Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Medewerker Donateursservice

Medewerker Donateursservice

Geplaatst op
14-6-2022
Functie
Medewerker Donateursservice
Organisation
Vluchtelingenwerk Nederland
Standplaats
Amsterdam
Opleidingsniveau
Uren
24 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
€2.348 - €3.361 (o.b.v. 36u)

Circa 11.000 vrijwilligers en enkele honderden betaalde medewerkers op vele locaties in het land zetten zich hier dagelijks vol overgave voor in. VluchtelingenWerk Nederland is de grootste en belangrijkste belangenbehartiger van asielzoekers en vluchtelingen in Nederland. Ons werk voor vluchtelingen als groep is gericht op zowel de overheid, de politiek en (landelijke) organisaties als op het publiek. Naast ons werk als behartiger van collectieve vluchtelingenbelangen staat VluchtelingenWerk asielzoekers persoonlijk bij tijdens hun asielprocedure en ondersteunen wij vluchtelingen in het proces van integratie in Nederland. Per 1 januari 2022 is de Vereniging VluchtelingenWerk 2022, bestaande uit 5 regionale stichtingen en het Landelijk Bureau, gefuseerd tot één stichting, Stichting VluchtelingenWerk Nederland. Binnen deze stichting zijn er drie directies, te weten Dienstverlening, Belangenbehartiging, Kennis en Ondersteuning Dienstverlening (BKOD) en Bedrijfsvoering. Deze staan onder leiding van een directieraad en een tweehoofdig dagelijks bestuur.

Taken

Je werkt bij de afdeling Communicatie & Fondsenwerving in de directie Belangenbehartiging, Kennis & Ontwikkeling en Dienstverlening. Deze afdeling (circa 25 medewerkers) verzorgt de marketing en corporate communicatie, creëert draagvlak voor vluchtelingen in de samenleving en is verantwoordelijk voor het werven en behouden van donateurs en draagt daarmee bij aan vluchtelingenbescherming. Samen met twee andere collega’s van de afdeling Communicatie & Fondsenwerving ga je onder meer:

 • Vragen en verzoeken via telefoon, e-mail en brieven beantwoorden en afhandelen;
 • Informatieverzoeken opvolgen, bedankbrieven versturen en telefonische servicegesprekken voeren;
 • Actief donateurs behouden;
 • Een bijdrage leveren aan het op peil houden van onze datakwaliteit;
 • Data van verschillende acties en campagnes verwerken in onze database;
 • Mutaties binnen onze donateursadministratie verwerken;
 • Retourpost verwerken en administreren.

Functie-eisen en profiel

Voor onze afdeling Fondsenwerving zijn we op zoek naar medewerker donateursservice. Als medewerker van de donateursservice van VluchtelingenWerk Nederland ben je het visitekaartje van de organisatie voor alle donateurs en voor potentiële donateurs. Donateurs vormen het onmisbare draagvlak voor vluchtelingen in Nederland en zijn daarom van groot belang. Ben jij een servicegerichte aanpakker en werk je zorgvuldig? Ben je communicatief vaardig en heb je ook plezier in administratief werk? Wil je je met enthousiasme inzetten voor VluchtelingenWerk en deins je niet terug voor innovatie? Dan ben jij degene die wij zoeken!

Ons aanbod

 • Een prettige werkplek in een organisatie die idealisme en professionaliteit combineert.
 • VluchtelingenWerk Nederland kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Sociaal Werk, zoals een individueel keuzebudget (IKB) waarbij je maandelijks 19% over je bruto maandsalaris opbouwt.
 • Wij bieden een salaris tussen € 2.348,-- en € 3.361,-- bruto per maand (schaal 6), op basis van een 36-urige werkweek.
 • Aanstelling is in eerste instantie voor 6 maanden voor 24 uur per week met uitzicht op verlenging.

Informeren en solliciteren

Herken je je in de functiebeschrijving en wil je graag bij VluchtelingenWerk werken? Stuur dan je sollicitatie uiterlijk 29 juni naar werkenbij@vluchtelingenwerk.nl t.a.v. Ingrid Pouw, Interim Manager Communicatie & Fondsenwerving, onder vermelding van functie, vacaturenummer 53 en vacaturebron. Heb je nog aanvullende vragen over de functie, dan kun je contact opnemen met Simone Willemse, senior fondsenwerver via swillemse@vluchtelingenwerk.nl of telefonisch via 06 510 13 137 (ma-vrij). Online screening en het opvragen van referenties kunnen onderdeel uitmaken van de procedure. De vacature wordt gelijktijdig zowel intern als extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

VluchtelingenWerk Nederland streeft ernaar om meer mensen met een vluchtelingenachtergrond in dienst te nemen. Daarom worden zij nadrukkelijk uitgenodigd te solliciteren.

Acquisitie n.a.v. de advertentie wordt niet op prijs gesteld, delen in je netwerk wel!

Close