar ook ter wereld, recht op heeft. Daarom geeft de Cruyff Foundation kinderen de ruimte. Om ze in beweging te brengen én te houden.

“Alleen kun je niets, je moet het samen doen.”

Daarom zijn wij er trots op om samen te werken met partners, sponsors, suppliers en supporters. Mede dankzij hen kunnen wij impact maken op persoonlijk, lokaal én maatschappelijk niveau. Dit is natuurlijk een mooi bruggetje naar deze vacature, jouw nieuwe baan?

Partners, suppliers, sponsors en meer

Als medewerker fondsenwerving word je onderdeel van het team fondsenwerving (4 personen). Samen met dit team zet je jezelf in om de belangen van sponsors te behartigen, relaties te onderhouden en te bouwen aan de uitbreiding van het sponsorhuis van de Cruyff Foundation. Binnen dit team zal jij je gaan richten op de sponsoren en suppliers. Je pakt het contact op met organisaties die geïnteresseerd zijn in een samenwerking. Je neemt met hen de mogelijkheden door, werkt voorstellen en offertes uit en weet natuurlijk een deal te sluiten waar iedereen blij van wordt. Natuurlijk benader jij ook zelf potentiële sponsoren, jij weet goed jouw netwerk in te zetten en uit te breiden. In deze mooie rol speelt relatiebeheer ook een zeer belangrijke rol. Je onderhoudt het contact met al jouw relaties en samen met het team ben jij verantwoordelijk voor alle partnermeetings en fondsenwervende evenementen zoals de Cruyff Legacy 14K, Cruyff Foundation Cup, Johan Cruijff Schaal, Koken met een Doel en de Cruyff Foundation E-Cup.

Heb jij een idee voor nieuw evenement of initiatief? Kom maar door, binnen ons team wordt eigen initiatief erg gewaardeerd.

Nog even op een rijtje waar jij allemaal voor verantwoordelijk gaat worden:

 • Relatiebeheer van sponsors, suppliers en zakenvrienden
 • Onderhouden en activeren van het actieplatform
 • Verantwoordelijk voor de uitrol van het plan rondom particuliere donateurs
 • Proactieve ondersteuning bij het opstellen van sponsorproposities en presentaties ter voorbereiding van afspraken, ook van jouw teamleden
 • Ondersteunend bij het organiseren van sponsoractiviteiten zoals fondsenwervende evenementen en sponsorbijeenkomsten
 • Algehele (administratieve) ondersteuning binnen team fondsenwerving

Bij alle evenementen en bijeenkomsten ben jij het aanspreekpunt voor jouw relaties. Je communiceert, organiseert, jij regelt alles voor hen. Dat is ook de reden waarom zij straks graag hun contract verlengen, dankzij jou voelen zij zich betrokken bij de Cruyff Foundation.

Als jij enthousiast wordt van deze omschrijving en dit takkenpakket dan ben je waarschijnlijk ook wel nieuwsgierig naar wat wij van jou verwachten in deze functie. Aan welke criteria denken wij dat iemand moet voldoen om op deze mooie positie uit de voeten te kunnen?

Vereisten

Waarden, kennis en skills

Natuurlijk zoeken wij iemand die goed past binnen ons team. Iemand die aansluit bij de waarden van Johan Cruijff en onze Foundation (maar da’s logisch). Dus jij bent professioneel, sociaal, (maatschappelijk) betrokken en een tikkeltje eigenwijs. Ambitieus en ondernemend, proactief en leergierig? That’s you! Je voelt je prettig in een relatief kleine maar zeer dynamische werkomgeving en jij hebt sterke communicatieve vaardigheden. Je bent zelfverzekerd, hebt een goede ‘presence’ en een professionele houding, een stevige sparringpartner voor alle (nieuwe) relaties. En wat breng jij verder mee?

 • Hbo werk- en denkniveau
 • Je hebt een passie voor sport en wordt blij van het effect van sport op kinderen
 • Je woont bij voorkeur in de omgeving van Amsterdam
 • Je hebt 2 tot 3 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in de commerciële hoek
 • Je Nederlands en Engels zijn uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk
 • Je bent proactief en wil het maximale uit jezelf halen. Je bent stressbestendig, flexibel en kan omgaan met deadlines
 • Je bent eigenwijs en creatief. Je bent een teamspeler, die ook goed zelfstandig kan werken
 • Je bent inlevend, doortastend en overtuigend in je communicatie, waardoor je goed om kan gaan met verschillende type mensen en je doel weet te bereiken

Jij bent ondernemend, positief ingesteld, gaat graag op onderzoek uit en bent een echte verbinder. Herken jij jezelf in deze omschrijving?

Betrokkenheid en meer

Werken bij de Cruyff Foundation betekent samen met collega’s, partners, vrijwilligers en anderen je talenten inzetten voor een sportief en mooi doel. Wij zijn een sportieve en laagdrempelige organisatie met een open sfeer, waar iedereen erg betrokken is bij elkaars werkzaamheden. Daarnaast bieden wij jou:

 • Een professionele en informele organisatie;
 • Een enthousiast en gedreven team;
 • Een fantastische werkplek in het Olympisch Stadion;
 • Een fulltime werkweek (36 uur);
 • Een passend salaris, gewaardeerd naar de functie en de non-profit sector waarin je werkzaam wordt (indicatie: bruto maandsalaris tussen de €1850,- en €2300,- afhankelijk van leeftijd en ervaring);
 • Doorgroeimogelijkheden in verantwoordelijkheid en salaris;
 • Een tijdelijk contract van 6 maanden met uitzicht op verlenging.

Als je denkt dat dit jouw droombaan is en vindt dat jij voldoet aan het profiel, dan kun je ons dit tot uiterlijk 30 juni laten weten. Wij zijn erg nieuwsgierig naar jou en kijken uit naar jouw reactie. Misschien tot binnenkort in het Olympisch Stadion!

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Close