Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Ifunds Engage 365, Demo 1op1

Manager Kwaliteit & Risicobeheersing

Manager Kwaliteit & Risicobeheersing

Geplaatst op
14-10-2021
Functie
Manager Kwaliteit & Risicobeheersing
Organisation
Vluchtelingenwerk Nederland
Standplaats
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Uren
32-36 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
€3.678 - €5.801 (o.b.v. 36u)

Overal ter wereld moeten mensen vluchten voor hun leven vanwege oorlog, politiek geweld, hun seksuele geaardheid, afkomst of religie. Wie in Nederland terechtkomt, kan rekenen op de ondersteuning van VluchtelingenWerk. Van aankomst tot zelfredzaamheid. Daar zetten 12.500 bevlogen vrijwilligers en honderden betaalde krachten zich dagelijks voor in. Op dit moment bereiden we een grote fusie voor waarbij alle regionale stichtingen en het landelijk bureau van VluchtelingenWerk samensmelten tot één stichting op 1 januari 2022. Deze fusie leidt tot nieuwe teams met nieuwe opdrachten waarbij veel opgezet en gepionierd moet worden. Je krijgt de kans om het team dat na de fusie ontstaat te vormen tot een optimaal functionerend team. In jouw functie als manager werk je verder aan de uitvoering van het implementatieplan voor de fusie. Dit plan loopt tot 2023.

Als manager Kwaliteit & Risicobeheersing geef je leiding aan het gelijknamige team van acht medewerkers en vervul je zelf de internal auditfunctie. Je bent budgetverantwoordelijk en legt verantwoording af aan de directeur Bedrijfsvoering. Ook ben je lid van het zevenhoofdige MT Bedrijfsvoering.

Taken

Voor jou is ‘good governance’ een ‘way of life’. Je beweegt je makkelijk door de hele organisatie, bent goed op de hoogte van primaire processen en weet met je auditbril makkelijk de grootste risico’s te identificeren. Je bent een stevige gesprekspartner voor de directie en het bestuur. In een samenleving waarin informatiebeveiliging en kwaliteitsstandaarden steeds belangrijker zijn, zorg jij er met je team voor dat VluchtelingenWerk voldoet aan de wet- en regelgeving en aan kwaliteitskaders. Dat je dit werk gaat doen met een nieuw team in een net gefuseerde organisatie maakt deze functie voor jou alleen maar aantrekkelijker.

Wat ga je doen?

Naast het leidinggeven aan je team, draag je zorg voor het opstellen en uitvoeren van het beleid voor risicomanagement, kwaliteitsmanagement, datamanagement en informatiebeveiliging. Verder zorg je voor de uitvoering en bewaking van kwaliteitsstandaarden en privacyregelgeving. Je belangrijkste taken:

 • Je ontwikkelt kaders en werkmethoden op het gebied van privacy-, risico-, kwaliteits- en datamanagement.
 • Je zet het integraal risicomanagement en de internal auditfunctie op.
 • Je stuurt je team aan, maar voert ook zelf interne audits uit.
 • Je werkt volgens de three lines of defence mode, waarbij de internal auditor onafhankelijk van de uitvoering audits uitvoert en hierover rapporteert.
 • Je toetst regelmatig of VluchtelingenWerk voldoet aan de wet- en regelgeving en aan kwaliteitskaders en signaleert relevante risico’s.
 • Je adviseert de directie en het bestuur op strategisch niveau en informeert en adviseert waar nodig de raad van toezicht.

Functie-eisen en profiel

 • Je hebt WO werk- en denkniveau en bijvoorbeeld een afgeronde opleiding accountancy of bedrijfskunde, aangevuld met een vakopleiding op het gebied van audit, risico- of kwaliteitsmanagement.
 • Je hebt ruime kennis van en aantoonbare ervaring met kwaliteitsmanagement, risicomanagement, datamanagement, interne audit, privacy en relevante regelgeving.
 • Door jouw zicht op de risico’s die de organisatie loopt én jouw brede blik, ben je uitstekend in staat om te beoordelen of en, zo ja, wanneer risicosignalering of ingrijpen nodig is.
 • Je weet hierbij de rust in de organisatie te bewaren en escaleert zaken naar het juiste niveau.
 • Je bent onafhankelijk in je oordeelsvorming, staat stevig in je schoenen en bent ijzersterk in communiceren.

Ons aanbod

 • VluchtelingenWerk biedt een salaris tussen € 3.678,- en € 5.801,- bruto per maand (schaal 12), op basis van een 36-urige werkweek.
 • VluchtelingenWerk Nederland kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Sociaal Werk, zoals een individueel keuzebudget (IKB) waarbij je maandelijks 17,05% over je bruto maandsalaris opbouwt.
 • De precieze invulling van werktijden en werkplaats is in overleg, waarbij je de mogelijkheid hebt om flexibel en hybride te werken.
 • De functie is beschikbaar per 1 januari 2022. Aanstelling is in eerste instantie voor een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging.

Informeren en solliciteren

Heb je belangstelling? Herken je je in de beschrijving en wil je graag bij VluchtelingenWerk werken? Stuur dan je sollicitatie vóór 28 oktober a.s. naar werkenbij@vluchtelingenwerk.nl t.a.v. Mirjam Kort (Directeur Bedrijfsvoering per 1 januari 2022), onder vermelding van functie, vacaturenummer 03 en vacaturebron. Heb je nog aanvullende vragen over de functie, mail dan ook naar het genoemde mailadres. Online screening, het opvragen van referenties en een assessment kunnen onderdeel uitmaken van de procedure. VluchtelingenWerk Nederland nodigt mensen met een vluchtelingenachtergrond nadrukkelijk uit om te solliciteren.

Acquisitie n.a.v. de advertentie wordt niet op prijs gesteld, delen in je netwerk wel.

Close