Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Medewerker Donateursservice

Medewerker Donateursservice

Geplaatst op
24-1-2023
Functie
Medewerker Donateursservice
Organisation
UNHCR Nederland
Standplaats
Den Haag
Opleidingsniveau
MBO/HBO
Uren
32-40 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
Marktconform

UNHCR (United Nations High Commissioner for Refugees) is de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Opgericht in 1950 en werkzaam in 130 landen om mensen die gedwongen op de vlucht zijn te helpen en te beschermen. Momenteel is er een recordaantal van meer dan 100 miljoen mensen op de vlucht voor conflict en vervolging. Ons werk is daarom belangrijker dan ooit.  

UNHCR wordt van oudsher gefinancierd door vrijwillige bijdragen van lidstaten. Door de enorme groei van het aantal mensen op de vlucht, is particuliere fondsenwerving daarnaast steeds belangrijker geworden. De komende jaren wil UNHCR wereldwijd een groei naar $ 1 miljard aan donaties realiseren en vasthouden. Wij bieden jou een unieke kans om aan deze groei bij te dragen in een gedreven, professioneel en dynamisch team.  

De positie is onderdeel van het team Individual Giving (IG), dat momenteel uit vijf personen bestaat en verantwoordelijk is voor particuliere fondsenwerving in Nederland. Dankzij de steun van onze donateurs zijn zowel de inkomsten als onze impact de afgelopen jaren sterk toegenomen. Wij zoeken een enthousiaste collega die zich verantwoordelijk voelt voor het beantwoorden en administreren van het toenemende aantal contactmomenten met onze donateurs en het fondsenwervingsteam ondersteunt bij administratieve taken.

Taken

Het doel van de functie is het beantwoorden en registreren van contactmomenten met onze donateurs. De taken en verantwoordelijkheden omvatten o.a.:

 • Ondersteuning bij het uitvoeren van de fondsenwervende strategie met focus op de donateursservice;
 • Reageren op en beantwoorden van vragen, informatieverzoeken en klachten van onze donateurs, primair via email, telefoon en sociale media kanalen;
 • Contact onderhouden met relevante externe leveranciers aangaande donateurscontact;
 • Invoeren van mutaties, donaties en nieuwe gegevens in de database (Salesforce) evenals het ondernemen van activiteiten om de datakwaliteit te verhogen;
 • Ervoor zorgen dat zowel positieve als negatieve feedback van donateurs binnen UNHCR Nederland wordt gedeeld om het fondsenwervings- en communicatieprogramma te verbeteren en donateursgerichtheid te bevorderen;
 • Beheren van de maandelijkse bank-, giftenadministratie inclusief het oormerken van donaties volgens vastgelegde procedures;
 • Opstellen en versturen van bedank- en bevestigingsbrieven indien noodzakelijk;
 • Uitvoeren van administratieve en organisatorische taken horende bij een algehele fondsenwervende organisatie, zoals het archiveren van documenten, up-to-date houden van databases en het monitoren van processen.

Functie-eisen en profiel

1) Opleiding

 • Bij minimaal twee jaar relevante werkervaring volstaat een afgeronde middelbare schoolopleiding, bij voorkeur aangevuld met een MBO-diploma op het gebied van bedrijfsadministratie, accounting of soortgelijk.
 • Bij minder dan twee jaar relevante werkervaring is naast een afgeronde middelbare schoolopleiding ook een relevant HBO-diploma vereist.

2) Ervaring

 • Minimaal twee jaar werkervaring in een relevante functie of minimaal één jaar relevante werkervaring aangevuld met een relevant HBO-diploma;
 • Ervaring met het ondersteunen van fondsenwervende programma’s is een pre.
 • Praktische kennis van CRM-systemen – bij voorkeur dataverwerking in SalesForce, is een pre.

3) Belangrijke competenties

 • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Kennis van de fondsenwervende omgeving in Nederland;
 • Uitstekende service gerichte vaardigheden;
 • Werkt zorgvuldig en secuur;
 • Een flexibele en extraverte teamspeler gericht op donateursservice;
 • Goed begrip van sociale media en online communicatie;
 • Uitstekende vaardigheden met Word, Excel en (bij voorkeur) ook met email- en CRM- systemen

Ons aanbod

De positie kent een jaarcontract met de mogelijkheid tot verlenging. Het betreft in principe een full-time functie van 40 uur per week, maar part-time werken (minimaal 32 uur) is bespreekbaar. Het salaris is in lijn met de GS salaris schaal van de Verenigde Naties (LICA-5). 

Informeren en solliciteren

Ben je geïnteresseerd? Aanmelding moet in het Engels!

Reageren op de vacature kan via UNHCR’s Career/HR webpagina Snr PSP Assistant (Donor Care & Admin) (myworkdayjobs.com). De aanmelding moet in het Engels. Alleen met kandidaten die uit de eerste selectie komen, zal contact worden opgenomen. Zij zullen worden uitgenodigd om een schriftelijke test te doen waarin technische competenties zullen worden getoetst. De test is in het Nederlands en/of Engels. Kandidaten die geslaagd zijn voor de schriftelijke test, worden ook uitgenodigd voor een gesprek. Het interview zal in het Engels zijn en een deel ervan kan ook in het Nederlands zijn. Kijk voor meer informatie op de website van UNHCR (www.unhcr.org / www.unhcr.nl).

Close