Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Ifunds Engage 365, Demo 1op1

Medewerker Fondsenwerving en Communicatie

Medewerker Fondsenwerving en Communicatie

Geplaatst op
28-10-2021
Functie
Medewerker Fondsenwerving en Communicatie
Organisation
Justice & Peace
Standplaats
Den Haag
Opleidingsniveau
Uren
32-36 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
Marktconform

Wil je een belangrijke bijdrage leveren aan mensenrechten bij een van de leukste mensenrechtenorganisaties van Den Haag? En hou je van een functie waarbij geen dag hetzelfde is? Kom werken als  medewerker Fondsenwerving en Communicatie bij Justice & Peace!

Justice & Peace Netherlands is een non-profitorganisatie gevestigd in Den Haag die zich inzet voor het bevorderen van respect voor mensenrechten en sociale rechtvaardigheid, wereldwijd en in Nederland. Veranderingen voor mensenrechten op lokaal niveau mogelijk maken - dat is onze missie. Om dit te bereiken, richten we ons op pragmatische en op oplossingen gebaseerde benaderingen voor het bevorderen en beschermen van mensenrechten. Wij geloven in innovatie en via onze projecten en initiatieven als Shelter City en Samen Hier creëren we nieuwe manieren om uitdagingen effectief aan te pakken, positieve verandering te waarborgen, duurzaamheid op lange termijn te bewerkstelligen en échte impact te creëren.

Per 1 januari 2022 zoeken we een Medewerker Fondsenwerving en Communicatie (32-36 uur per week, startdatum 1 januari 2022) (tijdelijk contract tot en met 31 december 2022, met mogelijkheid tot verlenging)

Je gaat aan de slag binnen het kleine, creatieve fondsenwervings- en communicatieteam van Justice & Peace. Samen met collega’s breng je de fondsenwerving- en communicatieplannen tot leven in aanvragen, campagnes en evenementen - zowel online als offline. Je bent een uitstekende teamspeler, die tegelijkertijd zelfstandig en planmatig kan werken en bestand is tegen hoge werkdruk in een dynamische omgeving.

Activiteiten:

 • Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van fondsenwerving- en communicatieplannen, waaronder het voorbereiden en schrijven van fondsenaanvragen, het aantrekken van giften, uitvoering van marketingactiviteiten en werving van supporters.
 • Je vertaalt de overkoepelende communicatie- en fondsenwervingsplannen naar concrete voorstellen voor activiteiten en de inzet van communicatiemiddelen (intern en extern) en neemt daarbij zelf initiatief.
 • Je onderzoekt kansen, knelpunten en ontwikkelingen op het gebied van fondsenwerving, waaronder op de particuliere markt (individuele donoren).
 • Samen met het team werk je aan de uitvoering van fondswerving- en communicatiecampagnes.
 • Je analyseert data en vertaalt de conclusies naar acties om de resultaten te verbeteren.
 • Je draagt bij aan monitoring en evaluatie van de fondsenwerving- en communicatie-uitingen, schrijft rapportages, presenteert je tussentijdse bevindingen aan het team, adviseert over verbetermogelijkheden en implementeert deze vervolgens.
 • Je stuurt stagiairs en vrijwilligers aan.

Wie ben jij?

 • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring als fondswerver en/of T-shaped marketeer;
 • Ervaring met particuliere gevers is een pre;
 • Je hebt kennis met projectcycli, inclusief het opzetten, structureren en opschalen van projecten;
 • Je bent organisatorisch en communicatief sterk en kunt overweg met uiteenlopende gesprekspartners;
 • Je bent een aanpakker: je vindt het leuk om uitvoerend bezig te zijn en neemt zelf initiatief;
 • Je weet complexe boodschappen om te zetten in begrijpelijke en overtuigende teksten voor een breder publiek;
 • Je brengt energie; je vindt het leuk om aan nieuwe dingen te werken;
 • Je bent flexibel, kunt zelfstandig werken en vindt het niet erg om uit je comfortzone te stappen;
 • Uitstekende Nederlandse en Engelse taalvaardigheid (gesproken en geschreven) met aandacht voor detail;
 • Enthousiast, creatief, initiatiefrijk en verbindend. 

Justice & Peace streeft naar diversiteit in het team. Kan jij die diversiteit toevoegen? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Wij bieden jou:

 • Uitstekende werksfeer in een klein team waar hard werken en plezier maken hand in hand gaan;
 • Een dynamische functie, waarbij je samenwerkt met collega’s en maatschappelijke organisaties en initiatieven die zich inzetten voor vluchtelingen en mensenrechten;
 • Een marktconform salaris voor deze functie en sector. In geval van minder (relevante) werkervaring dan gevraagd, is plaatsing in een aanloopschaal mogelijk;
 • Een (parttime) werkplek op ons geweldige kantoor in het centrum van Den Haag, mits de maatregelen rondom COVID-19 dit toelaten.

Ben je geïnteresseerd?

Stuur uiterlijk 30 november 2021 je motivatiebrief met cv en een korte beschrijving van het werk van Justice & Peace in uw eigen woorden (max. 300 woorden) aan de heer Sebastiaan van der Zwaan: vacature@justiceandpeace.nl. Vermeld daarbij dat je voor de positie ‘medewerker Fondsenwerving en Communicatie' in aanmerking wilt komen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Christina Triantafyllidi (vacature@justiceandpeace.nl).

De sollicitatieprocedure bestaat uit ten minste twee gespreksrondes. Het eerste gesprek zal op 7, 8 of 9 december plaatsvinden, het tweede gesprek op 13, 14 of 15 december. Tussen de twee gespreksrondes zullen we je vragen een casus te maken.

Close