Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Kunstcommissielid

Kunstcommissielid

Geplaatst op
9-7-2024
Functie
Kunstcommissielid
Organisation
K.F. Hein Fonds
Standplaats
Utrecht
Opleidingsniveau
Uren
6 uur p/m
Soort
Vrijwillig
Salarisindicatie
-

Vind jij het belangrijk dat kunstenaars groeien in hun zichtbaarheid en ruimte krijgen om zich te ontwikkelen? Krijg je energie van toffe kunstopdrachten op bijzondere plekken? Heb jij het gevoel dat jij hier een bijdrage aan kan leveren? Wij zoeken een nieuw lid voor onze Kunstcommissie. 

Wat is de Kunstcommissie?

De Kunstcommissie van het K.F. Hein Fonds houdt zich bezig met het ondersteunen van kunstenaars en ontwerpers uit de provincie Utrecht in hun ontwikkeling en zichtbaarheid. De commissie neemt zelf initiatief voor bijzondere projecten en behandelt géén projectaanvragen. Terugkerende initiatieven zijn onder meer het K.F. Hein Stipendium, de Residency ecologie & duurzaamheid, het Reisstipendium en kunstopdrachten. Ook beoordeelt de commissie plannen van kunstenaars en vormgevers die in het Tuinatelier of in gastatelier de Pionier willen werken. De kunstcommissie zoekt steeds naar nieuwe manieren om kunstenaars en ontwerpers te steunen en naar makers die nu nog niet bereikt worden. Hierin is ruimte voor eigen initiatief van de commissieleden. Meer informatie over de activiteiten van de kunstcommissie staat op: www.kfhein.nl/wat-doen-wij/kunstenaars.

Wie ben jij?

Je voelt je verbonden met de provincie Utrecht. Je hebt een goed beeld van de ontwikkelingen in de beeldende kunst in Nederland en bent goed in staat te reflecteren op het werk van (andere) kunstenaars en vormgevers. 
Jouw expertise en achtergrond is een aanvulling op die van ons. Zie op de pagina www.kfhein.nl/het-fonds/bestuur-en-commissie de huidige leden, Véronique Baar is het vertrekkende lid.

Wat doe je als Kunstcommissielid?

  • Je vergadert vier keer per jaar
  • Je bent jurylid voor het K.F. Hein Stipendium
  • Je begeleidt hands-on kunstprojecten

De kunstcommissie bestaat uit vijf leden. Je bent als commissielid circa 6 uur per maand actief (wisselend per periode). Het werk is onbezoldigd, maar er is wel een onkostenvergoeding.

Hoe solliciteer je?

We vragen je om de volgende vragen te beantwoorden. 

  • Welk nieuw perspectief denk jij toe te kunnen voegen aan de Kunstcommissie?
  • We zoeken een commissielid dat een goed beeld heeft van de ontwikkelingen in de kunstsector. Wat denk jij dat de sector nodig heeft op dit moment en wat denk je dat de Kunstcommissie daarin zou kunnen betekenen?
  • Kun je een concreet voorbeeld geven van een activiteit of project waar je bij betrokken bent geweest dat relevant is voor ons werk? 

Stuur je antwoorden vóór 21 augustus 2024 naar mstolker@kfhein.nl o.v.v. sollicitatie Kunstcommissie. Voor vragen: bel of mail Marlyne Stolker: mstolker@kfhein.nl / 06 161 261 56. 

We horen heel graag van je!

Tot slot

Het K.F. Hein Fonds werkt met de Code Cultural Governance. Commissieleden komen gedurende hun lidmaatschap niet in aanmerking voor opdrachten of stipendia van het K.F. Hein Fonds.

Close