Advertentie

PSI Vransen Direct Mail

Manager IMC Basis

Manager IMC Basis

Geplaatst op
22-9-2020
Functie
Manager IMC Basis
Organisation
Stichting IMC Weekendschool
Standplaats
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Uren
32 uur p/w
Soort
Loondienst
Salarisindicatie
Min. €3.981 (o.b.v. 40u)

Stichting IMC Weekendschool verzorgt al ruim 22 jaar aanvullend, motivatie-gericht onderwijs voor jongeren van 10-14 jaar oud, op die plekken in Nederland waar dat het hardst nodig is. We zijn actief op 55 locaties door het land, via de programma’s IMC Weekendschool, IMC on Tour, IMC Alumni en IMC Basis. Voor IMC Basis zijn we op zoek naar een nieuwe manager.

Bij IMC Basis staan de potentie en de ontwikkeling van jongeren centraal. Op 38 basisscholen in Nederland krijgen leerlingen van groep 7 en 8 elke week, twee jaar lang onder schooltijd les van bevlogen gastdocenten die de leerlingen meenemen in hun werkveld. Leerlingen ervaren wat later mogelijk is, waar ze goed in zijn en wat bij hen past. Zo bereiden de jongeren zich voor op de belangrijkste stap na hun schoolbestaan: het maken van gemotiveerde keuzes voor de toekomst. In korte tijd is IMC Basis gegroeid naar 38 locaties, met de ambitie om verder te groeien. Intussen werken we aan structurele inbedding van ons programma in het reguliere onderwijs. We beginnen daar waar dat het hardst nodig is maar geloven dat IMC Basis op elke Nederlandse basisschool een plek verdient. Wanneer jij dit ook zo ziet en je in wilt zetten om dit te realiseren, hebben wij een vacature voor jou.

Taken

 • Je wordt eindverantwoordelijk voor IMC Basis, bepaalt richting en hakt knopen door.
 • Je geeft op een enthousiasmerende en coachende manier leiding aan het centrale team (4 collega’s) en de conceptbegeleiders (5 collega’s met landelijke spreiding).
 • Je bent het gezicht van IMC Basis zowel intern als extern en onderhoudt contacten met onder andere schoolbesturen, het Ministerie, de PABO’s en centrale partners.
 • Je neemt plaats in het Management Team (MT) van Stichting IMC Weekendschool en vertegenwoordigt hier het programma IMC Basis. Tevens ben je medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen van het beleid van de gehele organisatie.
 • Je zorgt voor verbinding en samenwerking met stafafdelingen (a. Fondsenwerving, Financiën, PR, HR) en de andere programma’s.
 • Je speelt een belangrijke rol in het uitzetten van de grote lijn en strategie voor IMC Basis en de uitbreiding van het aantal scholen.
 • Bovenal ben jij elke dag bezig IMC Basis verder te brengen en de kwaliteit te waarborgen, in nauwe samenwerking met het MT, je team, de scholen en onze partners.

Functie-eisen en profiel

 • Je wilt je inzetten voor onze maatschappij, hebt affiniteit met de doelgroep en met het gedachtegoed van Stichting IMC Weekendschool.
 • Je hebt relevante managementervaring en laat in jouw CV zien dat je in staat bent om verantwoordelijkheid te nemen en te dragen.
 • Bij voorkeur heb je academisch werk- en denkniveau en kun je een visie vormen over IMC Basis die je ook kan verbinden met de dagelijkse operatie.
 • Je hebt een inspirerende en enthousiasmerende leiderschapsstijl waarmee je mensen goed meekrijgt in jouw ideeën, bent ondernemend en durft beslissingen te nemen.
 • Jij kunt je goed verplaatsen in onze doelgroep en brengt culturele diversiteit mee door óf je ervaring óf je achtergrond óf je netwerk.

Ons aanbod

 • Bij Stichting IMC Weekendschool heerst een cultuur van verantwoordelijkheid krijgen, nemen en dragen. Wederzijds respect, vertrouwen en collegialiteit zijn onze uitgangspunten. We willen dat al onze mensen prettig, veilig en goed kunnen (samen)werken. Onze medewerkers en vrijwilligers zijn ons kapitaal. Zij creëren het succes van Stichting IMC Weekendschool.
 • Je komt terecht in een inspirerende en informele werkomgeving met gezellige, gedreven collega´s die hart hebben voor jongeren en onderwijs. Bij Stichting IMC Weekendschool heerst een sfeer van vertrouwen. Dit betekent dat je veel vrijheid krijgt. Hoe en waar je werkt, bepaal je zelf. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en creativiteit. Door de fase waarin we ons bevinden, dagen wij je uit om mee te helpen om verder te professionaliseren. Je kunt impact maken, zowel binnen de organisatie als voor onze leerlingen, en in de maatschappij.
 • Het salaris voor deze functie is ingeschaald in Schaal E, welke start op €3.891,- op basis van 40 uur en je krijgt een passend aanbod afhankelijk van jouw ervaring.
 • Een greep uit onze overige arbeidsvoorwaarden: je krijgt 25 vakantiedagen, je neemt deel aan een mooie pensioenregeling en je kunt gebruik maken van een NS Businesscard. We investeren graag in jouw persoonlijke ontwikkeling en het volgen van training en opleidingen horen daarbij, bijvoorbeeld specifiek gericht op leiderschapsontwikkeling. Je standplaats is op ons hoofdkantoor in Amsterdam, maar vanwege de landelijke spreiding van alle locaties ben je veel onderweg en kun je ook veel vanuit huis werken.

Informeren en solliciteren

Zie jij jezelf al werken bij Stichting IMC Weekendschool in deze mooie rol? Dan komen wij graag met je in contact. Solliciteer door je motivatie en CV te sturen naar onze P&O adviseur Mariëlle van Tilburg (marielle.vantilburg@weekendschool.nl). Voor aanvullende informatie kun je ook bij Mariëlle terecht (06 30606504). Wij stellen geen deadline voor deze vacature omdat wij het belangrijk vinden om de beste kandidaat te vinden. Wij streven naar het zijn van een cultureel diverse organisatie en nemen dit ook mee in deze procedure. Als we wederzijds enthousiast zijn, kun je op korte termijn starten.

Sollicitatieprocedure: Wij ontvangen jouw motivatie en CV. Wanneer wij denken dat jij onze kandidaat bent, word je uitgenodigd voor een eerste gesprek. Er volgt een assessment met een werkgerelateerde opdracht. Je voert een tweede gesprek. Tenslotte voer je een arbeidsvoorwaardengesprek met de P&O adviseur.

Close