Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Leaderboard Banner Donateursbelangen

Marketing- en Communicatiemedewerker (18-26jr)

Marketing- en Communicatiemedewerker (18-26jr)

Geplaatst op
4-1-2022
Functie
Marketing- en Communicatiemedewerker (18-26jr)
Organisation
Nederlandse Rode Kruis
Standplaats
Amsterdam
Opleidingsniveau
HBO/WO
Uren
32 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
€700 p/m (o.b.v. 32u)

Het helpen van mensen in nood – ver weg en om de hoek. Vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. Dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Omschrijving leerwerkplek

Het Rode Kruis Amsterdam-Amstelland. Waar denk je dan aan? Weet jij wat wij zoal aan hulp bieden in en rondom de stad? Grote kans dat je geen idee hebt en dat je denkt dat het Rode Kruis alleen in landen ver weg helpt, bij hongersnoden en tsunami’s en zo. Wil jij onze zichtbaarheid helpen vergroten, zodat heel Amsterdam en omgeving straks weet wat wij allemaal aan lokale projecten en activiteiten doen? Lees dan gauw verder, want wij zijn op zoek naar een: Marketing- en Communicatiemedewerker Dat betekent dat je al onze fondsenwervende projecten ondersteunt met als doel: tijd, zichtbaarheid en donatie opbrengsten te vergroten.

Omschrijving leerbedrijf

Het Rode Kruis Amsterdam-Amstelland is er voor de kwetsbare mensen in Amsterdam en omgeving. Het afgelopen jaar stond in het teken van coronahulpverlening, en dat is nog steeds. Een voedselproject voor de duizenden mensen die in voedselnood leven, begeleid vervoer voor mensen die van en naar het ziekenhuis moeten worden gebracht, ondersteuning bieden op medisch gebied (bijvoorbeeld de handen uit de mouwen steken in verzorgingstehuizen), helpen bij het inrichten van daklozenopvanglocaties.
Vóór de coronacrisis deden we ook al een heleboel! Zo stonden onze EHBO’ers paraat bij grote evenementen, zoals de Amsterdam Marathon, en organiseerden we vanuit het Rode Kruis Amsterdam-Amstelland projecten voor verschillende (kwetsbare) doelgroepen.

Omschrijving begeleiding

De Marketing en Communicatie-medewerker valt onder de afdeling MarCom en Relatiebeheer. Samen met de Communicatie en Relatiebeheer-collega’s stel je je persoonlijke leerdoelen vast en zij begeleiden je hierin. Wekelijks overleg je de werkzaamheden en de voortgang van de doelstellingen en de leerdoelen.

Als projectmedewerker houd jij je onder andere bezig met de volgende taken:

 • Je denkt mee op strategisch niveau: met welke fondsenwervende acties en campagnes kunnen we onze inkomstenstromen duurzaam waarborgen?
 • Je weet alles van social media: je bedenkt en maakt aansprekende posts voor Instagram, Facebook en LinkedIn. Ben je ook bekend met TikTok? Top, dan mag je dit voor ons op gaan zetten!
 • Je verdiept je in ons nieuwe actieplatform en helpt ons bij het bedenken van campagnes om het een groot en winstgevend succes te maken.
 • Je helpt mee in de uitvoering: van nieuwsbrieven, persberichten, social media posts
 • Je hebt affiniteit met het maken van video’s

Onderstaande competenties worden ontwikkeld tijdens de leerwerkplek:

 1. Plannen en organiseren
 2. Klantgerichtheid & resultaatgericht werken
 3. Ondernemerschap en netwerkvaardigheid
 4. Financieel bewustzijn & sales
 5. Uitdrukkingsvaardigheid

Onderstaande leerwerkplek eisen worden gevraagd:

 1. Jij hebt een relevante afgeronde opleiding op HBO of WO-niveau;
 2. Jij bent net zo scherp, accuraat en creatief als een Arjen Lubach (oké, da’s misschien overdreven);
 3. Jij hebt affiniteit met de doelgroepen van het Rode Kruis;
 4. Jij bent – in ruil voor een doordeweekse dag – soms ook inzetbaar in het weekend;
 5. Jij hebt sterke creatieve en communicatieve vaardigheden, Nederlands is de voertaal;
 6. Jij bent flexibel en hebt een goed aanpassingsvermogen;
 7. Jij onderschrijft de grondbeginselen van het Rode Kruis (menslievendheid, neutraliteit, onpartijdigheid, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid);
 8. Je bent zes maanden beschikbaar voor 32 uur per week, de vergoeding bedraagt 700 euro p/m;
 9. Je bent woonachting in Amsterdam of omgeving.
 10. En… misschien heb je ook ervaring met het maken en editen van video’s, dat is een absolute pré!

Ons aanbod

Een goed begin van je loopbaan. Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling, onder professionele begeleiding. Een uitdagende functie in een dynamisch team. Begeleiding en vergoeding volgens de voorwaarden van de Startersbeurs

Interesse?

Je motivatiebrief en cv gericht aan Patricia Bosch, Coördinator Vrijwilligersmanagement, ontvangen we graag via deze link Voor nadere informatie over de functie kun je terecht bij Patricia Bosch: PBosch@redcross.nl Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op www.rodekruis.nl. Volg het Nederlandse Rode Kruis (@rodekruis) op Facebook, Instagram, TikTok, YouTube, LinkedIn en Twitter.

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

LET OP

Dit is een vacature in het kader van de Startersbeursregeling. Alleen jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 26 jaar kunnen reageren op deze vacature. Meer informatie over de regeling

Close